Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Puolet Oulun kohutun tanssiesityksen lipuista on jo myyty.

Oulun musiikkijuhlien Riisuttuna-nykytanssiesityksen yksi näytös poikkeaa muista: siinä paitsi tanssijat myös yleisö on alasti. Vaikka esityksestä nousi kohu, yleisö on ollut innoissaan.

Koreografi Satu Tuomiston mukaan alastonnäytös on myynyt hyvin. Noin puolet katsomon 160 paikasta on jo varattu, vaikka esitykseen on vielä reilut kolme viikkoa.

– Saamme katsomon varmasti täyteen. Jos mielii päästä mukaan, liput kannattaa varata nyt.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Teoksen tarkoitus on pohtia roolien riisumista, mutta mitä katsoja saa siitä, että istuu teatterin tarjoamalla pefletillä vailla rihman kiertämää?

– Toive alastonnäytöksestä tuli ihmisiltä, jotka ovat tulossa katsomaan esitystä. He haluavat kokeilla, miltä riisuttuna oleminen tuntuu. Innostuin pyynnöstä, koska se oli minusta perusteltu. Kun katsojakin on alaston, tarkkailijan rooli hälvenee. Ilman vaatteita yleisö voi eri tavalla tuntea empatiaa esiintyjiä kohtaan ja ymmärtää teoksen syvemmin. Se on hieno mahdollisuus, Satu Tuomisto sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihan kaikkia mahdollisuus ei kuitenkaan ole miellyttänyt. Oulun tanssin keskus JoJo on antanut kaikkiin Riisuttuna-esityksiin 16 vuoden ikärajasuosituksen. Ikärajaa vaati muun muassa Oulun kaupunginteatterin hallituksen puheenjohtaja ja SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen. Facebook-sivuillaan Tuppurainen perusteli ikärajaa näin: "Teatterin kokonaisedun kannalta on kuitenkin parempi, että jokainen esitykseen katsojana osallistuva on omista asioistaan päättämään kykenevä täysi-ikäinen"

Koreografi Satu Tuomisto oli osannut aavistaa, että esitys herättäisi kiinnostusta.

– En kuitenkaan ymmärtänyt, että alastomuus on näin herkkä asia ja saa ihmiset vauhkoontumaan. Moni on ajatellut, että esitystä on pakko katsoa alasti, vaikka se on vain yhden näytöksen tarjoama mahdollisuus.

Riisuttuna-alastonnäytös 15.3. Oulun kaupunginteatterissa.

Lue myös:

Me Naiset riisui: Tältä näyttää naisen vartalo

Sisältö jatkuu mainoksen alla