Tyylilajiltaan Naistenosasto B4 on vähän kuin sairaalamiljööseen sijoittuva Konttori.

Yle on koko alkuvuoden tuonut ruutuun brittiläistä komiikkaa katkeamattomana virtana. Tälläkin viikolla uusia BBC:n
komediasarjoja alkaa kaksin kappalein.

Kahdesta hyvästä selvästi parempi on TV1:n nappaama Naistenosasto B4. Naisten geriatriaosastolle sijoittuvan sarjan huumori on välillä mustaakin mustempaa, mutta kummasti ikäloput potilaat, sairaalabyrokratia ja vajavaisuuksiensa kanssa kamppaileva henkilökunta naurattavat. Ehkä tämä on sitä kuuluisaa parantavaa naurua? Ainakin kotimaassaan Naistenosasto on kerännyt kriitikoiden kehut ja hyvät katsojaluvut.

Tyylilajiltaan sarja on vähän kuin sairaalamiljööseen sijoittuva Konttori, mutta kuten nimestä voi päätellä, kyseessä on selvästi naisten sarja. Käsikirjoittajat Jo Brand, Joanna Scanlan ja Vicki Pepperdine esiintyvät myös päärooleissa sairaanhoitaja Kim Wildena, terveyssisar Den Flixterina ja lääkäri Pippa Moorena.

Heistä Kimillä riittää eniten sympatiaa potilaille, Den noudattaa tiukasti typerimpiäkin byrokratian määräyksiä ja Pippa tekisi mieluummin ulostekokeita kuin hoitaisi oikeita potilaita.

Kolmen naisen yhteiseloa saapuu häiritsemään uusi ylihoitaja Hilary Loftus, joka osoittautuu nimestään huolimatta mieheksi. Hänen ja Denin ensimmäinen yhteinen palaveri on sen verran mieleenpainuva, että suhteelta on ehkä lupa odottaa muutakin kuin työtoveruutta.

Potilaat eivät ainakaan vielä ensimmäisessä jaksossa nouse kovin tärkeään asemaan, heistä ei tavata kuin yksi huuteleva mummeli ja yksi kalmo. Voi olla, että he jatkossakin kuolevat pois, ennen kuin heihin ehtii kunnolla tutustua. Julmaa, mutta juuri tällaisista asioista Naistenosastossa revitään huumoria. Hilkat päästä sen kunniaksi!

Naistenosasto B4, TV1 ke klo 19.55

Johanna Koivu ei missään nimessä halua häistään pönötysjuhlia.

Muusikko, näyttelijä ja juontaja Johanna Koivu menee kesällä naimisiin.

– Tuntuu mukavalta, häät ovat iloinen asia. Se on tärkeä hyvän mielen juhla, mikä kokoaa koko suvun ja läheiset. Tykkään muutenkin juhlista, Johanna kertoi  Me Naisille A. Tillanderin Häälauantai -tapahtumassa.

– Haluan kirkkohäät ja kunnon juhlat. Häät ovat ainutkertainen tapahtuma, ja haluan panostaa siihen, että itsellä, sulhasella ja vierailla on hauskaa. En halua pönötysjuhlia. 

Johanna haluaa, että juhlissa on hyvä livebändi, paljon musiikkia ja perinteinen häävalssi. Myös tilaa tanssille pitää olla.

”Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen.”

Yksityiselämästään vaitonainen Johanna ei halunnut paljastaa, miten häntä kosittiin, saati sitä, kuka häntä kosi. Hääpuvustaan hän on kuitenkin valmis paljastamaan yksityiskohtia:

– Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen. Kävin lähes kymmenessä hääliikkeessä, kunnes löysin mieleisen häämekon. Lähdin etsimään mekkoa ummikkona, koska en ole perehtynyt hääteemaan aiemmin. En aluksi tiennyt, minkä tyylisen haluan, Johanna kertoo.

– Hääpukuni on samantyyppinen, mikä on nyt päälläni: yläosa on kapea ja olkaimellinen, ja alaosa on runsaampi.

Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg
Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg

Oma hyvinvointiohjelma

Moni muistaa Johannan Lauri Tähkän kanssa soittaneesta Elonkerjuu -bändistä. Nyt Johanna on vaihtanut kokonaan alaa.

– Kun soitin Elonkerjuussa viimeisen keikkani vuonna 2016, päätin pitää pitkän etsikkoajan. Olin tehnyt 16 vuotta keikkoja, ja minun oli pakko pysähtyä, ja miettiä, mitä haluan tehdä, Johanna kertoo.

Johanna suoritti tanssi- ja liiketerapiamenetelmien ohjaajan tutkinnon ja suuntasi sitä kautta hyvinvointialalle. Nyt Johanna käsikirjoittaa ja juontaa Alfa TV:llä kymmenosaista hyvinvointi- ja lifestyle -ohjelmaa nimeltä KoivuTV.

”Luovalla alalla täytyy uudistua välillä.”

– Luovalla alalla täytyy uudistua välillä. Ohjelmassa käsitellään sydäntäni lähellä olevia aiheita, kuten terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia. Haluan inspiroida, tuoda ajattelemisen aihetta ja viihdyttää ihmisiä.

Johanna on myös suorittanut Lontoossa teatteritaiteen maisterin tutkinnon, mutta hän ei tällä hetkellä tee töitä näyttelijänä.

– Opetin aikoinaan päivätyökseni näyttelijäntyötä, ilmaisutaitoa ja liikeimprovisaatiota. Vedän vieläkin improkursseja ja vapaatanssin kursseja. Musiikkiuran jatkamistakaan en ole suunnitellut, mutta palo esiintymiseen on edelleen.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen.