–
Nuorena olin rakastuneena hysteerinen. Aikuisena ei enää tarvitse olla järkyttyneessä rakastumisen tilassa, kun voi olla varma rakkaudestaan, näyttelijä Minttu Mustakallio sanoo. Kuva: Jouni Harala.
– Nuorena olin rakastuneena hysteerinen. Aikuisena ei enää tarvitse olla järkyttyneessä rakastumisen tilassa, kun voi olla varma rakkaudestaan, näyttelijä Minttu Mustakallio sanoo. Kuva: Jouni Harala.

Näyttelijä Minttu Mustakallio muistaa huomioida puolisoaan Tuomas Rinta-Panttilaa päivittäin: – Asioita pitää tehdä yhdessä. Ei voi vain porskuttaa suhteessa yksin.

Näyttelijä Minttu Mustakallio, 41, on viime vuosina nähty sinkkuroolissa toisensa perään. Hittisarjassa Klikkaa mua Minttu esitti netistä miestä etsivää Ellaa.

Parhaillaan elokuvateattereissa pyörivässä Viikossa aikuiseksi -leffassa Mintun roolihahmo, petetty ja jätetty Saara, toivoo löytävänsä kumppanin aikuisten protuleiriltä.

Oikeassa elämässä Mintun ei ole tarvinnut juosta rakkauden perässä.

Hän on elänyt yhdessä näyttelijämiehensä Tuomas Rinta-Panttilan kanssa pitkälti toistakymmentä vuotta. Parilla on kolme lasta, ja vaikka arjen logistiikassa on välillä säätämistä, Minttu kertoo olevansa onnellinen.

– Aikatauluja pitää sumplia, jos meillä molemmilla on samaan aikaan isoja töitä. Mutta sekin auttaa, kun tietää, etteivät päällekkäiset työt kestä ikuisesti.

Huomioimalla toisen pääsee parisuhteessa jo pitkälle.

– Aina en luultavasti edes muista arvostaa sitä, että toinen on joka päivä vieressäni. Ja että voin olla siitä varma joka päivä.

Pesunkestävä romantikko

Nuorena tyttönä Minttu oli kova rakastumaan, mutta Tuomakseen ihastuminen Teatterikorkeakoulussa yllätti hänet itsensäkin.

– Oli outoa, että meillä kolahti. En ollut ajatellut Tuomasta ihmisenä, johon rakastuisin.

Mintun ja Tuomaksen häitä juhlittiin ystävien ja sukulaisten kesken yli kymmenen vuotta sitten.

– Muistan ihanan tunnelman ja sen, että itkin joka välissä, Minttu kertoo.

–  Minulle naimisiin meno tuntui kauhean selvältä ja minusta on kivaa olla naimisissa, vaikken osaa sanoa miksi.

Mintun mielestä pitkässä suhteessa toista ei saa unohtaa.

– Ei voi porskuttaa yksin suhteessa, vaan asioita pitää tehdä yhdessä. Eikä sen tarvitse olla mitään suurta ja erikoista. Me hoidamme kotihommat fifty-fifty, kyselemme, miten menee eikä kumpikaan jätä toista oman onnensa nojaan.

Tarkka ja omistautuva

Minttu kertoo näkevänsä vaivaa ihmissuhteidensa eteen, vaikka on välillä kiireinen kumppani.

– Olen luultavasti myös rasittava, sillä voin olla tarkka ja hyvin omistautuva.

– Olen nopea tarttumaan asioihin ja jatkuvasti liikkeessä, mikä voi tuntua jyräämiseltä, koska Tuomas on rytmissään hitaampi.

Mutta vastakkaiset luonteenpiirteet myös tasapainottavat suhdetta.

– Tuomas on luotettava, järkevä ja rauhallinen. Hän saa minut nauramaan, Minttu kertoo.

Millainen Minttu on rakastuneena? Miten usein hänen sydämensä on särkynyt? Kuka on Mintun elämän suuri rakkaus? Lue lisää Me Naisten numerosta 6/2015.

Lue lisää:

Näyttelijä Minttu Mustakallio: ”Onneksi ei tarvitse enää deittailla”

Johanna Vuoksenmaan uutuusleffa on mainiota kipupistekomiikkaa – lue arvio.

Matti Röngän kanssa seurusteleva ohjaaja Johanna Vuoksenmaa: ”Rakastuminen aikuisena tuntuu hyvältä”

Minttu Mustakallio

Näyttelijä on syntynyt 23.7.1973 Ylivieskassa.

Tehnyt lukuisia kehuttuja rooleja muun muassa Kansallisteatterin lavalla.

Muistetaan muun muassa televisiosarjasta Klikkaa mua ja Vino Show, joka jatkuu keväällä.

Luulosairas Kansallisteatterissa 22.4. alkaen.

