Tämä kissa ei ole Suomesta, vaan kuvapankista, mutta ainakin se on söpö. Kuva: Shutterstock
Tämä kissa ei ole Suomesta, vaan kuvapankista, mutta ainakin se on söpö. Kuva: Shutterstock

Joko tunnet kaikki maamme kuuluisat kissat?

Hyvää kissojen päivää, amerikkalaiset! Valtameren toisella puolella lokakuun 29. päivä on omistettu sulokkaille ystävillemme. Yhdysvallat, tuo somekissojen kehto, on todellinen edelläkävijä kissajulkkisten tehtailussa, mutta kyllä meiltä Suomestakin löytyy omia ylpeydenaiheita. Muistatteko, millainen mediahaloo syntyi, kun Tarja Halosen tuorein kissa matkusti junalla Suomeen? Niinpä.

Meggi, Tarja Halosen venäläinen kissa

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev lähetti viime vuoden alussa presidentti Tarja Haloselle lahjaksi Meggin, Neva Masquerade -kissan eli siperiankissan, jonka media vastaanotti Helsingin päärautatieasemalla. Meggiä oli ihastelemassa myös Suomen tunnetuin viihdetoimittaja Rita Tainola. Tarja Halosen aikaisemmat kissat olivat Rontti ja Miska.

Seppo, somekissa

Seppo oli viime vuoden Some Awards -tapahtuman rakkauskategorian voittaja. Sokea persialaiskissa on huomattu ulkomaillakin, ja siitä on leivottu kilpailijaa netin suosituimmalle yrmyliinille, Grumpy Catille.

Pikku Neiti, eläinrakkaan Michael Monroen löytökissa

Rokkari Michael Monroe on puhunut useasti kissojen puolesta ja antanut kasvonsa kampanjoille, joilla muistutetaan ottamasta kesäkissaa. Hänellä on kotonaan kaksi kissaa, Gizmo ja Pikku Neiti, joista jälkimmäinen on peräisin Turun löytöeläinkodista.

Rilli-kissa, sääprofeetta – lepää rauhassa

Vaikka taipalsaarelainen sääprofeetta Rilli menehtyi alkuvuodesta, nostimme sen listalle kunnianosoituksena 17-vuotisesta työtaipaleesta. Rilli ja hänen omistajansa laativat vuosia Etelä-Saimaalle sääennusteita.

Suomessa kissoilla ei ole virallista päivää, mutta niitä voi juhlia lokakuun 4. maailman eläintenpäivänä tai 3. maaliskuuta löytöeläinpäivänä. Kissanpäivää on toivottu jo kalentereihin, mutta toistaiseksi ehdotus ei ole mennyt läpi.

Lue myös:

Kissa ei ole enää vanhanpiian tunnusmerkki – nyt se on kaikkialla

Tässä ovat internetin suosituimmat kissat

Uskoisiko tätä: Kissaihmiset ovat tutkitusti koiraihmisiä älykkäämpiä

Suomen ensimmäinen kissakahvila aukeaa Tampereelle

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Voit saada päivästä paljon irti. Odottamaton käänne saa sinut hetkeksi eksyksiin. On aika tutustua paremmin äskettäin tapaamaasi ihmiseen.


SKORPIONI
Tarjoa apuasi ihmiselle, joka on ollut tukenasi menneisyydessä. Ystävällisyytesi pelastaa hänen päivänsä. Ihmissuhteissa on kääntymässä uusi lehti.


JOUSIMIES
Rakkauselämäsi vie nyt valtaosan huomiostasi. Täytä päiväsi asioilla ja ihmisillä, jotka saavat sinut loistamaan. Hyvinvointisi on etusijalla.


KAURIS
Nyt ei ole aika lainata kaverille rahaa. Pidä omaisuudestasi huolta. Voit tarjota neuvoja ja kokemuksen ääntä hänen avukseen.


VESIMIES
Älä vain odottele, että muutokset tapahtuisivat itsestään. Ole valmis panostamaan asiaasi. Päivä tuo elämääsi romantiikkaa.


KALAT
Hoida sovitut asiat nopeasti. Päivällä on varallesi vielä yllätyksiä. Vanhentunut ja hankala puheenaihe nousee uudestaan pintaan.


OINAS
Sinulla on vaikeuksia pysyä paikoillasi. Liikunnallinen haaste tekee sinulle hyvää. Kanavoi energiasi hyödylliseen tai hauskaan tekemiseen.


HÄRKÄ
Yritä olla joustava ja hyväntuulinen. Pääset paljon helpommalla, jos onnistut tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Diplomatia on tänään paras aseesi.


KAKSONEN
Nyt ei ole hyvä hetki ihmissuhdesotkujen selvittämiselle. Anna pölyn laskeutua ensin. Keskitä kaikki energiasi välillä itseesi.


RAPU
On aika höristää korvia ja kiinnostua uusista asioista. Lähde liikkeelle, sillä aktiivisuus on avainsana. Seikkailu odottaa sinua.


LEIJONA
Älä kiirehdi väärällä hetkellä. Kärsivällisyys avaa eteesi enemmän mahdollisuuksia kuin osaat kuvitellakaan. Vielä ei ole aika toimia.


NEITSYT
Ole mukana koko sydämelläsi. Nyt ei ole aika tehdä mitään hutiloiden. Satsaa kaikkesi peliin ja katso, mihin se vie sinut.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Tilaajille
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen

Yli miljoona suomalaista tekee henkisesti raskasta työtä, jossa on vaara kyynistyä. Ensihoitaja Mika Länsisola kertoo, miten työ on muuttanut häntä.

Kutsumusammatti. Palkitseva ja mielenkiintoinen työ, jolla on merkitystä. Samalla kuitenkin duuni, jossa joutuu päivittäin kasvotusten esimerkiksi kurjuuden, sairauden, päihteiden ja syrjäytymisen kanssa.

Joka neljännellä suomalaisella on henkisesti raskas työ, kertoo Työterveyslaitoksen...