Breaking Bad -sarjassa koukuttavat loistavat näyttelijät ja jännittävä juoni.
Breaking Bad -sarjassa koukuttavat loistavat näyttelijät ja jännittävä juoni.

Surkeasta juhannussäästä viis! Me Naisten toimitus kokosi yhteen suoratoistopalvelujen parhaat sarjat. Katso, mitä kannattaa katsoa!

Breaking Bad

Netflix
"Breaking Bad on ehdoton lempparini. Koukuttavin draama, jota olen koskaan seurannut. Loistavat näyttelijät ja piinaavan jännittävä juoni. Tv-sarja kuin heroiini." Sanna

Continuum

HBO Nordic
"Mielenkiintoinen sarja, jonka päähenkilö lähetetään aikamatkalle menneisyyteen. Tarjolla jo kolme kautta, joten katsottavaa riittää." Sanna-Maria

Game of Thrones

HBO Nordic
"HBO:n menestyksekkäin sarja. Game of Thrones on sarja, jota ei kannata jättää väliin. Tissejä ja miekkoja on kieltämättä paljon, mutta ennakkoluulot kannattaa unohtaa. Vaikka et pitäisi fantasiasta, Game of Thrones saattaa olla makuusi. Sarja onnistuu yllättämään tavoilla, joihin harva sarja on pitkään aikana kyennyt." Outi

House of Cards

Netflix
"En ole ennen syttynyt poliittisista satiireista, mutta House of Cardsissa Valkoisen talon juonittelu on punottu niin kiehtovasti, että jää väkisinkin miettimään, onko politiikka noin likaista peliä. Kevin Spacey on loistava! Samoin Robin Wright." Sanna

Grimmin tarinat

Netflix
"Sopii meille hörhöpäille. Sarjassa on satumaailmaa, seikkailua, romantiikkaa ja visuaalisesti hienoja kuvia." Mari

Late Lammas

Yle Areena
"Kreisissä lampolassa on multitalentteja lampaita, jotka joutuvat ties mihin tilanteisiin. Pähkähullua mykkäkomediaa vaha-animaationa. Ihan paras, kelpaa niin äidille kuin tyttärelle. Jakso kestää 7 minuuttia, ja nähtävillä on 10 jaksoa. Vähän kuin puolimaraton, mutta hauskempi." Katja

Masters of Sex

HBO Nordic
"Nimestään huolimatta siisti, seksuaalisuuden tutkijoista kertova sarja. 1950-luvulle sijoittuvan sarjan päähenkilö on älykäs ja sympaattinen nainen, joka työskentelee miestutkijan apulaisena. Tämä nainen on tietysti koko tutkimuksen sielu ja tekee parhaat löydökset, mutta vähän ärsyttävä miestutkija tahtoo kerätä kaiken kunnian." Sanna-Maria

Orange Is the New Black

Netflix
"Naisvankien elämää, ihmissuhdekiemuroita ja muuta suhmurointia. Luulin, että sarja olisi tosi väkivaltainen, muttei ollutkaan. Enemmänkin sellainen viihdyttävä draama, joka on sopivan kevyt ja helppo." Eeva

Silta

Netflix
"Kiva edes jälkikäteen käsittää mistä ne kaikki silloin kohkasivat." Mari

Sopranos

HBO Nordic
"Tämä klassikko päihittää Kummisedät 6–0." Sanna

Suits

Netflix
"Kertoo vekkulista, älyllisesti ylivertaisesta juristista, joka on huijannut tiensä huipulle. Sarja on täynnä kiinnostavia ja erikoisia hahmoja, joilla on omat salaisuutensa. Pitkästä aikaa hyvä lakisarja! MTV on näyttänyt sarjasta kaksi tuotantokautta nimellä Pukumiehet." Jenni

Top of the Lake

Netflix
"Yle näytti palkitun Jane Campionin kuusiosaisen minisarjan tammikuussa. Jos missasit sen, korjaa virheesi Netflixissä! Top of the Lake on hyytävä Uuteen-Seelantiin sijoittuva murhamysteeri, jonka pääosassa naispoliisina nähdään Mad Menista tuttu, ihana Elisabeth Moss. Kerrankin sarja, jossa on vahvoja naisia! Anna sarjalle kuitenkin hetki aikaa, sillä se kehittyy hitaasti." Jenni

Treme

HBO Nordic
"Ihan huippu! Väsähdin väkivaltaisiin sarjoihin ja halusin jotain muuta, ja Treme todella on sitä. Hyväntuulinen sarja, jossa on draamaa ja suruakin. Sarjan pääosassa on erittäin hyvä musiikki, se herättää halun jammailla! Sarjassa näyttelee paljon oikeita muusikoita." Eeva

True Detective

HBO Nordic
"Synkkä, mutta taitavasti tehty 8-osainen sarja, jonka lukuisat johtolangat harhauttavat katsojaa sopivasti." Sanna-Maria

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

HÄRKÄ

Suhtaudu tilanteen vaatimalla vakavuudella ihmissuhdekysymyksiin. Lähelläsi on ihminen, joka tarvitsee apuasi. Kuunteleminen on tärkeintä.

 

KAKSONEN

Käy läpi vaihtoehtojasi ja valitse tarkkaan harkitsemalla oikea tie. Puhu suoraan, kun sinulta kysytään odotuksistasi. Kiertely ei kannata tänään.

