Säädettävien Casperdog-pihtien kanssa voi käyttää mitä vain pussia. Tuote maksaa 14,90 euroa. Kuva: Casperdog.
Säädettävien Casperdog-pihtien kanssa voi käyttää mitä vain pussia. Tuote maksaa 14,90 euroa. Kuva: Casperdog.

Uuden suomalaiskeksinnön avulla koiran jätöksistä ei jää tahraakaan maahan. Mutta tykkäävätkö koirat?

Suomalaisyritys on kehittänyt koirankakkapussin, jota pidetään pihtien varassa koiran tehdessä tarpeitaan lenkillä. Koira kakkaa suoraan Casperdog-nimiseen pussiin, eikä maahan jää jälkeäkään. Yritys on kehittänyt Casperdogin erityisesti kaupunkilaisille, jotka ulkoiluttavat koiria kaduilla ja puistoissa. Keksintö on mallisuojattu EU:ssa.

Häiriintyykö koira?

Haluavatko koiranomistajat kykkiä koiransa peräpäässä pökäleitä kalastellen? Eikö haavin kanssa tähtäilevä omistaja häiritse koiraa?

– Hienoa, että ihmiset kehittävät ulosteongelmaan uusia innovaatioita. Keksintö kuulostaa näin koiranomistajana kuitenkin hyvin erikoiselta. Koirat yleensä etsivät paikkaa ja pyörivät ennen kuin ulostavat, monet haluavat jopa ulostaa kauimpaan puskaan, jotta saavat olla rauhassa. Monet koirat ovat herkkiä pyllystään, ja pussin kanssa odottava ja koiran peräpäätä tiivisti hassun instrumentin kanssa seuraava omistaja voi häiritä koiraa, sanoo eläinlääkäri Eva Kaisti Eläinlääkäriasema Mevetistä.

– Jos koira häiriintyy pussista ja alkaa pidätellä, voi pidempiaikainen ulosteen pidättäminen tai ummetus aiheuttaa erilaisia peräsuolen toiminnan häiriöitä tai anaalirauhasvaivoja, Kaisti jatkaa.

Sinänsä hänestä on tärkeää, että omistajat keräävät koiriensa jätökset.

– Ne harmittavat kengänpohjassa, ja niiden välityksellä voi leivitä bakteereja ja viruksia.

Kaisti arvelee, että pussi voi toimia pienen citykoiran kanssa, joka on tottunut ulostamaan asvaltille eikä laita pyllyään puskaan piiloon, tai rennon koiran kanssa, joka ei jännitä.

– Koiran pitää kuitenkin saada myös riittävästi liikuntaa, jotta suoli pysyy terveenä, Kaisti lisää.

Pussi on ekoteko

Casperdog-pussia valmistavan Pertti Lautsilan mukaan pussin käyttäminen on ekoteko ja sujuvaksi todettua.

– Kokeilu ja testaukset suoritettiin yhteistyössä nelijalkaisen kanssa, ja tuotteen toimivuus on osoittautunut käytännössä onnistuneeksi. Sitä on testattu jo vuoden päivät, markkinoija kertoo tiedotteessaan.

Lautsilan mielestä pussi sopii myös koiran virtsanäytteen ottoon.

Lue myös:

Koira voittaa miehen – moni nainen viihtyy mieluiten lemmikkinsä kanssa

Nyt koiratkin jo käyttävät tablettia! Testissä koirien iPad-sovellukset

Tuure Kilpeläisen, Manuela Boscon, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan illallisella olisi ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa.

Jotkut illallisseurueet vain näyttävät siltä, että niihin olisi ihana kuulua. Instagramin perusteella taiteilija ja näyttelijä Manuela Boscon, muusikko Tuure Kilpeläisen, dokumentaristi Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan seurue on juuri sellainen.

Voice uutisoi keskiviikkona, että Manuela Bosco, 35, ja Tuure Kilpeläinen, 47, seurustelevat. Sami Yaffa, 53, ja Meeri Koutaniemi, 29, puolestaan avioituivat Mallorcalla syyskuussa

Manuela julkaisi eilen Instagramissa kuvan taiteilijapariskunnista helsinkiläisessä BasBas-ravintolassa. 

”Love united”, kuvateksti kuului. 

Tunnelmallisessa kuvassa on niin hauska asetelma, että mieleen tulee, olisiko Meeri alan ammattilaisena olisi asetellut porukan kuvaa varten. 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Voit saada päivästä paljon irti. Odottamaton käänne saa sinut hetkeksi eksyksiin. On aika tutustua paremmin äskettäin tapaamaasi ihmiseen.


SKORPIONI
Tarjoa apuasi ihmiselle, joka on ollut tukenasi menneisyydessä. Ystävällisyytesi pelastaa hänen päivänsä. Ihmissuhteissa on kääntymässä uusi lehti.


JOUSIMIES
Rakkauselämäsi vie nyt valtaosan huomiostasi. Täytä päiväsi asioilla ja ihmisillä, jotka saavat sinut loistamaan. Hyvinvointisi on etusijalla.


KAURIS
Nyt ei ole aika lainata kaverille rahaa. Pidä omaisuudestasi huolta. Voit tarjota neuvoja ja kokemuksen ääntä hänen avukseen.


VESIMIES
Älä vain odottele, että muutokset tapahtuisivat itsestään. Ole valmis panostamaan asiaasi. Päivä tuo elämääsi romantiikkaa.


KALAT
Hoida sovitut asiat nopeasti. Päivällä on varallesi vielä yllätyksiä. Vanhentunut ja hankala puheenaihe nousee uudestaan pintaan.


OINAS
Sinulla on vaikeuksia pysyä paikoillasi. Liikunnallinen haaste tekee sinulle hyvää. Kanavoi energiasi hyödylliseen tai hauskaan tekemiseen.


HÄRKÄ
Yritä olla joustava ja hyväntuulinen. Pääset paljon helpommalla, jos onnistut tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Diplomatia on tänään paras aseesi.


KAKSONEN
Nyt ei ole hyvä hetki ihmissuhdesotkujen selvittämiselle. Anna pölyn laskeutua ensin. Keskitä kaikki energiasi välillä itseesi.


RAPU
On aika höristää korvia ja kiinnostua uusista asioista. Lähde liikkeelle, sillä aktiivisuus on avainsana. Seikkailu odottaa sinua.


LEIJONA
Älä kiirehdi väärällä hetkellä. Kärsivällisyys avaa eteesi enemmän mahdollisuuksia kuin osaat kuvitellakaan. Vielä ei ole aika toimia.


NEITSYT
Ole mukana koko sydämelläsi. Nyt ei ole aika tehdä mitään hutiloiden. Satsaa kaikkesi peliin ja katso, mihin se vie sinut.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!