Me Naiset
|
Me Naiset
Tällaisen ihanan ja kiltin oloisen päänrapsuttajan hommasin käpertymiskaudeksi. Kuva: Shutterstock
Tällaisen ihanan ja kiltin oloisen päänrapsuttajan hommasin käpertymiskaudeksi. Kuva: Shutterstock

Kesäheilat ovat kirjaimellisesti so last season. Nyt on nimittäin käpertymiskausi, englanniksi cuffing season.

Kauden alun tunnistaa siitä, että alkaa tuntea enemmän vetoa sohvaan kuin ulkoilmaan. Siinä missä kesäkollia tai -kisua tapaillaan ulkona kesän riennoissa, käpertymiskaudeksi on tavoitteena löytää joku, jonka kainaloon kaivautua talveksi. Kun pari on löytynyt, talvi sujuu rattoisasti kylki kyljessä viltin alla punaviiniä lipitellen ja tv-sarjojen tuotantokausia katsellen.

Kauden käsiraudoittamiseen viittaava englanninkielinen nimi kertoo siitä, että talven kylmyys ajaa pariutumaan nekin, jotka muina vuodenaikoina ovat tyytyväisiä sinkkuina. Glamour-lehden mukaan käpertymiskausi ei ole silkkaa höpönlöpöä, vaan yhteisen kaakaomukillisen siemailuun on jopa biologinen selitys: pariutuminen auttaa selviytymään raa’asta talvesta. Ja kun ottaa huomioon Suomen ilmaston, on oikeastaan ihme, ettei käpertymiskauden käsite ole rantautunut tänne aiemmin.

Kuten kesäheilan löytämisessä, myös käpertymiskaudessa on omat niksinsä. Näillä vinkeillä selviät kaudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Ole uskollinen itsellesi

Tee se itsesi vuoksi, itseään Y-sukupolven ääneksi mainostava Elite Daily –sivusto vannottaa. Vaikka kaikki muut ovat sivuston mukaan osallistumassa käpertymiskauteen, sinun ei tarvitse, jos et halua. Vaihtoehtoisesti voit esimerkiksi käydä salilla ja valmistautua siten kesäkauteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Älä käperry mihin vain kainaloon

Käpertymiskaverin valinta ei ole helppoa. The Urban Daily -sivusto on onneksi ottanut selvää pahimmista mies- ja naistyypeistä, joiden torkkupeiton alle ei pidä erehtyä. Miehistä varottavia ovat räppärinurasta haaveilevat miehet, huonot isät, ikuiset pikkupojat ja hämäräbisnesmiehet. Naisista karmeimpia talviheiloja ovat erilaiset draamakuningattaret ja diivat.

3. Älä etsi vakavaa suhdetta

Etsi lämmikettä talveksi, älä loppuelämäksi. Tarkoitus on kiehnätä yli kalseimpien kelien ja pitää hauskaa. Haastavaksi homman tekee se, että Huffington Postin mukaan mahdollisen talviheilan tilannetta ja halukkuutta leffamaratoneihin on syytä tutkailla, mutta yhteiseen käpertymiskauteen on silti ryhdyttävä ilman sitovia sopimuksia – sanattomassa yhteisymmärryksessä.

4. Eroa tyylikkäästi

Kun käpertymiskausi päättyy, tiet talviheilan kanssa saattavat erota. Siinä tapauksessa eron on syytä olla pehmeän huomaamaton, ohjeistaa The Grio -sivusto. Jotta kauden päätös sujuisi sulavasti, sivusto suosittelee mainitsemaan vaikkapa työkiireistä tai muista menoista jo kauden alkupuolella. Näin voit myöhemmin poistua suhteesta kiireiden varjolla. Talvirakkaasi tosin saattaa huomata melko ilmeisen väistöliikkeesi, mutta käpertymishommat ovatkin vain pelinaisille ja -miehille. 

Lue myös:

Onko nettideittailu sittenkään niin tehokasta kuin väitetään?

Hyvä parisuhde vai yhtä hyvä sinkkuelämä?

Tinderissä tavannut pari: Näin käytät Tinderiä oikein

Sisältö jatkuu mainoksen alla