Käsilaukkukin kevenee, kun kännykkä korvaa konttoritarpeet. Kuva Shutterstock
Käsilaukkukin kevenee, kun kännykkä korvaa konttoritarpeet. Kuva Shutterstock

Unohda muistilappukaaos! Älypuhelinsovellukset pitävät tehtävälistasi järjestyksessä.

Google Keep

Android-käyttäjä pääsee helpolla, sillä Googlen Keep-tehtävälistasovellus löytyy älypuhelimesta valmiiksi asennettuna – sovellukseen ei tarvitse edes rekisteröityä. Keepin paras puoli onkin sen yksinkertaisuus.  Tehtävät voi vain kirjoittaa ylös tai halutessaan ajastaa puhelimen hälyttämään, kun homma pitäisi hoitaa. Myös tehtävien värikoodaaminen onnistuu.

Evernote

Evernote on paljon enemmän kuin pelkkä listasovellus. Siihen voi tallettaa kaiken selaimen kirjanmerkeistä valokuviin tai vaikka nauhoitettuun neuvotteluun. Evernote synkronoi muistiinpanot automaattisesti, joten ne ovat käytettävissä miltä laitteelta tahansa. Muistiinpanot myös pysyvät järjestyksessä ja löytyvät vielä jälkikäteenkin muistikirjojen, avainsanojen ja linkkien ansiosta.

Any.do

Ilahduttavan hyvännäköinen Any.do-sovellus toimii niin iPhonessa kuin Androidillakin. Lisäksi sen saa asennettua Chrome-selaimen lisäosaksi. Any.do on monipuolisempi kuin esimerkiksi Google Keep mutta silti helppokäyttöinen. Sovellus aloittaa päivän lyhyellä katsauksella tuleviin tapahtumiin, ja yrittää auttaa priorisoinnissa. Any.do on yhteensopiva saman kehittäjän Cal-kalenterisovelluksen kanssa.

Wunderlist

Wunderlist toimii niin tietokoneella kuin mobiilissakin – tehtävälistansa voi pitää ajan tasalla vaikka kaverin tietokoneelta, sillä Wunderlist toimii myös nettiselaimessa. Sen avulla to do -listansa voi myös jakaa ja tehtävät jaotella kategorioihin. Lisäpisteitä muunneltavasta ulkoasusta.

Perinteet freesaantuvat ihanasti joka vuosi.

 1. Nyt kaikki ”alastomat neidot” niityllä, huomio, haiseeko näissä taikajutuissa teidänkin mielestä hiukan patriarkka.
 2. Tonni vetoa, että taioissa pitää olla alasti siksi, että joku vanha rasvainen kyylä on voinut juhannusyönä väijyä alastomia naisia.
 3. Ei se lähteellä pyllistelykään tästä näkökulmasta miltään muulta vaikuta.
 4. Sitä paitsi miksi kaikki taiat keskittyvät siihen, että ”neidot” haluavat nähdä tulevan ”sulhonsa”, ihan kuin joku kämäinen jätkä olisi ainoa asia, mikä meitä kiinnostaa.
 5. Ja se loputon kukkien kerääminen. Miehet, rehut ja lapselliset taiat, nehän meillä on aina mielessä.
 6. Tiedoksi myös, kaikki väinämöiset, jos näen sun lätyn unessa häiriköimässä, siitä ei hyvää seuraa.
 7. Vaatteet päälle ja asiahommiin. Ja tällä ei tarkoiteta tiskausta.

Viikonloppuna telkkarista ei ole pakko tuijottaa vain jalkapalloa.

 1. Friends with Benefits – Vain seksiä (2011) Kaverukset Mila Kunis ja Justin Timberlake pohdiskelevat, voiko kavereiden kesken ryhtyä petipuuhiin ilman rakkautta. Varsin samaistuttava tilanne, joten elokuva sopii tällaisen erityisen kaverin kanssa katseltavaksi. Ja onhan leffassa myös seksiä.
 2. Titanic (1992) Ikoninen romanttinen draama ei juuri saatesanoja kaipaa. Hyvä puoli leffassa on se, että useamman katselukerran jälkeen tarinan osaa jo ulkoa. Filmin pyöriessä voi siis keskittyä kaikkeen muuhun.
   
 3. Love and Other Drugs (2010) Samaa kategoriaa Kuniksen ja Timberlaken leffan kanssa, mutta Anne Hathaway ja Jake Gyllenhaal tarjoilevat sen syvällisemmällä tarinalla. 
 4. Pretty Woman (1990) Kaveriseksileffojen äiti. Julia Robertsin ja Richard Geren kemia luo kontaktitilanteita myös kotisohvalla. Lähellä tosin oli, että elokuvan loppu ei olisi ollutkaan niin onnellinen.
 5. Dirty Dancing (1987) Suomenkielinen nimi Kuuma tanssi kertoo kaiken. Saattaa aiheuttaa kuumaa tanssia myös televisiota katsovien välille – esimerkiksi vaakamambaa.
 6. P.S. Rakastan sinua (2007) Tarina saattaa aiheuttaa kyyneliä, mutta onneksi vieruskaverilta on tarjolla lohtua. Paras katsottavaksi jonkun kainalosta.
 7. The Notebook (2004) Tällä kertaa tarjolla ei ole surun kyyneliä. Elokuvan jälkeen pääosia näytelleet Rachel McAdams ja Ryan Gosling aloittivat oman rakkaustarinansa. Tähänkin voisi samaistua.