Breaking Bad -sarjassa koukuttavat loistavat näyttelijät ja jännittävä juoni.
Breaking Bad -sarjassa koukuttavat loistavat näyttelijät ja jännittävä juoni.

Surkeasta juhannussäästä viis! Me Naisten toimitus kokosi yhteen suoratoistopalvelujen parhaat sarjat. Katso, mitä kannattaa katsoa!

Breaking Bad

Netflix
"Breaking Bad on ehdoton lempparini. Koukuttavin draama, jota olen koskaan seurannut. Loistavat näyttelijät ja piinaavan jännittävä juoni. Tv-sarja kuin heroiini." Sanna

Continuum

HBO Nordic
"Mielenkiintoinen sarja, jonka päähenkilö lähetetään aikamatkalle menneisyyteen. Tarjolla jo kolme kautta, joten katsottavaa riittää." Sanna-Maria

Game of Thrones

HBO Nordic
"HBO:n menestyksekkäin sarja. Game of Thrones on sarja, jota ei kannata jättää väliin. Tissejä ja miekkoja on kieltämättä paljon, mutta ennakkoluulot kannattaa unohtaa. Vaikka et pitäisi fantasiasta, Game of Thrones saattaa olla makuusi. Sarja onnistuu yllättämään tavoilla, joihin harva sarja on pitkään aikana kyennyt." Outi

House of Cards

Netflix
"En ole ennen syttynyt poliittisista satiireista, mutta House of Cardsissa Valkoisen talon juonittelu on punottu niin kiehtovasti, että jää väkisinkin miettimään, onko politiikka noin likaista peliä. Kevin Spacey on loistava! Samoin Robin Wright." Sanna

Grimmin tarinat

Netflix
"Sopii meille hörhöpäille. Sarjassa on satumaailmaa, seikkailua, romantiikkaa ja visuaalisesti hienoja kuvia." Mari

Late Lammas

Yle Areena
"Kreisissä lampolassa on multitalentteja lampaita, jotka joutuvat ties mihin tilanteisiin. Pähkähullua mykkäkomediaa vaha-animaationa. Ihan paras, kelpaa niin äidille kuin tyttärelle. Jakso kestää 7 minuuttia, ja nähtävillä on 10 jaksoa. Vähän kuin puolimaraton, mutta hauskempi." Katja

Masters of Sex

HBO Nordic
"Nimestään huolimatta siisti, seksuaalisuuden tutkijoista kertova sarja. 1950-luvulle sijoittuvan sarjan päähenkilö on älykäs ja sympaattinen nainen, joka työskentelee miestutkijan apulaisena. Tämä nainen on tietysti koko tutkimuksen sielu ja tekee parhaat löydökset, mutta vähän ärsyttävä miestutkija tahtoo kerätä kaiken kunnian." Sanna-Maria

Orange Is the New Black

Netflix
"Naisvankien elämää, ihmissuhdekiemuroita ja muuta suhmurointia. Luulin, että sarja olisi tosi väkivaltainen, muttei ollutkaan. Enemmänkin sellainen viihdyttävä draama, joka on sopivan kevyt ja helppo." Eeva

Silta

Netflix
"Kiva edes jälkikäteen käsittää mistä ne kaikki silloin kohkasivat." Mari

Sopranos

HBO Nordic
"Tämä klassikko päihittää Kummisedät 6–0." Sanna

Suits

Netflix
"Kertoo vekkulista, älyllisesti ylivertaisesta juristista, joka on huijannut tiensä huipulle. Sarja on täynnä kiinnostavia ja erikoisia hahmoja, joilla on omat salaisuutensa. Pitkästä aikaa hyvä lakisarja! MTV on näyttänyt sarjasta kaksi tuotantokautta nimellä Pukumiehet." Jenni

Top of the Lake

Netflix
"Yle näytti palkitun Jane Campionin kuusiosaisen minisarjan tammikuussa. Jos missasit sen, korjaa virheesi Netflixissä! Top of the Lake on hyytävä Uuteen-Seelantiin sijoittuva murhamysteeri, jonka pääosassa naispoliisina nähdään Mad Menista tuttu, ihana Elisabeth Moss. Kerrankin sarja, jossa on vahvoja naisia! Anna sarjalle kuitenkin hetki aikaa, sillä se kehittyy hitaasti." Jenni

