Hei postimies, voisitko lenkittää koirani? Kuva: Shutterstock
Hei postimies, voisitko lenkittää koirani? Kuva: Shutterstock

R-kioski aloittaa avainpalvelun, Posti leikkaa ihmisten nurmikot. Maailmassa on vielä paljon muitakin asioita, joiden tekemisen voisi huoletta ulkoistaa.

R-kioski kertoi maanantaina, että sen kioskiverkosto alkaa välittää yksityishenkilöiden avaimia pientä maksua vastaan. Vastaanottaja saa avaimen sen luovuttajan tietojen perusteella.

Jos ennestään R-kioskit muun muassa välittävät postipaketteja sekä myyvät matkalippuja.

Aiemmin tänä vuonna perinteinen Posti kertoi, että se tarjoaa uutena kesäpalvelunaan ruohonleikkuuta. Samalla yhtiö ilmoitti, että se etsii koko ajan uudenlaisia kotiin tarjottavia palveluita.

Enää ei tarvitse etsiä! Me Naiset ideoi uusia palveluja, joita olisi kiva saada nopeasti ja ohimennen.

15 vinkkiä kioskeille

1. Vara-avaimen säilyttäminen
Voisiko avainpalvelua laajentaa? Jos avain saisi olla rajattoman ajan säilytyksessä omalla nimellä, lapsistakin voisi olla helpompaa hakea avain kioskilta kuin vieraalta naapurilta.

2. Kännykän lataaminen
Jos et ehdi istua kahvilassa odottamassa akun latautumista, kioski tekisi sen puolestasi vaikka sillä aikaa, kun shoppailet.

3. Kirjastokirjojen palauttaminen
Myöhästymissakkoihin uppoavat rahat voisi maksaa myös kioskille – jos se kuljettaisi kirjat ajoissa takaisin kirjastoon.

4. Pankkiasiat
On niin ärsyttävää, jos pitäisi hoitaa pankkiasioita eikä pääse irtautumaan töistä virka-aikana. Valtakirja Rautakirjalle siis.

5. Pesulapalvelut
Inhoatko vaatteiden pesemistä? Unelma-arjessa likaiset vaatteet voisi viedä kiskalle, josta ne voisi hakea myöhemmin päivällä puhtaaksi pestyinä ja valmiiksi silitettyinä sekä viikattuina.

6. Arvotavaroiden säilytys
Kätevää, jos baari-illan alkaessa voisi puhelimen ja kotiavaimet viedä turvalliseen säilöön eikä tarvitsisi pelätä kadottavansa niitä illan humussa.

7. Hieronta
Rentouttava pikahieronta olisi täydellinen hyvänmielen palvelu.

Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

8. Lahjojen paketointi
Joulu on paketoinnin ykkössesonki, mutta myös muihin lahjoihin olisi kiva saada kaunis kääre.

9. Ompelupalvelut
Napin ompelu ja lahkeiden lyhennys kuulostavat yksinkertaisilta tehtäviltä, mutta jotkut inhoavat käsitöitä niin paljon, että he ovat valmiita maksamaan näistä pikkuhommista – jos niitä saisi aikaa varaamatta.

Lue myös: 50 asiaa, joista on turhaa potea syyllisyyttä

10. Deittinurkkaus
R-kioskit ovat markkinoineet aiemmin sinkkumukejaan. Seuralaispalvelu kannattaisi viedä konkreettiselle tasolle: kioskeilla voisi järjestää esimerkiksi sokkotreffejä.

11. Koiravahti
Tällä hetkellä eläimet eivät edes saa asioida omistajansa kanssa R-kioskilla, mutta ideaalimaailmassa koiran voisi viedä hoitoon sinne hetkeksi. Tai vaikka koko työpäivän ajaksi.

12. Lapsinurkkaus
Jos kerran koiratkin huomioidaan, niin miksipä ei lapsetkin? Kyllähän monitoimija eli kioskinmyyjä huolehtii ja hoitaa lapsiparkinkin asiakkaat.

13. Tahranpoisto
Eiiiii, kaatuiko kahvi matkalla rinnuksille? Ei olisi enää mitään hätää, jos kioski tarjoaisi myös heti valmista tahranpoistoa. Tai vaihtopaidan.

14. Hiusten kuivaaminen
Sateisesta säästä on ikävä siirtyä suoraan tapaamiseen. Nopea föönaus huolittelisi ulkoasun ja piristäisi.

15. Opastettu meditaatio
Jos jonossa seisominen ärsyttää, rauhoitusta saisi minimeditaatiosta.

Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

6 vinkkiä Postille

1. Pihan hoitaminen
Ruohonleikkuun ohessa postimies voisi kastella pihaa ja puutarhaa. Rikkaruohot ja kuolleet kasvit joutaa poistaa. Uusiakin kukkia saa aina istuttaa, jos on visuaalista silmää.

2. Sisäkukkien kastelu. Miksi jättää posti tukkimaan laatikkoa, kun talon asukkaat ovat matkoilla tai kesämökillä? Vara-avaimen voisi naapurin tai R-kioskin sijaan jättää posteljoonille, joka veisi kirjeet ja lehdet keittiön pöydälle ja kastelisi samalla huushollin kukkaset.

