Me Naiset
|
Sanna Wallenius
Toimitusjohtaja Tim Cook esitteli Apple Watchin maailmalle tiistaina. Kuva: Reuters
Toimitusjohtaja Tim Cook esitteli Apple Watchin maailmalle tiistaina. Kuva: Reuters

Apple julkisti eilen älypuhelimen, josta povataan jo joulun hittilahjaa. Mutta mikä tekee Apple Watchista niin ihmeellisen, että siitä kannattaisi maksaa yli kolme sataa euroa?

Plussat

– Älykelloa kehutaan himoliikkujan unelmaksi. Se mittaa kalorien kulutusta, sydämensykettä ja myös kunnon kehitystä pitkällä aikavälillä.

– Älykelloa voi pitää myös öisin. Sydämensykettä seuraamalla saadaan  arvokasta tietoa unesta.

– Apple Watchissa on karttasovellus, joka on hyödyllinen esimerkiksi matkoilla. Kun kelloon on naputellut määränpään, se ohjaa kääntymään oikean risteyksen kohdalla värinän avulla. Kello mittaa myös korkeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miinukset

– Onhan se kallis! Perusmallien hinnat lähtevät 300 eurosta. Paremmin varustellusta Apple Watch Sportista ja Apple Watch Editionista saa pulittaa monta sataa euroa enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Tavallisen rannekellon tai sykemittarin patterit kestävät vuosia. Älykello on jatkuvasti toimintatilassa ja kuluttaa patteritkin loppuun vauhdikkaammin. Laturia joutuu siis kuljettamaan käsilaukussa mukana niin kuin kännyköidenkin kanssa.

– Android-puhelimen käyttäjälle tästä vekottimesta ei ole paljon iloa. Apple Watchia voivat käyttää vain iPhonen omistajat.

Apple Watch tulee myyntiin vasta ensi vuoden alkupuolella.

Lue myös:

Tällä niksillä saat Macin johdon kestämään pidempään

Uskaltaako piraattilatureita käyttää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla