Uskottomuus, rahan tuhlailu, aviokriisi, psykoottinen masennus ja välirikko isän kanssa. Julkkikset kertoivat tänä vuonna Me Naisissa koskettavia kokemuksia omasta elämästään. Lue haastattelut ja äänestä vuoden 2013 kiinnostavin henkilöhaastattelu.

1. Anette Olzon

Nightwish-yhtyeen entinen laulaja kertoi Me Naisten haastattelussa ensimmäistä kertaa saaneensa bändistä potkut. Anetten väitteistä tuli puheenaihe, sillä Nightwishin keulakuva Tuomas Holopainen ja muut bändin soittajat tyrmäsivät Anetten väitteet.

Lue juttu: Nightwishistä erotettu Anette Olzon: "Bändin pojat päättivät puolestani kaiken"

2. Arman Alizad

Tv-kasvo tunnetaan sosiaalisessa mediassa rääväsuuna, jolle mikään ei ole pyhää. Yhtä asiaa menneisyydestään hän silti häpeää.

Lue juttu: Arman Alizad: "Olin koulukiusaaja"

3. Mari Sainio

Seitsemän vuotta sitten juontaja oli keskellä kolmiodraamaa, kun hän rakastui työkaveriinsa. Nykyään Mari on niin hyvä ystävä miehensä ex-vaimon kanssa, että tämä on mukana perheen joulunvietossakin.

Lue juttu: Juontaja Mari Sainio: "Vietämme perhejoulua mieheni ex-vaimon kanssa"

4. Maarit Feldt-Ranta

Kansanedustaja kertoi avoimesti siitä, miten vatsasyöpä muutti hänen elämässään kaiken, eikä hän voinut jäädä entiseen. Valitettavasti Maarit sai tietää syöpänsä uusiutumisesta juuri lehden ilmestyttyä.

Lue juttu: Rakastunut Maarit Feldt-Ranta: "Olen käynyt niin lähellä kuolemaa, että aion nauttia joka hetkestä"

 

5. Petri "Mauno" Ahonen

Scandinavian Hunks -ryhmän tanssija puhui julkisuudessa ensimmäistä kertaa siitä, millaista oli nähdä, kun oma äiti teki hidasta itsemurhaa 20 vuotta.

Lue juttu: Hunks-Mauno: "Oli raskasta seurata, kun äiti joi itsensä hengiltä"

6. Heidi Sohlberg

Juontaja-sisustussuunnittelija jätti puolisonsa Niklas Sohlbergin reilut puolitoista vuotta sitten. Me Naisten haastattelussa hän kertoi palanneensa miehensä luokse.

Lue juttu: Aviokriisin jälkeen kotiin palannut Heidi Sohlberg: "Olen saanut mieheltäni anteeksi"

7. Pirjo Honkasalo ja Pirkko Saisio

Yli 30 vuotta yhdessä ollut pariskunta puhui harvinaisessa yhteishaastattelussa töistään ja siitä, miten taiteilijaliitossa sietää toiselta kaikenlaista kohtuuttomuutta.

Lue juttu: Taiteilijapari Pirjo Honkasalo ja Pirkko Saisio: "Usein sitä toivoo elävänsä muun kuin taiteilijan kanssa"

8. Pekka Himanen

 

Keväällä filosofi joutui keskelle kohua, joka nousi hänen tutkimuksensa rahoituksesta. Sitten hän katosi julkisuudesta kuukausiksi. Loppuvuodesta Pekka kertoi, minne hän oikein katosi.

Lue juttu: Pekka Himanen kohun jälkeen: "Arvokkuuteni ei ole muiden mielipiteistä kiinni"

9. Tapio Suominen ja Ann Wikström

Psykoottiseen masennukseen sairastunut urheilutoimittaja oli pahimpina hetkinä varma, ettei palaa sairaalasta. Haastattelussa hän puhui kihlattunsa kanssa siitä, millainen testi sairastuminen oli suhteelle. Tapion ja Annin suhde päättyi muutama kuukausi haastattelun jälkeen.

Lue juttu: Psykoottisen masennuksen vuoksi pakkohoitono joutunut Tapio Suominen: "Onneksi rinnallani on vahva nainen"

10. Jari Sarasvuo

Jari Sarasvuo on mies, jolla on maine ja josta kaikilla on mielipide. Haastattelussa yrittäjä ja tv-kasvo kertoi, että toivoisi ihmisten näkevän Sarasvuon sijasta vain Jarin, joka ei ole narsistinen kusipää.

