Nuoren naisen kainaloonsa saanut Alan "Action" Schneider on jo vanha konkari treffi-iltojen järjestäjänä. Kuvat Naomi Harris
Nuoren naisen kainaloonsa saanut Alan "Action" Schneider on jo vanha konkari treffi-iltojen järjestäjänä. Kuvat Naomi Harris

Miehillä on ikää ja ökytulot, naiset taas haluavat samppanjaa kuplivan elämäntyylin. Tervetuloa New Yorkiin deitti-iltaan!

New Yorkin ydinkeskustassa Penthouse Lounge -klubilla vietetään vauhdikasta iltaa. Naamiaisbileisiin on saapunut 900 innokasta vierasta, pääasiassa 60–70-vuotiaita miehiä ja 20–35-vuotiaita naisia. Joukossa on myös Charlie, lipevä 69-vuotias liikemies Ohiosta, on matkustanut tänne yli 700 kilometriä vain näiden bileiden takia.

Eikä turhaan. Charlie ojentaa juuri kahdelle tiukkaleninkiselle blondille lasilliset samppanjaa. Noin 25-vuotiaat naiset ottavat juomat vastaan ja kujertavat kiitoksensa.

– Charlie on niin mahtava. Hän käyttäytyy kuin olisi toooooooosi nuori, toinen heistä sanoo.

Charlie on sugar daddy, suomeksi namupappa, eli menestynyt, rikas naimaton mies. Kiikarissa on namutyttö, sugar babe, eli nuori, viehättävä nainen, joka etsii varakasta miestä, joka puolestaan haluaisi törsätä rahansa naisiin. Tällaisissa pöhisevissä deittitapahtumissa näiden kaksi namulajin on tarkoitus löytää toisensa.

Paluu menneeseen

On vanha juttu, että vanhempi mies elättää kaunista naista. Ilmiö on jälleen vahvistunut, kun noin puolet newyorkilaisten avioliitoista päätyy eroon ja maan taloustilanne laahaa yhä vain pohjamudissa.

Trendin on huomannut myös Alan ”Action” Schneider. Hän on kolmen viime vuoden aikana suunnitellut yli 50 vastaavanlaista juhlaa eri puolilla Yhdysvaltoja.

– Tietyssä iässä ja avioeron jälkeen menestynyt mies usein haluaa kunnon suhteen sellaisen naisen kanssa, joka eivät vaadi liikaa hänen kallisarvoista aikaansa, Alan sanoo.

– Naisilla on myös niskoillaan isommat velat kuin koskaan, eikä heidän vanhemmillaan ole varaa elättää heitä enää valmistumisen jälkeen. Jos he haluavat tietyn elintason, heillä on vaihtoehtoina joko raataa 15 tuntia päivässä tai löytää joku, joka voi auttaa.

Allison, 25-vuotias kosmetologi, on tullut bileisiin etsimään miljonääriä. Haasteena on löytää sellainen, joka olisi myös puoleensavetävä.

– On siistiä, jos saat koko paketin – kaveri, josta kiinnostut, on myös rikas.

Charlie on illan juhliin tyytyväinen. Avioeroja on takana kaksi, mutta Charlien deitit tapaavat nykyään olemaan nättejä ja 30–40 vuotta nuorempia kuin hän.

– Monien tyttöjen mukaan pääsee lahjoittamalla joka tapaamiskerralla, ehkä kerran kuussa, noin 300 dollaria tai 400 dollaria. Lisäksi tietysti kustannan aina illallisen.

Sillä panoksella Charlie saa seuraa ja oletettavasti seksisuhteen – jos siitä on sovittu etukäteen – lumoavan kauniin, rypyttömän nuoren naisen kanssa.

Lue koko juttu torstaina 2.4.2014 Me Naisten numerosta 14/2014. Voit myös ostaa uusimman digilehden 2.4. alkaen täältä.

Daniel Craig ja Rachel Weisz kertovat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan.

Viimein on selvinnyt, mitä Daniel Craig, 50, alkaa tehdä James Bond -uransa jälkeen. Näyttelijä on kertonut, että seuraava 007-leffa jää todennäköisesti hänen viimeisekseen salaisena agenttina.

Sen jälkeen pyssyhommat jäävät vähemmälle, ja mies katoaa vauvakuplaan!

No vitsi vitsi, eiköhän Craigia yhä nähdä myös valkokankaalla. Hänen näyttelijävaimonsa Rachel Weisz, 48, on kuitenkin kertonut The New York Timesille, että pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. Weiszin paljastus antaa ymmärtää, että molemmat ovat uutisesta varsin haltioissaan.

– Vatsani alkaa näkyä pian. Daniel ja minä olemme niin onnellisia. Meille tulee pieni ihminen. Emme malta odottaa, että tapaamme hänet. Kaikki on niin mystistä, Weisz hehkutti onneaan haastattelussa.

Rachel Weiszilla on 11-vuotias poika Henry edellisestä liitostaan ohjaaja Darren Aronofskyn kanssa. Daniel Craigin Ella-tytär suhteesta näyttelijä Fiona Loudonin kanssa on jo 25-vuotias. Weisz ja Craig ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta.

Konservatiivinen seksikomedia – kuulostaa, eh, ei kovin hauskalta.

Ystävykset (Leslie Mann, John Cena ja Ike Barinholtz) tekevät kaikkensa, että heidän tytärtensä (Kathryn Newton, Geraldine Viswanathan ja Gideon Adlon) neitsyys säilyy koskemattomana vanhojentanssibileissä.

Pitch Perfect -komediatrilogian käsikirjoittajan Kay Cannonin esikoisohjaus on konservatiivinen seksikomedia, jonka arvomaailma on perua 1950-luvulta.

Onhan näitä nähty: elokuvia, joissa isät haluavat tytärtensä olevan ikuisia pikkutyttöjä. Asetelmaa on sentään hieman päivitetty. Yksi tytöistä on lesbo eikä isä halua hänen harrastavan ryhmäpaineen painostamana heteroseksiä.

Pojat eivät jahtaa tyttöjä, vaan tytöt ovat aktiivisia toimijoita ja päättävät itse, kenen kanssa haluavat sänkyyn.

Käsikirjoittajat ovat myös kirjoittaneet henkilöhahmoille repliikkejä, joissa ilmaistaan kriittisen katsojan ajatuksia. Yksi vanhemmista esimerkiksi huomauttaa, että elämme vuotta 2018, joten heidän asenteensa eivät ole ihan tätä päivää.

Mainosten perusteella luulisi, että elokuva on tehty teini-ikäisille. Vanhempien kyttääminen ja stalkkaaminen tuskin sen ikäisiä naurattaa. Leffa sopii paremmin vanhemmille, jotka voivat nauraa omille peloilleen ja ennakkoluuloilleen, joita elokuvan vanhempien ylilyövä käytös heijastelee.

Blockers **