Kurki on origameista perinteisin. Kuva: Shutterstock
Kurki on origameista perinteisin. Kuva: Shutterstock

Maailman origamipäivien kunniaksi kannattaa kokeilla, mitä omat sormet saavat paperista aikaan.

Origamit. Ne ovat nimittäin sen verran kova juttu, ettei paperin taittelulle riitä ihan vain yksi päivä, vaan parhaillaan vietetään maailman origamipäiviä. Monikossa. Japanilaista paperintaittelua ja sen tuloksena syntyneitä paperiesineitä juhlistetaan 24.10–11.11. eli peräti kahden ja puolen viikon ajan.

Nuorisohan on tiennyt Suomessa ja maailmalla jo pitkään, miten coolista jutusta on kyse, mutta taipuisivatko tähän aikuisetkin näpit?

Kun YouTuben lukuisia origamivideoita katselee, itsellekin tulee yllättävä himo taitella palaverimuistioista kurkia, rusetteja, pomppivia sammakoita ja sateenvarjoja.

Opettele jokin näistä kolmesta origamista viikonlopun aikana ja yllätä työkaverit maanantaipalaverissa!

Aloitetaan helpolla. Onnistuisiko origamilepakko?

Kaipaatko haastetta? Tässä pupusessa sitä riittää, mutta hyvien ohjeiden ansiosta origami ei ole kuitenkaan ihan mahdoton.

Onko toinen nimesi Zen? Pimeyden lohikäärme 2.0 sopii sinulle.

Lue myös:

Kuinka monta aivopähkinää osaat ratkaista? Kokeile!

Ihanat joulupallomiehet Arne ja Carlos

Vuorotyö vanhentaa aivoja – näin käyt vastaiskuun

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Ensi kesän morsiamet, varautukaa uudenlaisiin huomenlahjoihin. 

Sensuellit boudoir-henkiset kuvat morsiamesta ovat olleet trendikäs huomenlahja muutaman vuoden ajan, ja voimaannuttavat alaston- sekä alusvaatekuvaukset ovat muutenkin kasvattaneet suosiotaan.

Nyt sensuellien kuvien ottaminen näyttää saapuneen myös miesten keskuuteen, ainakin Yhdysvalloissa. Trendin nimi on dudeoir. Idea on tismalleen sama kuin perinteisissä boudoir-kuvissa, mutta naisten boudoir-kuvia mukailevat asennot ja asetelmat tuovat dudeoiriin ylimääräisen ripauksen huumoria. 

Kurpitsakuvat leviävät netissä

Arizonassa on julkaistu jo toinen dudeoir-kalenteri, jossa parrakkaat ja vatsakkaat miehet poseeraavat metsämaisemissa vain boksereihin ja flanellipaitoihin pukeutuneina. Valokuvaaja Masika May on kuvannut useammankin yhdysvaltalaisen aviomiehen dudeoir-hengessä lahjaksi heidän vaimoilleen. 

Tennesseessä valokuvaaja Gayla Thompson suostutteli hiljattain aviomiehensä poseeraamaan vähissä vaatteissa Halloweenin kunniaksi. #kurpitsapylly-hashtagilla varustetuista kuvista tuli nopeasti huippusuosittuja sosiaalisessa mediassa.

– Nämä olivat minun ideoitani, mutta kun aloimme kuvata, mieheni otti ohjat omiin käsiinsä, eikä ohjeistusta tarvittu. Hän on tosi hyvä malli, Thompson kertoo Huffington Postissa.

Ehkäpä jo ensi kesän morsiamet saavat huomenlahjaksi eroottisia kuvia.