Treme

HBO Nordic
"Ihan huippu! Väsähdin väkivaltaisiin sarjoihin ja halusin jotain muuta, ja Treme todella on sitä. Hyväntuulinen sarja, jossa on draamaa ja suruakin. Sarjan pääosassa on erittäin hyvä musiikki, se herättää halun jammailla! Sarjassa näyttelee paljon oikeita muusikoita." Eeva

True Detective

HBO Nordic
"Synkkä, mutta taitavasti tehty 8-osainen sarja, jonka lukuisat johtolangat harhauttavat katsojaa sopivasti." Sanna-Maria

Kuka oli kenenkin aviomies, seurustelukumppani ja salarakas, ja milloin? Tämä testi paljastaa, oletko lukenut viihdeuutisesi.

Vaikka Suomi on pieni maa, riittää täkäläistenkin julkimoiden rakkauselämässä seurattavaa, jos mielii pysyä kärryillä kaikkien telkkarista tuttujen suhdekuvioista. 

Jos luulet tuntevasi kotimaisten kuuluisuuksien lemmekkäät vaiheet kuin omat taskusi, tee testi ja selvitä, millä tolalla muistisi ja tietämyksesi ovat!

Jos tulos oli kehnonlainen, aloita rakkaudellisten uutisten seuraaminen vaikkapa päivittämällä tietosi julkkisten kesäsöpöilyistä.

Ehkäpä Suomi-kuuluisuudet ovat heikko kohtasi? Siinä tapauksessa sinua ilahduttanee Hollywood-julkkisten oikeita nimiä koskeva tietovisa.

Mikäli testi todisti julkimomuistisi olevan vailla vertaa, kannattaa seuraavaksi haastaa aivojaan vaikkapa tunnistamalla julkkisten lapsia kuvista

Kukapa ei rakastaisi jyväskyläläisiä – noita Keski-Suomen nöyriä kingejä!

Tiesit jo ehkä, että turkulaisista saa aivan parhaita ystäviä, että Oulusta tulevat Suomen itsevarmimmat ihmiset ja että tamperelaiset ovat mukavan mutkattomia

Nyt Me Naiset listasi asiat, jotka tekevät jyväskyläläisistä varsin rakastettavia.

 1. Kun sinulla on jyväskyläläinen kaveri, opit puhumaan kirjakieltä melkein huomaamattasi. Keski-Suomi ei ole murrevapaata aluetta, mutta jyväskyläläinen suodattaa turhat rönsyt kielestään ja puhuu todella selkeästi. Väärin ymmärtämisen vaaraa ei ole.
   
 2. Selkeys on mukana myös kaikessa jyväskyläläisten toiminnassa. Jos jyväskyläläinen puhuu jostain, hän myös tarkoittaa sitä ja pitää päätöksistään kiinni. Onko parempaa ystävää kuin jyväskyläläinen? (No, ehkä turkulainen pääsee lähelle.)
   
 3. Jyväskyläläinen rakastaa kaupunkiaan ja varsinkin sen vireää kävelykatua. Sitä, mitä Kauppakadulta ei löydy, ei jyväskyläläinen tarvitse.
   
 4. Jyväskyläläiset rakastavat ulkoilua ja seikkailuja monipuolisissa luontokohteissa. Kaupungista löytyy luontopolkuja, kiipeilymahdollisuuksia sekä tietenkin suuri ja mahtava Laajavuori. Laskettelemaan pääsee siis melkein keskustassa, ja samalla voi ihailla Matti Nykäsen tutuksi tekemää hyppyriä.
   
 5. Onkohan Suomessa muita yhtä kunnollisia ja hyväkuntoisia kaupunkilaisia? Mäkinen maasto ja kauniit ulkoilureitit pitävät jyväskyläläiset liikkeessä – sekä kohottavat nopeasti junantuomankin kuntoa.


