"Taas se kertoo sen typerän vitsin. Nolottaa jo valmiiksi, kun ketään ei naurata. Ja eih, mistä vintiltä se on nuo housut taas kaivanut? Onko pakko laulaa aina Popedaa karaokessa?" Kuva: Shutterstock.
"Taas se kertoo sen typerän vitsin. Nolottaa jo valmiiksi, kun ketään ei naurata. Ja eih, mistä vintiltä se on nuo housut taas kaivanut? Onko pakko laulaa aina Popedaa karaokessa?" Kuva: Shutterstock.

Et ole ainut, jota nolottaa nähdä puolisonsa tanssilattialla.

Mauttomat vitsit, nolot vaatteet vai liikenteessä mesoaminen? Kysyimme naisilta, mikä kumppanissa hävettää. Näin he vastasivat:

Sosiaalisten taitojen puute

”Häpeän puolisossani sitä, että hän on aivan mieletön sosiaalinen vajakki, siis kaikella rakkaudella. Aviomieheni on maailman älykkäin ja järkevin, osaava ihminen, joka tietää monesta asiasta paljon, mutta sosiaalisessa tilanteissa hänellä ei ole mitään pelisilmää eikä edes halua yrittää. Olen joutunut selittämään monelle ystävälleni, että mieheni ei vihaa heitä. Hän ei vaan yksinkertaisesti ole kiinnostunut merkityksettömästä small talkista. Kyllä hän puhuu, mutta vain silloin, jos on jotain asiaa. Muistutan joka kerta, kun ystäväni tulevat kylään, että hän voisi tänään jaksaa tsempata sen verran, että sanoisi illan aikana jotain vieraille eikä olisi vain omissa oloissaan. Kyllä hän välillä tsemppaakin, mutta aika harvoin. Ja ikävähän se on toista pakottaa.”

Huumori tanssilattialla

”En kestä sitä, että puolisoni ei pysty tanssimaan tosissaan. Hän näyttää joka kerta joltain Kummelin sketsihahmolta. Hänelle ainoat oikeat tanssilattiamuuvit ovat korneja huumoriliikkeitä: lasso, ostoskärryt, sukeltaja. Kerran hän kruunasi show’n solmimalla kravatin päähänsä Juice-tyyliin. Tilanne on edennyt niin vakavaksi, etten suostu enää tanssimaan hänen seurassaan.”

Ikuinen myöhästely

”Puolisoni on aina myöhässä – ei silloin tällöin vaan ihan joka kerta. Yksin odotteluun olen jo tottunut, mutta on kamalaa selitellä hänen viipymistään muille. Itse hän ei näe myöhästelyssään mitään ongelmaa. Eniten hävettää juuri toisen kyvyttömyys tuntea itse häpeää.”

Humalainen alastomuus

”Ex-poikaystäväni riisui välillä humalassa itsensä alasti. Julkisilla paikoilla tietenkin.”

Junttiudella vitsailu

”Mieheni vitsailee usein esittämällä junttia. Siinä on ehkä puolet totta: hän on enemmän tavis kuin luovien alojen porukat, joissa pyörin ennen kuin tapasin hänet. Hän kuitenkin myös nauraa itselleen. Joskus hipsterituttujen seurassa nolottaa, kun naamoista näkee, että he luulevat mieheni olevan tosissaan esimerkiksi laulaessaan karaokessa Yön Joutsenlaulua.”

Liikenteessä mesoaminen

”Mies on tosi hyvä kuski, mutta kaikki muut ovat hänestä aivan järkyttävän huonoja. Siksi ajomatkoja säestää aina jatkuva papatus muiden törttöilystä. ”Katso nyt, näitkö tuonkin?” Ohittaessaan hän katsoo pahasti ohitettavaa kuskia, joka on ajanut jotenkin huonosti. En jaksa kommentoida tätä mitenkään, mutta onhan se nyt hiton noloa ja ihan täysin hyödytöntä. Suotta hukkaa energiaansa tuollaiseen.”

Onneksi harva on itsekään täydellinen kumppani:

”Nolottaa, että huomauttelen puolisolleni hoitamattomista kotitöistä, mutta en koskaan vie itse roskia. Olemme asuneet yhdessä kohta kolme vuotta, ja olen vienyt roskat sinä aikana ehkä kahdesti.”