3. Lumityöt
Kun puutarhakausi loppuu, ruohonleikkuri vaihtuisi kätevästi lumikolaan.

4. Mattojen tamppaaminen
Tämän puuhan moni ulkoistaa mielellään. Ja voisihan tamppauksen laajentaa koko kodin viikkosiivoukseen.

5. Koiran ulkoiluttaminen
Varsinkin omakoti- ja rivitaloalueella koira saisi mahtavan lenkin, kun sen voisi lykätä postimiehen mukaan.

6. Polkupyörien huoltaminen
Kannatamme: pumppu ja paikkausvälinesetti pakollisiksi välineiksi postimiehen mukaan!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Kuka sanoi, että perusruuan pitäisi olla mautonta? Pipsa ja Meri-Tuuli haluavat alentaa kansalaisten kokkailukynnystä.

IS TV-LEHTI: Samassa liemessä -uutuusohjelmassa kokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi tekevät ruokaa rennolla otteella ja vastaavat katsojakysymyksiin.

– Ollaan huomattu, että meillä on paljon annettavaa ja helppoja reseptejä. Viime aikojen tv-ruokaohjelmissa on tehty paljon ravintolatyylistä ruokaa tai lautasannoksia. Haluttiin palata perinteeseen, jossa tehdään arkiruokaa. Haluamme alentaa kynnystä kokkailuun, tarjota vaikka maustamisidean. Tärkeää oli myös, että ohjelma on visuaalisesti kaunis, Meri-Tuuli Väntsi kuvailee.

Pipsa Hurmerinta on luonnehtinut Samassa liemessä olevan erityinen myös kaksikon läpänheiton takia.

– Kommunikointimme on rentoa ja luontevaa. Pipsa ei hienostele enkä minäkään, Väntsi komppaa.

He tapasivat catering-firmojensa kautta, kun katuruokabuumi rantautui Suomeen.

– Ymmärsin vihdoin löytäneeni kollegan, joka ymmärtää, mitä mun duuni on; osa sitä on siivota ja tiskata.

Alkujakso on nimeltäåän Ruuanlaiton ABC, ja toinen Juhlat. Siinä annetaan näyttelijä Sinikka Sokalle vinkkejä helposti tehtäviin tarjoiluihin ja synttäreillä Anna Puu laulaa.

– Vieraiksi otimme mukaan julkkiksia, joihin meillä on suhde – Sinikka on seinänaapurini, Anna Pipsan hyvä ystävä – sekä tavallisia ihmisiä.

Vastaatte katsojakysymyksiin. Mihin et itse osaisi vastata?

– Ananaksen leikkaamiseen ja kuorimiseen ei ole oikotietä. Pipsalla oli vastaus, johon totesin, että ”Ai, tuota en ole tajunnut”, paljastaa Väntsi.

 Samassa liemessä, AVA ke klo 20.00      

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VESIMIES

Kumoat esteet tieltäsi sisukkuudella. Ota kaikki irti ladatuista akuistasi. Pääset monta harppausta lähemmäksi tavoitteitasi tänään.

 

KALAT

Ota kaikki irti viehätysvoimastasi. Sinulle ei tuota vaikeuksia suostutella ihmisiä puolellesi. Menneiden muistelemisesta on hyötyä.

 

OINAS

Itsekurista on hyötyä. Muistuta itseäsi tavoitteistasi ja pyri niitä kohti koko voimallasi. On aika vähentää puhetta ja lisätä toimintaa.

 

HÄRKÄ

Älä anna takaiskujen lannistaa. Puske itsesi läpi esteistä tarmolla ja intohimolla. Olet pysäyttämätön, jos määränpääsi on sinulle selvä.

 

KAKSONEN

Älä lipsu liiallisuuksiin. Hillitse impulssejasi niin ihmissuhteissa kuin työasioissakin. Valitse tarkkaan, mihin käytät tänään rahasi.

 

RAPU

Keskity yhteen asiaan kerrallaan. Pidä sinua tukevat ja luotettavat ihmiset lähelläsi. Tarvitset onnistuaksesi tukiverkkoa ja itseluottamusta.

 

LEIJONA

Yritä olla joustava ja sopeutua nopeasti uusiin tilanteisiin. Joku saattaa sanella sinulle tänään kovia ehtoja. Etsi ratkaisua, joka palvelee kaikkia osapuolia.

 

NEITSYT

Tee jotain repäisevää. Lähde liikkeelle ja ota selvää sinua kiinnostavasta asiasta. Älä tee isoja ratkaisuja tunnekuohun vallassa.

 

VAAKA

Panosta kauniiseen ja toimivaan kotiin. Muutokset heijastuvat nopeasti myös ihmissuhteisiisi. Mieti, mitä itse haluat tulevalta.

 

SKORPIONI

Haluat elämääsi muutoksia. Anna mielikuvituksesi johdattaa sinua eteenpäin. Pidä rahanmenosi minimissä, niin vältyt stressiltä.

 

JOUSIMIES

Sinun ei tarvitse seurata massaa, jos vaistosi vetää sinua toisaalle. Älä anna kenenkään syyllistää sinua turhaan. Pidä puoliasi joka tilanteessa.

 

KAURIS

Erimielisyyksiä syntyy tänään helposti. Älä anna tunteidesi ottaa sinusta valtaa. On aika lisätä jäitä hattuun ja jättää suuret päätökset myöhemmäksi.