  Jyväskyläläiset ovat tottuneet siihen, että kaupungin silloilla tuulee aina. Kuva: Shutterstock
  Jyväskyläläiset ovat tottuneet siihen, että kaupungin silloilla tuulee aina. Kuva: Shutterstock   

 6. Tosin, kaupunki on ihanan kompakti. Sen ympäri ja läpi jaksaa kävellä ja pyöräillä heikompikuntoinenkin. Jyväskylässä tuntuu kuin kaikki tärkeä olisi sijoitettu viiden kilometrin säteelle, mutta silti sieltä löytyy kaikkea. Jyväskylä = iso minijyvänen. Eli sellainen ihastuttavan pieni, mutta kokoaan suurempi kylä!
   
 7. Maan kaunein yliopistokampus sijaitsee Jyväskylässä. Vaikka akateeminen maailma ei muuten kiinnostaisikaan, jyväskyläläinen käy mielellään ulkoilemassa kampusalueilla ja imee kulttuurin sekä sivistyksen ilmaa siellä. Lähde mukaan ja pyydä jyväskyläläistä ystävääsi tai tuntematonta näyttämään ainakin Alvar Aallon suunnittelemat rakennukset.
   
 8. Jyväskylä tunnetaan muutenkin opiskelijakaupunki-imagostaan. Se on yksi suomalaiskaupungeista, jossa on väkilukuun suhteutettuna eniten opiskelijoita. Eläväinen ja nuorekas opiskelijakulttuuri tarttuu helposti, ja elämä pysyy vireänä tässä jatkuvasti kehittyvässä kaupungissa.
   
 9. Kaupungissa on myös maan ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta, joka on jo yksistään loistava syy kutsua Jyväskylää Suomen Ateenaksi.
   
 10. Jyväskyläläiset eivät pelkää vettä! Rannat ovat lähellä, ja joka paikassa pääsee uimaan. Ollaanhan keskellä Järvi-Suomea! Vesireittejä pitkin pääsee aina vaikka Lahteen saakka, ja Rantaraitti on yksi Suomen kauneimmista ulkoilureiteistä.
   
 11. ”Jyväskyläläiset ovat sellaisia itsevarmoja menestyjiä, jotka eivät tee itsestään numeroa”, kertoo yksi jyväskyläläisten ystävä, joka vierailee usein kaupungissa. Ammattikorkeakoulussa sijaitseva Tiimiakatemia on upea esimerkki jyväskyläläisestä menestystarinasta. Noin 25 vuotta sitten perustettu Tiimiakatemia uskoo tietenkin tiimityöskentelyyn ja yhdessä tekemällä oppimiseen, ja sieltä on käynnistynyt monia onnistuneita yritysprojekteja.
   
 12. Jyväskyläläinen osaa juhlia ja nauttii kulttuurista. Suurajot, Jyväskylän kesä, Wemmi-markkinat… Melkein joka viikko kaupungissa on joku suuri tapahtuma.  
   
 13. Mutta kun jyväskyläläinen juhlii, hän tekee sen tyylillä. Kun baarissa on vaikkapa oululainen, tamperelainen ja jyväskyläläinen, oululainen kertoo härskeimmät jutut, tamperelainen juhlii pisimpään ja jyväskyläläinen lähtee kotiin silloin, kun bileet ovat vielä parhaimmillaan!
   
 14. Rakastatko makeaa? Suuntaa silloin Vaajakoskelle, tuohon kaupunginosaan, joka on tuttu herkullisesta Pandan-tehtaasta ja Naissaaren viehättävästä kahvilasta. Ihminen ei voi olla koskaan onneton, jos hänellä on laku- ja suklaatehdas naapurissa.
   
 15. Jyväskylä ja sen asukkaat ovat kätevästi keskellä Suomea. Tarvitseeko tähän enää muita perusteluja?
  Leppoisaa kylämeininkiä. Tietenkin Jyväskylässä! Kuva: Shutterstock
  Leppoisaa kylämeininkiä. Tietenkin Jyväskylässä! Kuva: Shutterstock

 

Kerro sinäkin mielipiteesi alla!

Millaisia jyväskyläläiset ovat sinun mielestäsi? Sana on vapaa alla olevassa kommentointikentässä.