Risto Räppääjä ja Sevillan saituri -elokuva ensi-illassa 13.2.

Viikossa aikuiseksi -elokuva parhaillaan leffateattereissa.

Asuu Helsingissä miehensä näyttelijä Tuomas Rinta-Panttilan ja kolmen lapsen kanssa.

Amos Rex -taidemuseo ei ole vielä auennut, mutta museon kattopiha on jo Instagram-tähti.

Helsinkiläiset kaverukset Erika Haavisto ja Heli Koistinen potkaisevat sandaalit jalastaan ja kipuavat ylös jyrkkää kivetystä paljon ketterästi. Erikan puhelimen muistiin tallentuu yhteiskuva – kuulemma kaverusten ensimmäinen tästä paikasta.

Vilkaisen Instagramista mallia ja könyän koristekivetystä pitkin erikoisen lasirakennelman viereen. Kurkkaan valtavan periskoopin näköisestä ulokkeesta. Sisällä ei näy oikein mitään.

Nilkkaani sattuu, sillä se on luonnottomassa asennossa. En tiedä, mitä yleensä teen käsilläni. Laitan ne taskuun, kuten eräs toinen herra teki tässä samassa paikassa omassa Insta-kuvassaan.

Räps, räps. Kuvaaja napsii otoksia, kun poseeraan kuperalla katoksella. Vähän hävettää, mutta ei paljon. Onhan täällä muitakin samoissa puuhissa.

Tätä Amos Rexin kattopihaa näkee Instagramissa nykyään usein. Helsingin Lasipalatsinaukiolla sijaitsevasta paikasta on tullut turistien ja paikallisten suosima kuvauskohde. 

Heli tutkii paikalta aiemmin näpättyjä otoksia Instagramista.

– Onpas hienoja kuvia, hän ylistää.

Ei tosin minun kuvani kohdalla. Vaatteeni ovat muotitiedottoman valinta ja taskusta törröttää kynä.  Tuskin sitä kehtaa edes ladata.

 

 

A post shared by Timo Riitamaa (@timoriitamaa) on  

 

A post shared by Elsa Hessle (@elsahess) on

Täydellinen Insta-kuva toimittajalle! Kuva: Amanda Aho
Täydellinen Insta-kuva toimittajalle! Kuva: Amanda Aho

 

Mielenkiintoinen masto

Uuden taidemuseon kattoa käytetään tapahtuma-alueena. Ulkonäöltään se on aika erikoinen. Muutaman metrin korkuiset nupulakivimäiset kummut täydentyvät ruotsinlaivan hytti-ikkunoita muistuttavista, mutta kymmenkertaisen kokoisista laseista.

Kumpujen taustalta kohoaa kymmenien metrien korkuinen valkoinen pylväs, joka muistuttaa ulkomuodoltaan laivan mastoa. Sinne sitten tähystelemään, on moni rohkea varmaan tuumannutkin. Tuskin kukaan on mennyt.

Italialainen Nini Ciccarese ihasteli korkeaa mastoa. Kuva: Amanda Aho
Italialainen Nini Ciccarese ihasteli korkeaa mastoa. Kuva: Amanda Aho

Tiistaisena iltapäivänä paikalla on lähinnä turisteja, kun oppivelvolliset pakertavat pulpeteissaan. Täällä nukutaan ilman pelkoa opettajan valvovasta silmästä.

Italialaisen Nini Ciccaresen mielestä pytinki sopii hienosti Helsinkiin. Hänen mukaansa se näkyy hyvin korkeilta kattoterasseilta.

Erikoinen tolppa kiinnostaa monia. Kuva: Amanda Aho
Erikoinen tolppa kiinnostaa monia. Kuva: Amanda Aho

– Masto on hieno. Se ei ollut tässä vielä viime Suomen-vierailullani, Helsingissä usein käyvä Nino kertoo.

Kuvaajia tulee ja menee. Kohde selvästi kiinnostaa kuin joulukuinen Teneriffa suomalaisia.

Tunnin aikana selfien ottajia ilmestyy useampia. Jos paikalta mielii täydennystä omaan Instagram-profiiliin, kannattaa piipahtaa nopeasti. Muuten saattaa hukkua massaan.

itserakkauden amtööri

Helsingin keskustaan nousi vaivihkaa Instagram-edelläkävijöiden uusi pyhiinvaelluspiste – testasimme, miltä se näyttää kuvassa

Vieläkään en ymmärrä, miksi ihminen kuvaa itseään.Ketä kiinnostaa, itse itsestään otetut kuvat,siis oikeasti? Aivan sama miltä ja mitä somessa näytät, selfieinstituutio kertoo justiinsa sen, kuinka paljon toiset kiinnostaa, ja kiinnostus siihen, mitä maailmassa oikeasti tapahtuu, on aikalailla nolla.
Lue kommentti

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.