Me Naiset
|
Jenni Junkala
Tämä kissa ei ole Suomesta, vaan kuvapankista, mutta ainakin se on söpö. Kuva: Shutterstock
Tämä kissa ei ole Suomesta, vaan kuvapankista, mutta ainakin se on söpö. Kuva: Shutterstock

Joko tunnet kaikki maamme kuuluisat kissat?

Hyvää kissojen päivää, amerikkalaiset! Valtameren toisella puolella lokakuun 29. päivä on omistettu sulokkaille ystävillemme. Yhdysvallat, tuo somekissojen kehto, on todellinen edelläkävijä kissajulkkisten tehtailussa, mutta kyllä meiltä Suomestakin löytyy omia ylpeydenaiheita. Muistatteko, millainen mediahaloo syntyi, kun Tarja Halosen tuorein kissa matkusti junalla Suomeen? Niinpä.

Meggi, Tarja Halosen venäläinen kissa

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev lähetti viime vuoden alussa presidentti Tarja Haloselle lahjaksi Meggin, Neva Masquerade -kissan eli siperiankissan, jonka media vastaanotti Helsingin päärautatieasemalla. Meggiä oli ihastelemassa myös Suomen tunnetuin viihdetoimittaja Rita Tainola. Tarja Halosen aikaisemmat kissat olivat Rontti ja Miska.

Seppo, somekissa

Seppo oli viime vuoden Some Awards -tapahtuman rakkauskategorian voittaja. Sokea persialaiskissa on huomattu ulkomaillakin, ja siitä on leivottu kilpailijaa netin suosituimmalle yrmyliinille, Grumpy Catille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pikku Neiti, eläinrakkaan Michael Monroen löytökissa

Rokkari Michael Monroe on puhunut useasti kissojen puolesta ja antanut kasvonsa kampanjoille, joilla muistutetaan ottamasta kesäkissaa. Hänellä on kotonaan kaksi kissaa, Gizmo ja Pikku Neiti, joista jälkimmäinen on peräisin Turun löytöeläinkodista.

Rilli-kissa, sääprofeetta – lepää rauhassa

Vaikka taipalsaarelainen sääprofeetta Rilli menehtyi alkuvuodesta, nostimme sen listalle kunnianosoituksena 17-vuotisesta työtaipaleesta. Rilli ja hänen omistajansa laativat vuosia Etelä-Saimaalle sääennusteita.

Suomessa kissoilla ei ole virallista päivää, mutta niitä voi juhlia lokakuun 4. maailman eläintenpäivänä tai 3. maaliskuuta löytöeläinpäivänä. Kissanpäivää on toivottu jo kalentereihin, mutta toistaiseksi ehdotus ei ole mennyt läpi.

Lue myös:

Kissa ei ole enää vanhanpiian tunnusmerkki – nyt se on kaikkialla

Tässä ovat internetin suosituimmat kissat

Uskoisiko tätä: Kissaihmiset ovat tutkitusti koiraihmisiä älykkäämpiä

Suomen ensimmäinen kissakahvila aukeaa Tampereelle

Sisältö jatkuu mainoksen alla