”Häpeän sitä, että olen välillä suhteessamme se jarrutteleva osapuoli. Minulla on taipumus miettiä liikaa, mitä muut ajattelevat, siinä missä mieheni on valmis tekemään mitä vain ja esimerkiksi juttelemaan tuntemattomille baarissa tai matkoilla.”

”Itsessäni häpeän sitä, että kimpaannun helposti puolisoni tekemisistä hänen tai minun ystävieni edessä – erityisesti silloin, jos säikähdän. Kerran mieheni melkein peruutti vahingossa autolla varpaideni päältä. Pelästyin ja sain julkisen raivokohtauksen. Tylytin häntä autossa ystäviemme kuullen. Jälkikäteen nolotti, ja asia tuntui superhölmöltä ja turhalta, koska kyseessä oli ollut puhdas vahinko. Olen varma, että ystäväni ajattelivat, että olen raivoava skitso. Vihaan ja häpeän sitä, jos minulla kuohuu yli. En osaa pitää sitä sisälläni myöhempään hetkeen, vaan päästän kaiken ulos heti. Näin ei tapahdu usein, mutta joskus kuitenkin.”

”Olen kotioloissa kamala töksäyttelijä, ja se on kyllä hiton noloa.”

”Häpeän näin jälkikäteen sitä, että olin suhteen alussa välillä vähän pirttihirmu. Luulen, että se oli suhteen alkuvaiheen kuohuntaa, koska nykyään olen paljon rennompi. Valitettavasti uskon, että osa mieheni kavereista luulee, että olen edelleen tiukkapipo.”

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Mielenosoituksissa Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa otettiin kantaa kylteillä.

Vuosi sitten Donald Trump aloitti Yhdysvaltain presidentin virassa. Trumpin virkaanastumista seuraavana päivänä 30 maassa järjestettiin Naisten marssiWomen's March, jolla osoitettiin mieltä Trumpin politiikkaa vastaan ja naisten oikeuksien sekä ylipäätään ihmisoikeuksien puolesta. 

Trumpin ensimmäinen vuosi presidenttinä ei ole ollut naisten eikä monen muunkaan ihmisryhmän kannalta mikään lottovoitto, päinvastoin. Niinpä eilen lauantaina marssittiin taas. 

Katso kuvat Naisten marsseilta eri puolilta Yhdysvaltoja ja maailmaa:

Donald Trump nimitti hiljattain joitakin Yhdysvaltoihin tulleiden siirtolaisten lähtömaita persläpimaiksi. Kaliforniassa marssinut nainen vastasi kyltillä, jossa kertoi olevansa persläpimaiden ruokkimiseen osallistuva kasvitutkija. 

Performanssiryhmä oli pukeutunut muuriksi.

”Kaikkein vaikutusvaltaisimmat ihmiset elämässäni ovat aina olleet naisia”, laulaja Adele kertoo Instagramissa.

 

Best Sign 2018 @womensmarch #womensmarch #nohate #nazi #notwelcome

Henkilön Angela (@angela_marshall_831) jakama julkaisu

”Huomaattehan, miten vähän natseja marsseillamme on”, Denverissä nähty kyltti huomautti. 

Oprah Winfreyn Golden Globe -gaalassa pitämä puhe oli tehnyt vaikutuksen marssijoihin.

Norjalainen Kvinnefronten-feministijärjestö jakoi tämän kuvan Instagramissaan. Myös Norjassa marssittiin.

Tulevaisuus on kuulemma naisten. 

Wonder Woman oli suosittu hahmo marssilla.

 

mother earth 💚 . . . #womensmarch #wome

nsmarch2018 #womensmarchsj #womensmarchsanjose

Henkilön Maria Deloso (@mariaofthebear) jakama julkaisu

Ympäristönsuojelu oli yksi marssin teemoista. 

 

#womensmarch @badgalriri

Henkilön rihanna fenty (@beautyrobz) jakama julkaisu

Rihannan hittibiisi sai kyltissä uudet sanat.

Viime vuoden marssilta tutut vaaleanpunaiset hatut olivat suosittu asuste tänäkin vuonna.

”Aseilla on enemmän oikeuksia kuin vaginallani.”