Toimitusjohtaja Tim Cook esitteli Apple Watchin maailmalle tiistaina. Kuva: Reuters
Toimitusjohtaja Tim Cook esitteli Apple Watchin maailmalle tiistaina. Kuva: Reuters

Apple julkisti eilen älypuhelimen, josta povataan jo joulun hittilahjaa. Mutta mikä tekee Apple Watchista niin ihmeellisen, että siitä kannattaisi maksaa yli kolme sataa euroa?

Plussat

– Älykelloa kehutaan himoliikkujan unelmaksi. Se mittaa kalorien kulutusta, sydämensykettä ja myös kunnon kehitystä pitkällä aikavälillä.

– Älykelloa voi pitää myös öisin. Sydämensykettä seuraamalla saadaan  arvokasta tietoa unesta.

– Apple Watchissa on karttasovellus, joka on hyödyllinen esimerkiksi matkoilla. Kun kelloon on naputellut määränpään, se ohjaa kääntymään oikean risteyksen kohdalla värinän avulla. Kello mittaa myös korkeutta.

Miinukset

– Onhan se kallis! Perusmallien hinnat lähtevät 300 eurosta. Paremmin varustellusta Apple Watch Sportista ja Apple Watch Editionista saa pulittaa monta sataa euroa enemmän.

– Tavallisen rannekellon tai sykemittarin patterit kestävät vuosia. Älykello on jatkuvasti toimintatilassa ja kuluttaa patteritkin loppuun vauhdikkaammin. Laturia joutuu siis kuljettamaan käsilaukussa mukana niin kuin kännyköidenkin kanssa.

– Android-puhelimen käyttäjälle tästä vekottimesta ei ole paljon iloa. Apple Watchia voivat käyttää vain iPhonen omistajat.

Apple Watch tulee myyntiin vasta ensi vuoden alkupuolella.

Lue myös:

Tällä niksillä saat Macin johdon kestämään pidempään

Uskaltaako piraattilatureita käyttää?