New Yorkissa asiakas voi jo valita naiskuljettajan. Suomessa palvelua ei ainakaan vielä ole koettu tarpeelliseksi. Kuva: Shutterstock
New Yorkissa asiakas voi jo valita naiskuljettajan. Suomessa palvelua ei ainakaan vielä ole koettu tarpeelliseksi. Kuva: Shutterstock

Ahdisteleviin mieskuljettajiin kyllästyneet naiset voivat muun muassa Latviassa tilata nykyään taksin, jota ajaa varmuudella aina nainen.

Uusi taksipalvelu on jo käytössä Liettuassa ja Latviassa. New Yorkissa se lanseerataan tänä syksynä. SheRide-nimellä kulkeva kyyti toimii samoin kuin suosittu Uber-taksi. Asiakas lataa kännykkäänsä mobiilisovelluksen, jonka avaamalla hän näkee vapaana olevat autot ja voi tilata taksin haluamaansa paikkaan.

Uusimpia kuljetusalan trendejä Suomen Taksiliitossa seuraava Jukka Kuusisto on kuullut palvelusta muttei usko, että sillä olisi käyttöä meillä.

 – Meillä taksijärjestelmä on niin hyvin organisoitua, ettei asiakkaiden tarvitse ainakaan turvallisuuden puolesta olla huolissaan. Tiedämme jokaisen kuljettajan ja saamme nopeasti jäljitettyä heidät, jos asiakkaalla on huomautettavaa.

Jukka uskoo silti, että naisasiakkaiden pelko on aiheellinen. Varsinkin suurkaupungeissa.

 – Ei tarvitse mennä kuin Tukholmaan, niin siellä saa jo olla yöaikaan tarkkana, että mihin kyytiin nousee. Suurkaupungeissa melkein kuka tahansa voi ajaa taksia. Se näkyy sitten harmaan talouden kasvamisena ja muina lieveilmiöinä, Kuusisto sanoo.