Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Voi nimittäin ihan hyvin näytellä! Yllättävän monet feikkaavat joskus, naiset ja miehet.

Kaikki Kun Harry tapasi Sallyn -leffan nähneet tietävät, että orgasmin teeskentely menee täydestä, jos vain asennoituu kuvaelmaan täydellä sydämellä. Mutta tiesittekö, että miehenkään orgasmi ei ole mikään itsestäänselvyys, vaikka mies näyttäisikin saavan? Kansasin yliopiston viiden vuoden takaisessa kyselyssä kävi ilmi, että 25 prosenttia miehistä on joskus teeskennellyt orgasmin. Mies siis feikkaa useammin kuin liioittelee pituuttaan deittisivulla tai leipoo joululeivonnaisia.

Miksi teeskentely? Yleisin syy orgasminäytökseen on se, että halutaan välttää seksikumppanin mielen pahoittamista. Itse orgasmiongelmiin syyt ovat aika samat kuin naisilla: väsymys, stressi, alkoholi, jännittäminen. Esileikin vähyys ei haittaa miehiä läheskään yhtä paljon kuin naisia, mutta toisaalta erektiovaikeudet eivät ole mitenkään harvinaisia.

Miehet myös kärsivät kivikautisista seksirooliodotuksistamme – siitä, että normaalin orhin muka kuuluisi olla alati halukas, altis ja kykenevä seksikone. Orhin kiihottumisen pitäisi olla simppeliä ja orgasmit automaattisia. Mutta kun ei ole, syntyy paineita. Niinpä miehetkin joutuvat joskus turvautumaan uskottavan kliimaksiääntelyn ja luovan peittelyn taitoihin: mallia pornovideoista ja kondomi äkkiä pois, ennen kuin kumppani ehtii tutkia tuloksia. Harva nainen tuntee siemensyöksyn vaginansa perukoilla, joten feikattavaksi jää lähinnä äänimaisema ja kehonkieli. Peniksen alueen lihaksia pystyy supistelemaan uskottavasti.

Pakko olla aito

Mutta onko kiinnostavaa pohtia sitä, miksi joku teeskentelee ja miten? Voisiko mieluummin miettiä, miksi meille on niin tärkeää tietää, teeskenteleekö Raimo tai Pirjo? Kysymys on kai siitä, että nautinnon haluttaisiin olevan aitoa. Harmi vain, että orgasmi ei kerro asiasta läheskään koko totuutta. Se on vain tapana yhdistää nautintoon, vähän niin kuin laskemme orgasmin ja siemensyöksyn automaattisesti samaan pakettiin. Sekään ei ole niin yksinkertaista.

Seksi ilman orgasmia voi olla hauskaa ja nautinnollista, mutta onko seksi teeskennellyllä orgasmilla sekään niin paha juttu? Jos pointti on saada nautintoa ja hyvää mieltä, ja toiselle tulee paha mieli, jos toinen ei silmin nähden nauti – silloinhan satunnainen näytteleminen voi olla aika pieni uhraus hyvän mielen alttarille. Aito orgasmi on kyllä teeskentelyä tehokkaampi suhteen onnellistuttaja, mutta ehkei siihen kannata keskittyä liikaa. Ei nimittäin saa, jos ottaa liikaa paineita!

Ai niin, naisista 50 prosenttia on joskus teeskennellyt orgasmin.

Lähde: Guardian

Lue myös:

Tämän orgasmit kertovat suhteestasi

Nainen voi saada orgasmin vain yhdellä tavalla

Teeskenteletkö sängyssä? Lopeta, se on turhaa

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Hyönteisruoka on saapunut Suomeen ja siitä povataan maailman ruokakriisin pelastajaa. Mutta miltä se maistuu? Vai maistuuko miltään?

”Hieman makea”, ”jännä jälkimaku”, ”yksinään vähän tunkkainen”, ”mielenkiintoisella tavalla huokoinen”.

Näin Me Naisten raati kuvaili Belgiassa kasvatettujen ja uunissa paahdettujen kokonaisten kotisirkkojen makua hyönteisruokatestissä.

Granolassa kotisirkat olivat silmällä selvästi havaittavissa kaurahiutaleiden, siementen, omenan ja puolukkajauheen seassa, mutta rapsakka suutuntuma katosi muun rouskeen sekaan eikä sirkkoja aamiaisjugurtissaan mitenkään maistanut tai tuntenut. Moni piti sirkkamysliä perushyvänä granolana.

