Sisarussarjojen teemanimiin haetaan innoitusta niin luonnosta kuin tähtikartaltakin.

Taru, Satu, Saga ja Tarina

”Esikoisestamme tuli Taru ja pian sen jälkeen päätimme, että jos tulee toinen tyttö, nimi on Satu. Mutta saimmekin kolmoset! Sagan keksimme helposti, mutta neljännen kanssa oli pähkäämistä. Runo oli vaihtoehtona, kunnes muistin sanaleikit: Petteri Paukku – Patteri Peukku. Runo Paukku olisi muuntunut ikävästi.

Lopulta isosiskoni ehdotti Tarinaa. Omassa korvassani nimi kuulostaa enemmän joltain eteläiseltä saarelta kuin stoorilta.”

Isä Petteri Paukku

Jupiter ja Sirius

”Kun mietimme esikoiselle nimeä, oli pimeä talviaika. Olemme myös kiinnostuneita luonnosta ja tähtitieteestä. Niinpä otimme nimen taivaalta: suurin planeetta Jupiter kuvasi odotuksemme suuruutta. Toivomme, että nimi opettaa poikaa katsomaan oman navan yli laajasti muuhun maailmaan.
Kun tytär syntyi, etsimme samankaltaista superlatiivinimeä ja päädyimme Siriukseen, joka on kirkkain tähti.
Monet pelottelivat, että lapsia kiusataan, mutta kävi päinvastoin: erikoisten nimien vuoksi Jupiteriin ja Siriukseen on haluttu tutustua.”

Isä Mikko Vuorikoski

Aleksi, Elias ja Sakari sekä Luukas ja Matteus.

”Poikien kirjailijanimet ovat sattumaa. Tajusimme mieheni Markuksen kanssa yhteyden Kiveen, Lönnrotiin ja Topeliukseen vasta kun sitä meiltä kysyttiin.

Neljättä poikaa odottaessamme historioitsija ehdotti Johania tai Juhanaa, Snellmanin mukaan. Lapsi ei näyttänyt yhtään Johanilta, joten päädyimme Luukakseen.

Viides lapsi oli taas topakan ja jotenkin Matin näköinen. Koska setäni on Matti, valitsimme Matteuksen. Raamatullisia nimiä ei hakemalla haettu, vaikka olemmekin mieheni kanssa papin perheestä ja itsekin olen teologi.

Sattumaa on sekin, että olemme kuin Juice Leskisen biisistä Matteus, Markus, Luukas ja mä. Minä olen se mä.”

Äiti Susanna Airola-Topi

Oletko kuullut muista nimisarjoista? Kerro!

Uutuussarja Farang imaisee mukaansa Thaimaan synkkään kuumuuteen.

IS TV-LEHTI: Ola Rapace näyttelee Malin Lind Lagerlöfin ja Stefan Thunbergin uudessa trillerisarjassa ruotsalaista rikollista, joka pakenee kotimaastaan Thaimaan lämpöön.

Koukuttavassa sarjassa Rickard elää Phuketin saarella ja puuhailee laittomuuksia. Perheensä hylännyt, rikostoverinsa kavaltanut mies ei voi palata koskaan enää Ruotsiin. Lomaheilanakin elantoaan ansaitseva mies säikähtää, kun tajuaa, että hänen tyttärensä on saapunut etsintäreissulle.

15-vuotias Thyra (Louise Nyvall) ei ole nähnyt isäänsä kymmeneen vuoteen. Rickard seuraa varjoista Thyran käänteitä, ja kun tytär sotkeutuu huumehankaluuksiin, kuohahtaa isänvaisto.

Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Sarjassa katsotaan aurinkoisen lomasaaren pimeälle puolelle ja hämäräkujille. Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Näin tumman ei tarinan alun perin tosin pitänyt olla. Tuottaja Anna Wallmark Avelin on kertonut, että Rapacen piti näytellä poliisia, joka ratkoo turistien aurinkorantapulmia kepeään sävyyn ja romanttisessa hengessä.

Ei tullut kepeää sävyä – tuli Farang, jossa paratiisielämä on vain päälle liimattua kulissia. Kahdeksanosaisen sarjan aikana isä ja tytär joutuvat hengenvaaraan. Vangitsevuutta lisää jokaisen jakson lopun cliffhanger, joka usuttaa katsomaan äkkiä lisää.

Farang, MTV3 su klo 22.30

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto