Syöpää sairastava Lisa Layton oli catwalkilla elementissään. Kuvat: Andrew Kelly / Reuters
Syöpää sairastava Lisa Layton oli catwalkilla elementissään. Kuvat: Andrew Kelly / Reuters

New Yorkissa catwalkilla nähtiin muun muassa 34-vuotias Tiffany Schwantes, joka halusi esiintymisensä antavan toivoa muille.

Ensi syksyn muotia esitellään parhaillaan New Yorkin muotiviikolla. Lauantaina Manhattanilla nähtiin myös tavallisista muotinäytöksistä poikkeava tapahtuma, sillä kaikki hyväntekeväisyysnäytöksen yksitoista mallia sairastavat pitkälle edennyttä syöpää.

Tapahtumasta raportoineen Reutersin mukaan ilta sai mallit melkein unohtamaan sairautensa muutaman tunnin ajaksi.

– Saimme yhden illan, jonka aikana voimme pukeutua kauniisiin iltapukuihin ja uskomattomiin koruihin sekä vain pitää hauskaa. Sen aikana voimme tuntea olevamme enemmän kuin vain syöpäpotilaita, 34-vuotias kotiäiti Tiffany Schwantes kertoi Reutersille.

Hänellä todettiin syöpä sappiteissä ja maksassa, kun hän oli vain 29-vuotias. Syöpä on levinnyt keuhkoihin, ja Tiffany sai sytostaattihoitoa alle viikko ennen muotinäytöstä. Hän osallistui muotinäytökseen ollakseen esikuva muille.

– Toivon, että muut voivat nähdä minut yhä voimissani viiden vuoden jälkeen sairastumisesta, ja se antaa heille hieman toivoa.

Tiffany Schwantes odotti muotinäytöksen alkua takahuoneessa.
Tiffany Schwantes odotti muotinäytöksen alkua takahuoneessa.

Carolyn Murrahille kiinnitettiin muotinäytöstä varten irtoripset.
Carolyn Murrahille kiinnitettiin muotinäytöstä varten irtoripset.

Carolyn Murrah saapui muotinäytökseen Texasista.
Carolyn Murrah saapui muotinäytökseen Texasista.

Miesmalli tuki Tiffany Schwantesia lavalla.
Miesmalli tuki Tiffany Schwantesia lavalla.

Takahuoneessa ehti myös vaihtaa kuulumisia ja ottaa selfieitä.
Takahuoneessa ehti myös vaihtaa kuulumisia ja ottaa selfieitä.

Chelsea Shaverin huulipuna oli trendikkään tumma.
Chelsea Shaverin huulipuna oli trendikkään tumma.
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.