Lue juttu: Jari Sarasvuo antoi viimeisen henkilöhaastattelunsa: "Voiko minua rakastaa?"

11. Anja Snellman

 

Kirjailija puhui vammaisesta sisarestaan, jonka omaishoitaja hän oli loppuun asti.

Lue juttu: Anja Snellman joutui päättämään siskonsa elämästä

12. Lotta Hintsa

Miss Suomi kertoi haastattelussa, miten anoreksia hallitsi hänen elämäänsä vielä muutama vuosi sitten.

Lue juttu: Anoreksiasta toipunut Miss Suomi Lotta Hintsa: "Pahimmillaan makasin letkuissa sairaalassa"

13. Veera ja Toni Nieminen

Me Naiset vieraili loppukesästä Veera ja Toni Niemisen kotona. Esikoiskirjansa julkaissut Veera oli innoissaan, kun hänellä oli vihdoin oma juttu, josta olla ylpeä. Loppuvuodesta pariskunta päätti hakea eroa 10 yhteisen vuoden jälkeen.

Lue juttu: Esikoiskirjailija Veera Nieminen: "On sapettanut olla pelkkä mäkihyppääjän vaimo"

14. Jouni Hynynen

Muusikko puhui kesällä avoimesti avioerostaan, isyydestään ja siitä, miten hän oppi vasta nelikymppisenä halaamaan ja sanomaan olet ihana.

Lue juttu: Jouni Hynynen: "Avioero oli helvetinmoinen pettymys"

 

15. Anu Harkki

Toimittaja Anu Harkki ei ehtinyt sopia välirikkoa isänsä Matti Yrjänä Joensuun kanssa ennen kuin tämä menehtyi. Haastattelussa Anu kertoi, miten häneen on vaikuttanut se, ettei oma isä hyväksynyt tytärtään.

Lue juttu: Isänsä hylkäämä Anu Harkki: "Vaitonaisuus välillämme oli järjetöntä ja järkyttävää"

16. Tiia Vanhatapio

Suunnittelija uskoi pitkään olevansa supernainen. Sitten elämältä potkaistiin pohja pois: vuoden sisällä Tiia erosi, teki konkurssin ja menetti rakkaan isänsä.

Lue juttu: Tiia Vanhatapion kauhujen vuosi: Ero, konkurssi ja isän kuolema

17. Riina-Maija ja Kalle Palander

Isot elämänmuutokset olivat polttaa entisen alppihiihtäjän ja tämän puolison suhteen loppuun. Pari päätti kuitenkin rakentaa yhdessä sekä luottamusta että valtavaa kartanoa siitä huolimatta, ettei Riina-Maija ole antanut uskottomuutta anteeksi.

Lue juttu: Uskottomuudesta selvinneet Riina-Maija ja Kalle Palander: "Emme löydä parempia puolisoita rinnallemme"

18. Annika Metsäketo

Kun radiotoimittaja ilmoitti rakastuneensa turkkilaiseen mieheen, hänen vanhempansa järkyttyivät ja ystävät arvostelivat.

Lue juttu: Kihlautunut Annika Metsäketo: "Lähipiirin kommentit turkkilaisesta miehestäni satuttivat"

19. Ellen Jokikunnas

Juontaja kertoi maaliskuussa siitä, millaista on, kun lapsesta tulee oman vanhempansa hoivaaja. Ellenin äidin vakavasta sairaudesta seurasi kuitenkin myös jotain hyvää: Ellen sai mahdollisuuden korjata välit äitinsä kanssa.

Lue juttu: Ellen Jokikunnas: "Olen elänyt käsi kädessä kuolemanpelon kanssa"

20. Kaisa Liski

Kaisa Liskin rahankäyttö herätti alkuvuonna keskustelua, sillä kiinteistökuningatar käyttää rahaa joka kuukausi kolme kertaa enemmän kuin keskiverto suomalainen saa palkkaa.

Lue juttu: Kiinteistökuningatar Kaisa pystyy tuhlaamaan 5000 euroa tunnissa: "Säästän pesemällä tiskirätit"

Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmassa selviää, miten suomalaisuus näkyy surffirannalla ja maailman kuivimmalla suola-aavikolla.

IS TV-LEHTI:  Tänään alkavassa näyttelijä Antti Holman luotsaamassa Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmassa seurataan, millaista on suomalaisten elämä ulkomailla. 

Antti Holma on juuri sopiva juontaja sarjalle, sillä hän muutti viime vuonna pysyvästi Lontooseen. Holma viihtyy uudessa asuinpaikassaan sen verran hyvin, että käy Suomessa vain tekemässä töitä.

