Me Naiset
|
Jenni Junkala
Ensin syödään kakkua, sitten opiskellaan lisää munasoluista. Jee! Kuva: Shutterstock
Ensin syödään kakkua, sitten opiskellaan lisää munasoluista. Jee! Kuva: Shutterstock

Miltä kuulostaisi lasillinen kuohuvaa ja vähän asiaa pakastetuista munasoluista? Tätä tarjotaan nyt naisille Yhdysvalloissa.

Synnytysten ja naistentautien erikoislääkäri Tuija Foudila helsinkiläiseltä Felicitas-klinikalta kertoi Me Naisille vuonna 2013, että munasolujen pakastamisesta tulee kyselyjä viikoittain. Yhdysvalloissa uraa luovien naisten aikalisästä äitiyteen on tullut bisnestä, jonka uusin tuuli ovat munasolubileet.

New York Post -lehti kertoo, että EggBanx-yritys kutsui 70 nuorta uranaista bileisiin siemailemaan kuplivaa ja saamaan lisätietoa munasolujen pakastamisesta. Lipusta juhliin sai maksaa 34 euroa.

Bileet olivat niin suuri menestys, että yrityksen toimitusjohtaja Gina Bartasi lupaa Business Insiderin haastattelussa, että ne järjestetään uudestaan syyskuussa ja tulevaisuudessa New Yorkin lisäksi myös  Bostonissa, San Franciscossa ja Los Angelesissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

EggBanxxilla hinnat ovat muita alalla toimivia yrityksiä halvemmat, mutta halpaa homma ei ole heilläkään. "Halpisyritys" velottaa munasolujäädytyksestä 6500–7500 dollaria (noin 4800–5600 €), jonka jälkeen säilytyksestä pitää maksaa vuosittain 500–1000 dollaria (noin 370–750 €).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka munasolujäädytys antaa aikalisän, se ei ole tae lapsen saamisesta tai edes raskaaksi tulemisesta, ainoastaan mahdollisuus.

Lisää ilmiöstä:

Munasolujen pakastaminen: Entä jos nainen voisi tulla äidiksi silloin kun huvittaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla