Sisar Cristinan esityksiä on katsottu YouTubessa kymmeniä miljoonia kertoja.
Sisar Cristinan esityksiä on katsottu YouTubessa kymmeniä miljoonia kertoja.

Sisar Christinan laulu-ura on "ylempien voimien käsissä".

Nunnavillitys kiihtyy! Italian The Voice -laulukilpailun on nimittäin voittanut sisilialainen nunna Cristina Scuccia.

25-vuotiaan sisar Cristinan voitto ei tosin tullut yllätyksenä, sillä hänestä povattiin voittajaa jo kilpailun alkuvaiheessa. Cristina villitsi niin yleisön kuin tuomaritkin muun muassa Alicia Keysin kappaleella No One, tulkinnallaan Cyndi Lauperin Girls Just Want to Have Fun - kappaleesta sekä Flashdance-leffasta tutulla What a Feeling -biisillä.

Sisar sai voitostaan sopimuksen levy-yhtiö Universalin kanssa, mutta hänen laulu-uransa jatkuminen ei ole vielä varmaa. Ennen finaalia sisar kertoi, että vaikka hän voittaisi, tulevaisuus on täysin "ylempien voimien käsissä".

Sisar Cristinan voitto ei ole ainut todiste nunnien suosiosta. Jezebel-sivusto povasi keväällä nunnista seuraavaa "isoa juttua". Lue juttu täältä.

Katso videot sisar Christinen esityksistä:

 

Pääskysestä päivää! On oikea hetki tarkistaa, tunnistatko aivan tavalliset pikkulinnut.


 

Ei, se ei ole sama asia kuin päänsärky.

Migreeni on mahdollisesti kaikista vaarattomista vaivoista maan päällä se pirullisin. Sen kourissa kärvistelee Terveyskirjaston mukaan yksi kymmenestä aikuisesta. Riesa on kolme kertaa yleisempi naisilla kuin miehillä.

Migreenittömien voi olla mahdotonta ymmärtää, millaista rajujen kipukohtausten kanssa on elää. Tiede on kantanut kortensa kekoon, esimerkiksi tällä migreenin oireita havainnollistavalla videolla.

Jotta rinnakkaiselo migreenistä kärsivien ja siltä välttyneiden välillä sujuisi sutjakkaammin, on tiettyjä lausahduksia parempi välttää.

Pyysimme migreenipotilaita kokoamaan listan asioista, joiden heille ei kannata sanoa:

1. ”Tuo sinun päänsärkysi…”

Tehdäänpä yksi asia selväksi heti kättelyssä: päänsärky on ikävää. Migreeni on pikemminkin visiitti Tuonelaan ja takaisin.

2. ”Ärsyttävää! Päätä särkee jo toista tuntia. Onkohan minullakin se migreeni?”

Tällä repliikillä keräät sympatian sijaan katseita, jotka säikäyttäisivät hunnilauman hiljaiseksi.

3. ”Ei kai se nyt oikeasti voi tuosta johtua...”

Kyllä voi. Migreenin voi laukaista melkein mikä vain. Kynttilänvalo, lumesta heijastuva aurinko, stressaava palaveri. Lista on loputon.

4. ”Mikset ota särkylääkettä?”

Migreeniä sairastava toverisi on luultavasti aihepiirin ekspertti ja käynyt läpi kaikki mahdolliset lääkkeet, meditaatiotekniikat ja kuppaukset helpotusta etsiessään. Emme suosittele ehdottamaan Buranaa.

5. ”Onneksi se on vain migreeni. Ajattelepa niitä, joilla on…”

Aina voisi olla pahemmin, tiedetään. Migreenikohtauksen uhrille on kuitenkin turha puhua motivaatiojulisteiden iskulauseita. Suosittelemme kokeilemaan uudestaan vähemmän tulenarkana ajankohtana.