Tämä on se vanha, väärä tyyli. Uudessa tyylissä riideltäväksi jää enää kattiloiden ja lasien sijoittelu. Kuva: Shutterstock.
Tämä on se vanha, väärä tyyli. Uudessa tyylissä riideltäväksi jää enää kattiloiden ja lasien sijoittelu. Kuva: Shutterstock.

Kyllästyttääkö väittely siitä, miten astianpesukone täytetään?

Jos tiedettä, tarkemmin Birminghamin yliopistoa, on uskominen, enää ei tarvitse riidellä. Nyt on selvitetty, että tehokkain tapa täyttää astianpesukone on asetella lautaset ympyrämallisesti sen mukaan, mitä niiltä on syöty. Täyttämisprosessi ei ehkä helpotu, mutta onpahan tutkimusta tukena.

Käytännössä lautaset asetellaan pesukoneen reunoja pitkin ympyrän muotoon. Lautaset, joilta on syöty proteiinipitoista ruokaa kuten kananmunia, tulisi asettaa tiskikoneen reunoille alatasolle. Siellä vesi kulkee hitaammin ja tarvittava määrä pesuainetta ehtii vaikuttaa kunnolla ja puhdistaa protskuista sotkeutuneet lautaset.

Hiilihydraattipitoista ruokaa sisältäneet lautaset taas voi asettaa tiskikoneen keskelle, jossa vesi kulkee isommalla paineella. Esimerkiksi perunaa ja tomaattia sisältäneet lautaset tarvitsevat tehokkaamman vesipuhdistuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Katso havainnollistava kuva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäksi pari tutumpaa ohjetta, joita noudattamalla käytät tiskikonetta mahdollisimman tehokkaasti:

1.Älä huuhtele lautasia ennen kuin panet ne astianpesukoneeseen. Etukäteen huuhteleminen vain tuhlaa vettä, sillä astia menee kuitenkin koneeseen huuhdeltavaksi.

2.Täydellinen lämpötila tiskienpesuun on 60 astetta. Tarkista tiskikoneen asetuksista, millä ohjelmalla pääsee lähimmäksi tätä astetta.

3.Varo, ettet täytä konetta äärimilleen. Varmista, että tilaa jää tarpeeksi lautasten väliin. Tarkista myös, että kaikki alaspäin käännetyt astiat ja kupit ovat asennossa, jossa vesi mahtuu menemään niiden sisällekin.

4. Muista, ettei kristalliastioita kannata laittaa astianpesukoneeseen.

5. Aloita tyhjentäminen alatasolta. Jos tyhjennät ensin ylätason, niihin jäänyt vesi saattaa kastella alatason astiat.

Lähde: Daily Mail

Sisältö jatkuu mainoksen alla