Lahden perinneruoka, lihamuki. Kuva: Lauri Rotko / Sanoma-arkisto
Lahden perinneruoka, lihamuki. Kuva: Lauri Rotko / Sanoma-arkisto

Litti, lihamuki ja radiomastot. Niistä on Lahti tehty?

Suomi sai ensimmäisenä maana omat emojit, ulkoministeriö tiedotti eilen. Suomi-emojit, muun muassa alastomat suomalaiset ja moshaava heviukko, julkaistaan joulukuussa osana ThisisFINLAND-sivuston joulukalenteria.

No eipä kauaa aikailtu! Nimittäin Lahti julkaisi tänään omat emojinsa.

 

Suomi-emojien innoittamana graafikkomme Matti Siukkola suunnitteli muutaman Lahti- emojin. Toivottavasti pari näistä lö...

Posted by Mainostoimisto MBE on Thursday, 5 November 2015

Lahtelainen mainostoimisto MBE kertoi Facebookissa, että heidän graafikkonsa innostui ministeriön hymiökokelmasta ja kehitti muutaman oman Lahti-emojin.

Lahden emoji-kokoelmaan pääsivät kaupungin ylpeys lihamuki, Jari Litmanen ja radiomastot, jotka kuuluvat Suomen korkeimpiin rakennuksiin.

Jos kerran Lahti, niin kyllähän me muutkin! Porilaisten emojeista löytyvät ainakin pärekori ja Dingo-bändi. Imatralaiset omivat karjalanpiirakat. Kuopiolaisille taas kuuluu kalakukko, ja tamperelaisille mustamakkara. Mikä emoji kuuluu kotikaupungillesi?

Matkakumppaani69

No nyt Lahtikin sai omat emojit!

Asun Karjaalla ja Karja on tunettu urheilu seurasta BK - Karja taas sijaitsee Raaseporissa mihin kuuluu myös Tammisaari ja Pohja sekä Fiskars. Karjaan oma emojli voisi olla "lentävä juna", koska Karjaalla on hyvät julkiset liikennepalvelut. Täältä pääsee helposti niin Helsingin suuntaan kuin Turun suuntaan.
Lue kommentti
Koko lystin maksaja

No nyt Lahtikin sai omat emojit!

Liikettämme vastapäätä oli 20 vuott lihamukimyyjä, vaan ei tullut kertaakaan maisteltua. Radiomastoja on sen sijaan ihailtu lukuisat kerrat, kerran jopa käyty radiomuseossa mastojen juurella. Liti Litmanen tunnettiin hyvin aikanaan Amsterdamissa, kun siellä kävimme, paremmin, kuin presidenttiämme. Ehkä paras emoji olisi kaupunkimme Aleksin kadun tämänhetkinen rappiotila tai kaupungin virka-ihmisten ja politikkojen välinpitämättömyys, eiväthän he vastaa todellisuudessa mistään. PITKOSPUUT voisi...
Lue kommentti
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Koira selviää talvesta itsetehdyn lämpimän takin avulla. Se syntyy vaikkapa vanhan villapaidan hihasta!

Suomessa on hurja määrä koiria, Kennelliiton mukaan noin 800 000, mutta silti lemmikkiliikkeiden takkivalikoima on melko suppea ja väritön. Kovilla pakkasilla harva koira pärjää enää ilman talvitakkia.

Onneksi karvaiselle kaverille voi tehdä talvitakin myös itse vanhasta villapaidasta leikkaamalla.  

Helpot ohjeet pienen koiran takkiin:

  1. Leikkaa vanhan villapaidan hiha irti niin, että saat siitä koiran selän pituisen palan. Jos haluat, että koiran takin selkäosa on pidempi ja vatsan puoli lyhyempi, leikkaa hiha hieman viistoon. Hiha-aukosta tulee koiran paidan kaula-aukko.
  2. Mallaa palaa koiran selkää vasten, jotta näet, mihin kohtaan voit leikata jalkojen mentävät aukot. 
  3. Tadaa, paita on valmis! Varmistathan, että takki on turvallinen käyttää: se ei saa kiristää mistään, eikä siitä saa roikkua lankoja tai muita osia, mistä koira voisi jäädä kiinni. 
 

😳 #genius #diy #diydogsweater

Henkilön Savin' like Jesus🙏🏽 (@modernbettyrubble) jakama julkaisu

Tee ison koiran takki näin:

  1. Valitse koiralle sopivan iso paita ja varmista, että koiran pää mahtuu kaula-aukosta sisään. Voit tarvittaessa leikata kaula-aukkoa suuremmaksi.
  2. Helpointa on leikata paita viittamaisesti niin, että koiran selkä ja rinta peittyvät.

Koiran talvitakin kuosin voi valita koiran luonteen mukaan. Tässäpä hieman inspiraatiota maailmalta!

TYYLITIETOISELLE

Instatähti poochofync näyttää, miten trenssi puetaan karvakaverille.

HIPPIHAUVALLE

Hippihauva ilahtuu psykedeelisestä kasarifleecestä tehdystä takista.

 

Bailey's newest sweater #tiedye #dogsweater #diydogsweater #imadeitmyself

Henkilön Kate (@katelitaker) jakama julkaisu

HIENOHELMALLE

Elegantille edustuskoiralle askarrellaan takki helmenharmaasta tai beigestä villapaidasta. Koristeeksi voi ommella rusetin hauvan lempiväriä kunnioittaen.

 

Dog sweater! #diy #handmade #dogsweater #diydogsweater #lambwool #purplebow

Henkilön Peony&Wildflower (@peonyandwildflowercrafts) jakama julkaisu

HUPSULLE

Hupsulle ja rämäpäiselle koiralle ommellaan takki lasten vanhasta värikkäästä paidasta.

UNIIKILLE

Uniikin turren paita koristellaan kangasmerkeillä, napeilla tai helmillä. Taitava kirjoo takkiin koiran nimen.