Keltaista, punaista, sinistä... Tästä on jo vaikeampi sanoa! Kuva: Shutterstock
Keltaista, punaista, sinistä... Tästä on jo vaikeampi sanoa! Kuva: Shutterstock

Hups! Valitsin punaisen paidan. Nyt työkaverini varmasti arvaa, että himoitsen häntä... No, ainakin jotakin vaatteet voivat kertoa.

Varo värejä! Punaiseen pukeutuminen kertoo, että olet intohimoinen ja energinen. Mustat vaatteet viestittävät, että olet vakava, päämäärätietoinen ja pomoainesta. Valkoiset vaatteet viestivät rehellisyyttä ja viattomuutta. Siniset luottamusta ja rentoutta, violetit luovuutta, harmaat vaatteet ovat aina neutraali valinta...

Tuttua! Nämähän voi päätellä, jos tuntee vähäisenkään määrän värioppia. Entäs vaatteiden sävyt? Jos pukeudut tummaan, olet neuroottinen. Näinkö se menee?

Narsisti vai tunnollinen? Jos käytät muodollista vaatetta, olet tunnollinen. Avomieliset ihmiset käyttävät sotkuisia ja epäkäytännöllisiä vaatteita, paljastavissa kaula-aukoissa ja merkkivaatteissa viihtyvät narsistit.

Merkkipiilosilla. Yritätkö piilottaa persoonasi logoviidakkoon? Ehkä. Näkyvin brändein koristeltuja vaatteita käyttävät Marie Clairen mukaan sellaiset, jotka haluavat piilotella jotakin. Samasta asiasta voi kieliä myös väripelko eli pelkkien vaaleiden vaatteiden käyttäminen.

Joka päivä sama paita! Ahaa, pelkäät siis muutosta. Jos olet identtisten vaatekappaleiden fani, saattaa se paljastaa, ettet uskalla kehittyä.

... Tai ehkä vaatteet vain tulee puettua niin kiireessä aamulla, että päälle valikoituu tismalleen se paita, joka sattuu olemaan puhtaana ja ne housut, jotka ovat vähiten rypyssä. No mitäs se sitten kertoo ihmisestä, ettei ole aikaa pitää edes vaatekaappiaan kunnossa? Varmaan sitä aivan samaa kuin homssuinen tyyli; että kiirettä pitää tai ei voisi vähempää kiinnostaa.

Lähteet: Barking Up The Wrong Tree -blogi, Women’s Health, Marie Claire

Lue myös:


Mitä vaatteita oikeasti käytät? Selvitä helpon henkarikikan avulla


Tee näin, kun vaatteisiin tulee tahra kesken bileiden


Tekniset treenivaatteet löyhkäävät pahimmin – näin selätät hajuhaitat


Bilemekko meni muodista – tämä vaate on nyt juhlien ykkönen