Jos esimiehelle ei anna palautetta, asiat eivät muutu. Siispä suu auki – mutta nätisti. Kuva: Shutterstock
Jos esimiehelle ei anna palautetta, asiat eivät muutu. Siispä suu auki – mutta nätisti. Kuva: Shutterstock

Työkiireessä suusta saattaa päästä lapsus, joka kaduttaa myöhemmin. Varo näitä kommentteja.

”Öööö... Sori. Mä taidan olla vähän humalassa.” Joo. Kiitos tiedosta, ja tuolla on ovi! Se nyt on sanomattakin selvää, ettei kukaan lipsauta tällaisia juttuja pomolleen, mutta entäs ne lauseet, joilla ei tajua tekevänsä itselleen hallaa? Kysyimme esimiehiltä, mitä he eivät halua kuulla. Täältä pesee!

”Voiskohan joku toinen tehdä tän?”

Eli siis pomo-alainen-sanakirjalla tulkittuna näin: ”Pidän itseäni liian hyvänä antamaasi tehtävään. Minun taitoni menevät tällaisessa työtehtävässä täysin hukkaan. Etkö voisi laittaa asialle jotain mitättömämpää?” Itsensä nostaminen erityisasemaan ei ikinä ole hyvä veto.

”Ei onnistu.”

Varsinkin, jos kyse on asiasta, johon saattaisi löytyä ratkaisu vaihtoehtoja miettimällä. Ylipäätään esimies ottaa mieluusti ongelman sijaan vastaukseksi ratkaisun ongelmaan. Millaiset mahtavat olla työntekijän ongelmanratkaisutaidot, jos hän hönkäisee vastaukseksi kieltolauseen?

”Ei täällä voi tehdä noin.”

Ei varmasti. Ei ole ikinä toiminut meillä, eikä toimi tulevaisuudessakaan. Turha edes yrittää. Työelämä kuitenkin muuttuu nopeasti, joten ei kannata jumittaa vanhassa. Katse eteenpäin! Ehkä siihen on syynsä, miksi esimies on palkattu tehtäväänsä. Jospa hänellä vaikka olisi hyviä ideoita...

”Täällähän alkaa olla enemmän pomoja kuin alaisia!”

Vakiokommentti, joka tympiiiiiiiii. Varsinkin, jos yrittää hoitaa kaikkien puuttuvien alaistenkin hommat. Kommentista tulee sellainen tunne, että alainen pitää esimiehen työnä istuskelua, kahvittelua, lounaspalavereita ja käskyttämistä.

Kannattaako olla samaa mieltä?

Jutun inspiraationta toimi
Refinery29-sivuston
artikkeli samasta aiheesta. Mitä heidän haastattelemansa esimiehet kertoivat? Tässä pieni kooste.

  1. Älä yritä opettaa esimiehellesi jotain, mitä hän jo osaa.
  2. Älä uhkaile pomoasi.
  3. Ylimääräinen draama ei kuulu työpaikalle, ja esimiehesi on viimeinen, joka sitä kaipaa.
  4. Älä kerro, mikä on ongelma, vaan miten ratkaiset sen.
  5. ”Olen samaa mieltä.” Harkitse tämän lauseen käyttöä!
  6. Älä koskaan sano, että tarvitset palkankorotusta, vaan kerro, miksi ansaitset sen.

Mitä pomolle sitten kannattaa sanoa? Avoimesti kaikki, mikä painaa mieltä, mutta haistattelematta. Jos esimies tuntee alaisiaan paremmin, auttaa se ymmärtämään heitä. Miten pomo voisi tietää henkilökohtaisen elämän hankaluuksista, jos niitä ei tuoda esille? Ja risuja saa antaa – kunhan senkin tekee kohteliaasti.

Lue myös:


Saako esimies pyytää alaistaan kaveriksi Facebookissa?


Näitä asioita uusi pomo jännittää