Tyylilajiltaan Naistenosasto B4 on vähän kuin sairaalamiljööseen sijoittuva Konttori.

Yle on koko alkuvuoden tuonut ruutuun brittiläistä komiikkaa katkeamattomana virtana. Tälläkin viikolla uusia BBC:n
komediasarjoja alkaa kaksin kappalein.

Kahdesta hyvästä selvästi parempi on TV1:n nappaama Naistenosasto B4. Naisten geriatriaosastolle sijoittuvan sarjan huumori on välillä mustaakin mustempaa, mutta kummasti ikäloput potilaat, sairaalabyrokratia ja vajavaisuuksiensa kanssa kamppaileva henkilökunta naurattavat. Ehkä tämä on sitä kuuluisaa parantavaa naurua? Ainakin kotimaassaan Naistenosasto on kerännyt kriitikoiden kehut ja hyvät katsojaluvut.

Tyylilajiltaan sarja on vähän kuin sairaalamiljööseen sijoittuva Konttori, mutta kuten nimestä voi päätellä, kyseessä on selvästi naisten sarja. Käsikirjoittajat Jo Brand, Joanna Scanlan ja Vicki Pepperdine esiintyvät myös päärooleissa sairaanhoitaja Kim Wildena, terveyssisar Den Flixterina ja lääkäri Pippa Moorena.

Heistä Kimillä riittää eniten sympatiaa potilaille, Den noudattaa tiukasti typerimpiäkin byrokratian määräyksiä ja Pippa tekisi mieluummin ulostekokeita kuin hoitaisi oikeita potilaita.

Kolmen naisen yhteiseloa saapuu häiritsemään uusi ylihoitaja Hilary Loftus, joka osoittautuu nimestään huolimatta mieheksi. Hänen ja Denin ensimmäinen yhteinen palaveri on sen verran mieleenpainuva, että suhteelta on ehkä lupa odottaa muutakin kuin työtoveruutta.

Potilaat eivät ainakaan vielä ensimmäisessä jaksossa nouse kovin tärkeään asemaan, heistä ei tavata kuin yksi huuteleva mummeli ja yksi kalmo. Voi olla, että he jatkossakin kuolevat pois, ennen kuin heihin ehtii kunnolla tutustua. Julmaa, mutta juuri tällaisista asioista Naistenosastossa revitään huumoria. Hilkat päästä sen kunniaksi!

Naistenosasto B4, TV1 ke klo 19.55

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Kuuntele itseäsi. On tärkeää, että olet rehellinen peilikuvallesi tunne-elämääsi koskevissa kysymyksissä. Älä sulkeudu kuoreesi.

                

KAURIS

Anna muiden puuhata omiaan. Pidä huolta läheisistäsi ja kotiin liittyvistä asioista. Sinun on keskityttävä yhteen asiaan kerrallaan.

 

VESIMIES

Pysyttele totuudessa. Onnistut välttämään tunnerikkaan konfliktin, jos et vääristele tapahtumia. Älä sekaannu asioihin, jotka eivät kuulu sinulle.

 

KALAT

Tunteesi karkaavat herkästi käsistä, jos et ole tarkkana. Valitse sanasi tarkkaan. Oikea ajoitus voi säästää sinut monilta harmeilta.

 

OINAS

Pidä henkilökohtaiset asiat yleisöltä piilossa. Huhut lähtevät tänään leviämään pienestä sytykkeestä. Älä anna kenenkään jyrätä ylitsesi.

 

HÄRKÄ

Älä usko kaikkea, mitä sinulle kerrotaan. Terve ennakkoluuloisuus pelastaa sinut hankaluuksilta. Luota vaistoosi tiukan paikan tullen.

 

KAKSONEN

Vietä laatuaikaa rakkaan ihmisen seurassa. On hyvä hetki miettiä sitoutumista. Ihmissuhteissa puhaltavat uudet tuulet.

 

RAPU

Tarjoa apuasi sitä tarvitseville. Voit oppia päivän tapahtumista paljon. Panoksesi saa aikaan merkittäviä muutoksia.

 

LEIJONA

Suunnittele tulevia reissuja. On aika ottaa yhteyttä vanhoihin ystäviin ja muistella menneitä. Taaksepäin palaaminen tekee hyvää.

 

NEITSYT

Satsaa kaikkesi ihmissuhteisiin. Voit saada aikaan positiivisia muutoksia ympäristössäsi. Pelastat perheenjäsenen tai sukulaisen päivän.

 

VAAKA

On aika puhua suoraan. Jaa tuntemuksesi läheisesi kanssa. Perhe ja ystävät menevät tänään kaiken muun edelle.

 

SKORPIONI

Pieni muutos saa aikaan jotain merkittävää. Päivän tapahtumat auttavat sinua hahmottamaan asioiden tärkeysjärjestyksen. Raha-asioissa on luvassa yllätyksiä.

 

 

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?