Harrastitko juuri seksiä? Kamera esiin!
Hei sie, otapa seksie. Kuvakaappaus Instagramista.
Hei sie, otapa seksie. Kuvakaappaus Instagramista.

Selfiet, belfiet ja ruokakuvat ovat niin menneen talven lumia. Tuorein Instagram-villitys ovat seksipuuhien jälkeen otetut after sex -kuvat.

Harrastitko seksiä? Hyvä! Saitko? Aina parempi! Näkyykö se naamastakin? Äkkiä kamerakänny esiin!

Seksin jälkeen otetut after sex -kuvat on nyt Se Juttu sosiaalisen median kuvayhteisössä Instagramissa. Hakusanalla #aftersexselfie löytyy Instagramista jo nelisensataa kuvaa. Hakusanalla #aftersex kuvia löytyy jopa yli neljä tuhatta.

Kuvissa onnellisen näköiset pariskunnat loikoilevat sängyllä suihkunraikkaina tai sitten tupakoivat raukeina.

On rakastunutta suukottelua, suljettuja silmäluomia sekä autuaita hymyjä, mutta myös levinneitä meikkejä ja itkuisia kasvoja, ihmisiä paljaimmillaan.

Joukossa on myös räpsyjä, joissa nainen nauraa tyytyväisenä muhkean kurkun kanssa tai nuori mies virnistää pala serlaa käpälässään.

Sitten on myös niitä, joiden toivoo olevan huumoria: mies koira kainalossaan tai kaulailemassa lammasta.

Tabujen ravistelua

Oli miten oli, kuvat aiheuttavat katselijalle kiusallisen Nyt tuli hiukan liikaa infoa -fiiliksen.

Some-asiantuntijoiden mukaan seksikuvailijat haluavat ravistella tabuja ja kokeilla rajoja. Missä kulkee sallitun ja kielletyn raja, entä yksityisen ja julkisen?

Samalla he testaavat myös Instagramin rajoja. Sinne kun ei ole vielä kehittynyt yhtä selkeää etikettiä kuten esimerkiksi Facebookiin. Pippeli-, pimpsa- ja tissikuvat ovat kuitenkin kummassakin someyhteisössä kiellettyjä.

Arvostelijoiden mielestä after sex -selfiet ovat jälleen yksi esimerkki siitä, miten sosiaalinen media käyttää ihmisiä salakavalasti hyväkseen. Selfiehin hurahtaneet diginatiivit kuitenkin vain nauravat ja antavat kameran käydä. Vähän huumoria peliin!

Mutta millä nimellä seksi-selfietä pitäisi kutsua? Onko se seksie?

Lue myös:

Unohda ankkanaama, nyt otetaan sparrow face

Tuleeko tästä maailman tunnetuin selfie?

Konkarinäyttelijä yritti kopioida maailman kuuluisimman ryhmäselfien

Kotikenttä-uutuussarjassa naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle.

Norjalainen draamasarja Kotikenttä (Heimebane) tarttuu herkulliseen aiheiseen: urheilumaailmaan ja sen sukupuolijakoon.

Suomen tapaan myös Norjassa naiset pärjäävät kansainvälisillä jalkapallokentillä miehiä paremmin. Silti miesten jalkapallon arvostus on aivan toista luokkaa.

Kymmenosainen sarja alkaa tilanteessa, jossa mestaruustasolla pelaava miesten jalkapallojoukkue Varg IL jää juuri ennen kauden alkua ilman päävalmentajaa. Naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle. Valmentajan paikkaa havittelee kuitenkin myös ulkomailla pelannut entinen huippupalloilija Michael Ellingsen, joka repii pelihousunsa kuullessaan naisen vieneen paikan.

Alkaa taisto niin pelikentillä kuin pukuhuoneessa siitä, kuka määrää kaapin paikan.

On onni, että Johan Fastingin käsikirjoittamassa Kotikenttä-sarjassa ei ole lähdetty mihinkään lapsekkaaseen sukupuolten sota -asetelmaan, kuten tehtiin suomalaisessa elokuvassa FC Venus (2005). Miesten ja naisten asemaa urheilussa käsitellään ilahduttavan vivahteikkaasti ja mustavalkoisia asetelmia vältellen. Mukana on myös realistisen rosoista huumoria.

Samalla tuodaan esiin pikkukaupungin jalkapallojoukkueen ympärille kerääntynyttä yhteisöllisyyttä, ja sen ikävämpää kääntöpuolta eli nurkkakuntaisuutta.

Lisäksi sarjassa on kiintoisia henkilöhahmoja, joita tulkitsevat taitavat näyttelijät. Ane Dahl Torp näyttelee Helena Mickelsenia ja entinen ammattilaisjalkapalloilija John Carew esittää Michael Ellingsenia.

Kotikenttä, Teema & Fem klo 18.30

Varoitus korvamadosta: tämä kappale voi jäädä soimaan päähän!

Pyhimys, eli Mikko Kuoppala, on esittänyt peräkkäisissä Vain elämää -jaksoissa nyt sellaisia versioita muiden kappaleista, että sosiaalinen media on revennyt täysin tulkinnoista. Viime viikolla se oli Mulkut-esitys, tällä viikolla kuultiin Anne Mattilan Perutaan häät -biisin uusi versio. Katso video alla!

 

Anne Mattilan päivänä Pyhimys kutsui lavalle Teflon Brothersin. Pyhimyksen kanssa yhtyeessä ovat räppärit Heikki Kuula ja Voli.

He laittoivat Perutaan häät -hitin sanoitukset uusiksi ja tekivät siitä riemumielisen bilebiisin, josta Annekin näytti olevan innoissaan. Erityisesti uudet sanat iskivät: ”mikä lie Anneli Mattila onkaan, kun ei meistä ollutkaan siihen hommaan.”

Perutaan häät -kappaletta hehkutettiin Twitterissä heti täysillä. Muun muassa juontaja Sami Kuronen kirjoittaa esityksestä, että ”tiedän mitä laulat ensi kesänä”.

Toisen tviittaajan mukaan ”jätkät heitti ens vuoden kesähitin hyvissä ajoin liikkeelle”:

 

Teflon Brothersin iloinen renkutus kuultiin Anne Mattilan päivän lopuksi. Muun muassa Lauri Ylönen innostui kehumaan ohjelmassa kappaletta ja sen tuomaa fiilistä.

– Tulee ihan eri energia taloon, Lauri sanoi.

Pyhimyksen mukaan Tefloneiden mukanaolo oli selvää alusta saakka.

– Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi. Heti, kun kuulin, että Anne on tässä, tämä oli mulle ihan selkeä, että tämä biisi pitää tehdä ja nimenomaan Tefloneilla, Pyhimys kertoi.

 

Monelle televisionkatsojalle Perutaan häät -kappale kruunasi tunteikkaan Anne Mattilan päivän:

”Pyhimys vetää viikosta toiseen huimaa settiä. En ollut kuullutkaan miehestä (Teflon Brothersista kylläkin) ennen tätä kautta, mutta nyt jo iso arvostus.” 

 

Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen
Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen

 

Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.