– Ei tämä minua ällötä millään tavalla. Hyvää on, kommentoi yksi raatilainen.

– Nyt ollaan syvästi omien ennakkoluulojen kanssa tekemisissä, myönsi toinen, mutta pisteli reippaasti kipollisen sirkkagranolalla ryyditettyä jugurttia menemään.  

– En ostaisi maun takia. Ei mitenkään ihmeellinen, kommentoi kolmas.

Onko liian madventuresia vai maistuisiko sirkkamysli?
Onko liian madventuresia vai maistuisiko sirkkamysli?

Hyönteisruoan trendikkyys näkyykin tällä hetkellä sirkkaruoan hinnassa. Pieni 200 gramman paketti granolaa maksaa noin 9 euroa. Hintaa nostaa ehkä myös se, että kotimaisten sirkkojen kasvatus on vasta alussa ja sirkat tuodaan Suomeen muualta Euroopasta.

Trendin aallonharjalla

Suomessa jyllää tällä hetkellä pienimuotoinen hyönteisruokabuumi.

Fazerin leipomosta kerrotaan, että he eivät ole aina saaneet sirkkajauhoa Hollannista niin paljon ja nopeasti, kuin heidän leipurinsa sitä taikinaansa tarvitsisivat. Kaikki sirkkaleivät menevät ja illalla kyselijöille pitää tarjota 'ei oota'.

Se ei ole ihme.  Hyönteisleipä maistuu nimittäin pelkän Oivariinin kanssa erinomaiselta. Sen sirkkajauhopitoisuus on kolme prosenttia, ja kuulostaa hämmästyttävältä, että yhteen pieneen leipään on silti käytetty 70 kotisirkkaa.  

Näyttää ja maistuu vastaleivotulta leivältä, mutta sisältää 70 kotisirkkaa jauhettuna. Kuva: Fazer
Näyttää ja maistuu vastaleivotulta leivältä, mutta sisältää 70 kotisirkkaa jauhettuna. Kuva: Fazer

– Olin vähän varautunut, ennen kuin laitoin leivän suuhuni, mutta tämähän on hyvää, testiryhmäläinen kehuu.

– Siemenet tekevät leivästä rapsakan. Kivalla tavalla vähän pähkinäinen ja paahteinen maku.

– Leipä on niin hyvää, että unohdin sirkat kokonaan. Olen pääosin kasvisyöjä, joten en ehkä kuitenkaan ota sitä jokapäiväiseen käyttöön.

Hyönteisten tunteet

Sirkkaleipää ja sirkoista valmistettuja einespihvejä mutustellessaan voikin miettiä tuntevatko hyönteiset ja sattuuko niihin.

Ympäristön kannalta hyönteissyöntiä pidetään kuitenkin niin paljon parempana ratkaisuna kuin perinteistä lihansyöntiä, että sen myötä vegaanius on saanut uuden muodon: entovegaani sallii ruokavalioonsa hyönteiset ja hyönteisperäiset tuotteet, mutta ei lihaa, kalaa tai maitotuotteita.

Ilmeisesti kaikki valmistajatkaan eivät pidä kotisirkkoja liharuokana, sillä kaupan einesaltaassa myytävät sirkkajauheella ryyditetyt pihvit on nimetty kasvispihveiksi. Ne sisältävät 83% kasviksia ja 4,6% kasvatetun kotisirkan jauhetta, ja saavat raadilta kehuja.

– Tämähän on miellyttävä tuttavuus einespihvien joukossa.

– Tuhti, ruokaisa, täyttävä eikä lainkaan kuiva. Kiva, että pinaatti, parsakaali ja kaikki ainekset  – paitsi kotisirkka – maistuvat.

Hyönteispihvit voittavat pinaattiletut ja monet kasvispihvit niin maussa kuin proteiinipitoisuudessa.
Hyönteispihvit voittavat pinaattiletut ja monet kasvispihvit niin maussa kuin proteiinipitoisuudessa.

Testasimme tuotteet: Fazer Sirkkaleipä 250g, 3,99e, Veljekset Mattilan Sirkka-kasvispihvit 300g, 3,98e ja Samu sirkkagranola 200g, 8,90e