Holman viime kesä kului Cheek-elokuvaa tehden. Keväällä kuvattu uutuusohjelma vei sen sijaan näyttelijää ympäri maailman.

– Reissaaminen oli raskasta ja ahdistavaakin, mutta ihmiset olivat ihan huikeita, Antti Holma muistelee ohjelman tekemistä.

Holman mukaan aluksi oli tarkoitus tehdä neljä tunnin mittaista jaksoa. Kanavanvaihdoksen myötä sarjan jaksojen määrä kuitenkin kasvoi.

Sarjaan haluttiin eri-ikäisiä ja eri tavoin ulkomaille päätyneitä suomalaisia. 

– Esimerkiksi Australiassa tapasimme Tomi Björckin, joka on tuoreempi maastamuuttaja.

Pohjois-Amerikan suomalaisimmassa kaupungissa Hancockissa Michiganissa paikalliset taas pitivät itseään amerikansuomalaisina. Suomalaisuus näkyi kaupungissa voimakkaasti, ja esimerkiksi tiennimet ovat suomeksi.

– Heillä on kulttuurissa paljon samaa kuin meillä, mutta myös omia perinteitä. Heillä on esimerkiksi Pyhän Urhon päivä, Holma kertoo.

”Heidän oli vaikea puhua Suomesta ilman, että alkoi vähän itkettää.”

Antti Holma sanoo, että monen maastamuuttajan puheessa toistuivat samat, suomalaiset asiat, joita uudessa kotipaikassa on ikävä: terveydenhuolto, sauna, luonto ja perhe sekä ystävät. Ilmi tuli myös asioita, joita Suomesta ei kaivattu, kuten käytöstapojen puute ja marraskuun pimeys.

Chilessä Antti Holma kohtaa muun muassa Nightwish-yhtyeestä tutun Marco Hietalan.
Chilessä Antti Holma kohtaa muun muassa Nightwish-yhtyeestä tutun Marco Hietalan.

Holman mukaan ulkomailla asuu kuitenkin hyvällä tavalla isänmaallista väkeä. Puheessa kuulsi lämpö ja rakkaus synnyinmaata kohtaan.

– Heidän oli vaikea puhua Suomesta ilman, että alkoi vähän itkettää.

Antti Holma ja maastamuuttajat. MTV3 ma klo 21.00    

Toni Wirtanen ja Jannika B näyttävät rakkautensa avoimesti perjantain Vain elämää -erikoisjaksossa. Varo juonipaljastuksia!

Vain elämää -ohjelman seitsemännen kauden artistipäivät on nyt vietetty, mutta ohjelmasta on vielä jäljellä kaksi jaksoa. Tämän viikon perjantaina luvassa on jotakin aivan uutta, kun ruudussa nähdään niin sanottu encore-jakso.

Jaksossa artistit esittävät itselleen tärkeitä kappaleita valitsemansa kollegan tuotannosta. Tällaisia esityksiä laulajilta ei ole ennen kuultu.

Satulinnan saunamökki täyttyy rakkaudellisesta tunnelmasta, kun Toni Wirtanen kutsuu vaimonsa Jannika B:n esiintymään kanssaan. Tonin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun he duetoivat julkisesti.

– Totesin äsken, että tämä on kappale, jota en ehkä pysty vetämään. Mietin pitkään, voiko näin tehdä, mutta sitten ajattelin, että kun mä kaadun, niin mua ei nosta kukaan ylös niin kuin vaimoni Jannika, jonka haluan kutsua tähän rinnalleni, Toni sanoo.

Nelosen julkaisemalla ennakkoklipillä ei vielä kuulla itse esitystä, mutta Toni ja Jannika nähdään suukottelemassa ja pitämässä hellästi toisiaan kädestä.

– Kun näki ilmielävänä tuon rakkauden ja heidän yhteytensä, tuli sellainen olo, että tältäkö rakkaus näyttää, Sanni kehuu paria.

Jannikan ja Tonin parisuhde on ollut esillä viime aikoina myös siksi, että Jannika kertoi sairastamastaan masennuksesta. Toni on ollut hänelle tärkeä tuki hoitoon hakeutumisessa ja toipumisessa.

– En ole ikinä omassa perheessäni joutunut vähätellyksi, vaan Toni on aina kuunnellut ja hoitanut tyttäremme, jotta olen saanut levätä. Toni on paras ystäväni, vertaistukeni ja ymmärtäjäni, Jannika sanoi Me Naisten haastattelussa syyskuussa.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.