Villainen kuppikakkuohje ja lämmikettä langasta.

Me Naisten numerossa 35/2010 vierailtiin lankakaupassa, jonka keittiössä Tanja Haapamäki ja Johanna Hietalahti neuloivat.

Lämmintä Karjalaan
Vaaka ry ottaa vastaan lasten ja aikuisten villasukkia, pipoja, lapasia ja kaulaliinoja, jotka lähetetään Venäjän Karjalaan ja Suomessa lämpöä tarvitseville nuorille ja aikuisille.
 
Myssyjä
Sytomyssy-projekti kerää virkattuja, neulottuja ja ommeltuja myssyjä sytostaatti-hoidoissa hiuksensa menettäneille. Myssyt jaetaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin potilaille.

Lämmintä lapsille
Neulotaan Lämmintä Lapsille 2010 -projekti kerää villasukkia, lapasia, myssyjä ja kaulaliinoja Viron vähäosaisille lapsille 30. syyskuuta asti.

Sukkia Venäjän vankiloihin
Kansan Raamattuseura vie villasukkia Venäjän vankiloihin.
 
Sukkia soltuille
Sotilaskotiliitto lahjoittaa ensi vuonna varusmiespalvelukseen astuville villasukat. Sukkapareja tarvitaan 25 000. Sukkia voi toimittaa sotilaskotiyhdistyksiin tai Sotilaskotiliittoon.

Neulottu kuppikakku

Suunnittelija Minna Metsänen

Langat: Vähän valkoista ja beigeä lankaa sekä kuorrutteeseen erivärisiä lankoja (puuvilla tai puuvillasekoitelankaa puikoille 3-3½ esim. Tennessee tai Luxus Cotton). Lisäksi koristeluun valkoista Novita Kotiväki -lankaa.

Sukkapuikot: Nro 3½ ja virkkuukoukku nro 2½

Muut tarvikkeet: Vanua täytteeksi, silkkinauhaa, helmiä, neula ja ompelulankaa

Mallineuleet: Sileä oikea neule suljettuna neuleena: neulo kaikki krs:t oikein. Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *1 o silmukan takareunasta, 1 n*, toista *-*. Sileä nurja neule suljettuna neuleena: neulo kaikki krs:t nurin.

 Kuppikakun neulominen aloitetaan ”kupin” pohjasta.

Luo valkoisella langalla 8 s ja jaa s:t sukkapuikoille. Neulo suljettuna neuleena: 1. krs ja muut parittomat krs:t: neulo s:t oikein. 2. krs: neulo jokainen s kaksi kertaa = 16 s. 4. krs: neulo *1 o ja seuraava s kaksi kertaa*, toista *-* = 24 s. 6. krs: neulo *2 o ja seu-raava s kaksi kertaa*, toista *-* = 32 s. 8. krs: neulo s:t nurin. 9. krs: neulo *7 o ja seuraava s kaksi kertaa*, toista *-* = 36 s. 10.-18. krs: neulo *1 o silmukan takareunasta, 1 n*, toista *-*. 19. krs: neulo s:t oikein. 20. krs: neulo s:t nurin. Vaihda työhön beige lanka ja neulo 3 krs sileää oikeaa neuletta.

Vaihda työn kuorruteväri. Neulo ensin 1 krs oikein ja 5 krs sileää nurjaa. Aloita sitten kavennukset. 1. kavennuskrs: neulo *4 n, 2 s nurin yhteen*, toista *-* = 30 s. Neulo välikrs nurin. 2. kavennuskrs: neulo *3 n, 2 s nurin yhteen*, toista *-* = 24 s. Neulo välikrs nurin. Täytä kuppikakku tässä vaiheessa vanulla ja laita esim. kivi painoksi, jos haluat kuppikakkuun painoa. 3. kavennuskrs: neulo koko kerroksen ajan 2 s nurin yhteen = 12 s.

Neulo välikrs nurin. Neulo vielä koko seuraavan krs:n ajan 2 s nurin yhteen = 6 s. Katkaise lanka ja pujota lanka loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reikä umpeen ja pujota langanpää kuppikakun sisälle. Päättele myös aloituslanganpää.