 

RAPU

Tunteet myrskyävät tänään. Tee parhaasi välttääksesi yhteenotot. Etenkin työkuvioissa on parasta tulla vähin äänin toimeen kaikkien kanssa.

 

LEIJONA

Joku yrittää taivutella sinua puolelleen epäreiluin keinoin. Älä anna periksi. Annos epäluuloisuutta voi pelastaa sinut monilta harmeilta.

 

NEITSYT

Saat tilaisuuden vaikuttaa asioihin. Nosta äänesi kuuluviin. Nyt jos koskaan on aika toimia, joten ota kaikki irti valokeilasta.

 

VAAKA

Ota diplomatia käyttöön perheensisäisen ongelman käsittelyssä. Vältä nopeiden johtopäätösten vetämistä. Sinulla ei ole kiire mihinkään.

 

SKORPIONI

Tunteet nousevat herkästi pintaan raha-asioista puhuttaessa. Valitse sanasi tarkkaan, niin vältyt pahemmalta yhteenotolta.

 

JOUSIMIES

On aika keskustella astetta vakavammista aiheista. Älä välttele keskustelua, vaan tee aloite. Asian pitkittäminen ei auta ketään.

 

KAURIS

Ole valmis toiminaan ihmissuhteissa. Älä roiku kiinni vanhoissa tavoissa, jos ne hidastavat suhteenne kehittymistä. Avoimuus on tärkeintä.

 

VESIMIES

Tee muutoksia arkeesi. Myös ulkonäköösi liittyvät uudistukset voivat tehdä hyvää. Vana tuttu menneisyydestä muistuttaa sinua tärkeästä asiasta.

 

KALAT

Kotona on luvassa muutoksia. Älä ota hoitaaksesi liikaa asioita kerralla. Muista levätä silloin, kun tarvitset hengähdystaukoa.

 

OINAS

Korjaa pienet, sinua haittaavat asiat kohdilleen arjessasi. Stressi pysyy kurissa, kunhan pidät ohjat käsissäsi. Panosta vakauteen ja turvallisuuteen.

 

Artikkeli jatkuu alapuolella
Me Naisten viikkohoroskooppi 19.–25.4.
Me Naisten viikkohoroskooppi 19.–25.4.

Vaikka elokuvan kohtaukset eivät ole kovin suunniteltuja, leffa toimii erinomaisesti.

IS TV-LEHTI: Svengijengi ’62 (American Graffiti) valmistui 1970-luvun alussa, jolloin näin sen ensi kertaa. Samaisen vuosikymmenen lopun Suomessa nuorisokulttuuri jakaantui kahtia: oli vain punkkareita ja rokkareita, tai ainakin siltä se teininuoren yksioikoisessa elämässä tuntui.

Jälkimmäinen, torttutukkainen ryhmä, omi ymmärrettävästi American Graffitin, sillä eihän 1960-luvun amerikkalaisuuden ihannointi olisi mitenkään istunut punk-aatteisiin eikä etenkään vaatteisiin.

Joskin elokuvan musiikista tehtyä tuplalevyä Original Hits from the Soundtrack of American Graffiti kuunneltiin kavereilta salaa, ja taitaa se edelleen levyhyllystä löytyä.

Nyt elokuvaa voi katsoa ilman minkäänlaisia suotimia ja nauttia sen käheä-äänisen dj:n Wolfman Jackin juontojen matkassa etenevästä musiikista ja nostalgisesta maailmasta, jollaista ei ehkä koskaan ollut olemassa. Siinä mielessä se muistuttaakin Aki Kaurismäen menneisyyden kaihon suotimen läpi katsottuja elokuvia.

George Lucasin toinen ohjaus kuvaa viimeistä villiä kesäänsä viettäviä nuoria, jotka tietävät kaiken kohta muuttuvan, kun valmistautuminen aikuisuuteen alkaa.

Viattomuutta uhkuva Amerikka on vielä toivoa täynnä. Pikkukaupungin katuja toinen toistaan upeimmilla autoilla kruisailevien nuorten maailmassa ei Vietnamin sodasta ollut vielä tietoakaan, ja presidenttien salamurhat siinsivät jossain ankeassa tulevaisuudessa.

Varsinaista juonivetoista tarinaa ei oikeastaan ole, sillä elokuva etenee nuorten parinmuodostusyritysten ja kaikenlaisten pikku kepposten tekemisen virtana.

”Elokuva on edelleen yksi parhaita teinikulttuuria kuvaavia elokuvia.”

Kohtaukset eivät aina ole kovin suunnitellun oloisia. Näyttelijätkin (mm. Richard Dreyfuss, Ron Howard, Paul Le Mat, Harrison Ford) tuntuvat välillä heittävän juttua aivan lonkalta.

Kokonaisuus kuitenkin toimii erinomaisesti. Elokuva on edelleen yksi parhaita teinikulttuuria kuvaavia elokuvia.

Kengännauhabudjetilla, vain vajaalla 800 000 dollarilla pyöräytetty filmi on ollut kuluihinsa suhteutettuna yksi kaikkien aikojen parhaiten tuottaneita elokuvia.

Svengijengi '62, Kutonen to klo 21.00