Passien kannet ovat minimalistisen tyylikkäät. Kuva: Neue Design Studio
Passien kannet ovat minimalistisen tyylikkäät. Kuva: Neue Design Studio

Passin kuvitusta inspiroi luonto. Kuva: Neue Design Studio
Passin kuvitusta inspiroi luonto. Kuva: Neue Design Studio

Revontulet heräävät henkiin UV-valon alla. Kuva: Neue Design Studio
Revontulet heräävät henkiin UV-valon alla. Kuva: Neue Design Studio

Norjan uutta passia hehkutetaan maailman tyylikkäimmäksi.

Norjalaiset saavat uudet passit – ja minkälaiset! Alkuvuonna järjestetyn suunnittelukilpailun voitti oslolainen designstudio Neue, jonka suunnittelema uusi Norjan passi on kerännyt kansainvälisessä mediassa pelkästään hehkutusta.

Mashable -sivusto julistaa passin taideteokseksi.

Klassikko jo syntyessään? kysyy brittilehti The Guardian .

Maailman siistein passi? pohtii puolestaan The Telegraph .

Onhan se upea. Passeja on kolmessa eri värissä. Oranssinpunaisen saa suurin osa norjan kansalaisista, turkoosi on diplomaatteja varten ja vaaleanharmaa maahanmuuttajille. Kansi on minimalistisen tyylikäs. Suomen passin alakulmassa juokseva hirvi on saattanut kohdata voittajansa.

Sisäsivujen kuvitus on saanut inspiraationsa luonnosta. Päivänvalossa katsellaan norjalaista kansallismaisemaa, mutta UV-valon alla näkyviin tulevat revontulet.

Ennen kuin passi saadaan käyttöön, sitä on vielä jatkokehitettävä niin, että kaikki tekniset- ja turvallisuuskriteerit täyttyvät. Suunnittelukilpailu järjestettiin juuri siksi, että norjalaiset saisivat nykyaikaisemmat ja turvallisemmat passit. Samalla käyttöön tulevat myös uudistetut henkilökortit.

Lue myös:

Tässä se nyt on: Finlaysonin homoeroottinen Tom of Finland -mallisto

Näihin kysymyksiin maahanmuuttaja saa aina Suomessa vastata

Oletko ihan varmasti suomalainen? Nyt sen voi testata helposti

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Kuuntele itseäsi. On tärkeää, että olet rehellinen peilikuvallesi tunne-elämääsi koskevissa kysymyksissä. Älä sulkeudu kuoreesi.

                

KAURIS

Anna muiden puuhata omiaan. Pidä huolta läheisistäsi ja kotiin liittyvistä asioista. Sinun on keskityttävä yhteen asiaan kerrallaan.

 

VESIMIES

Pysyttele totuudessa. Onnistut välttämään tunnerikkaan konfliktin, jos et vääristele tapahtumia. Älä sekaannu asioihin, jotka eivät kuulu sinulle.

 

KALAT

Tunteesi karkaavat herkästi käsistä, jos et ole tarkkana. Valitse sanasi tarkkaan. Oikea ajoitus voi säästää sinut monilta harmeilta.

 

OINAS

Pidä henkilökohtaiset asiat yleisöltä piilossa. Huhut lähtevät tänään leviämään pienestä sytykkeestä. Älä anna kenenkään jyrätä ylitsesi.

 

HÄRKÄ

Älä usko kaikkea, mitä sinulle kerrotaan. Terve ennakkoluuloisuus pelastaa sinut hankaluuksilta. Luota vaistoosi tiukan paikan tullen.

 

KAKSONEN

Vietä laatuaikaa rakkaan ihmisen seurassa. On hyvä hetki miettiä sitoutumista. Ihmissuhteissa puhaltavat uudet tuulet.

 

RAPU

Tarjoa apuasi sitä tarvitseville. Voit oppia päivän tapahtumista paljon. Panoksesi saa aikaan merkittäviä muutoksia.

 

LEIJONA

Suunnittele tulevia reissuja. On aika ottaa yhteyttä vanhoihin ystäviin ja muistella menneitä. Taaksepäin palaaminen tekee hyvää.

 

NEITSYT

Satsaa kaikkesi ihmissuhteisiin. Voit saada aikaan positiivisia muutoksia ympäristössäsi. Pelastat perheenjäsenen tai sukulaisen päivän.

 

VAAKA

On aika puhua suoraan. Jaa tuntemuksesi läheisesi kanssa. Perhe ja ystävät menevät tänään kaiken muun edelle.

 

SKORPIONI

Pieni muutos saa aikaan jotain merkittävää. Päivän tapahtumat auttavat sinua hahmottamaan asioiden tärkeysjärjestyksen. Raha-asioissa on luvassa yllätyksiä.

 

 

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?