Viimeistely: Koristele kuppikakut. Kukka: kierrä Kotiväki -lanka kerran sormesi ympäri ja virkkaa renkaaseen 10 kiinteää silmukkaa (ks). Sulje kerros 1 piilosilmukalla (ps) kerroksen 1. kiinteään silmukkaan (ks). Virkkaa *seuraavaan silmukkaan (1 kaksoispylväs, 2 kolmoispylvästä, 1 kaksoispylväs) ja seuraavaan silmukkaan 1 ks*, toista *-*. Kukkaan tulee 5 terälehteä. Sulje krs 1 ps:lla. Päättele langanpäät. Ompele kukan keskelle helmi. Taita ohut silkkinauha (n. 12 cm pitkä) kaksinkerroin siten, että toiseen päähän jää pieni lenkki ja toiseen päähän avoimet nauhan päät. Ompele ”solmuke” kukan alle. Ompele kukka kuppikakun päälle. Virkkaa kuppikakun pohjan nurjaan kerrokseen (krs 8) kaaret. Kiinnitä lanka oikeaan silmukkaan 1 ks:lla. Jätä 1 nurja s väliin, *virkkaa seuraavaan oikeaan silmukkaan 6 pylvästä (p), jätä 1 nurja s väliin ja virkkaa seuraavaan oikeaan s:aan 1 ks*, toista *-*. Ompele kuppikakun kuorrutteeseen vielä pieniä helmiä.

Lisätietoja: Novita (040)178 2266 ma ja ke 10-14, www.novita.fi

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

HÄRKÄ

Älä haaskaa energiaasi tuhoon tuomittuun projektiin. Umpikujan välttäminen on sinusta kiinni. Pysyttele kaukana oikuttelevista ihmisistä.

 

KAKSONEN

Panosta kotiin ja ihmissuhteisiin. On aika miettiä elämäntyylimuutoksia. Lähde liikkeelle siitä, mikä on oman tärkeysjärjestyksesi kärjessä.

 

RAPU

Satsaa ajallisesti projektiin, joka on lähellä sydäntäsi. Älä jätä leikkiä kesken ensimmäisten takaiskujen sattuessa kohdalle. Aseta rima korkealle.

 

LEIJONA

Älä tee elämästäsi tarpeettoman monimutkaista. On aika yksinkertaistaa asioita ja ottaa rennosti. Tunteet saavat sinusta helposti vallan tänään.

 

NEITSYT

Ota vakavissasi saamasi neuvot. Pidä matalaa profiilia, sillä juorut pääsevät tänään nopeasti liikkeelle. Älä anna aihetta huhuamiseen.

 

VAAKA

Älä tee pikaisia päätöksiä. Tarkista lähipiirisi mielipiteet ennen suurien ratkaisujen tekemistä. Muuten kuvio mutkistuu nopeasti.

 

SKORPIONI

Lähde ihmisten ilmoille viihtymään. Kerää perheenjäsenet tai hyvät ystävät ympärille. On aika suunnitella tulevaisuutta.

 

JOUSIMIES

Vältä ylimääräistä rahanmenoa. Harkitse tarkkaan suuria ostoksia ja odota tasaisempaa hetkeä toimiaksesi. Vietä laatuaikaa rakkaasi kanssa.

 

KAURIS

Muutokset tekevät sinulle hyvää. Lähde lyhyelle reissulle tai nauti uusien tuttavien seurasta. Ihmissuhteet vaativat nyt erityisen paljon huomiota.

 

VESIMIES

Vältät ongelmat, jos onnistut pitämään tunteesi aisoissa. Nyt ei ole aika kuuluttaa kärkeviä mielipiteitä ääneen. Pysyttele taustalla tarkkailemassa.

 

KALAT

Tarjoa apuasi sitä tarvitseville. On aika satsata kotisi toimivuuteen ja viihtyvyyteen. Ilmassa on lupaava ripaus romantiikkaa.

 

OINAS

Unohda arkiset ongelmasi ja keskity välillä johonkin aivan muuhun. Tarvitset uutta ajateltavaa. Lähde shoppailukierrokselle tai hyvien ystävien seuraan.