Tällaisella kuvalla someväkeä houkuteltiin osallistumaan tissiviikkoon. Kuvakaappaus Twitteristä.
Tällaisella kuvalla someväkeä houkuteltiin osallistumaan tissiviikkoon. Kuvakaappaus Twitteristä.

Millaisia kokemuksia sinulla on suhtautumisesta rintoihin? Kerro kyselyssä!

Marraskuun harmaudessa se tapahtui: sosiaalisessa mediassa alettiin jakaa kuvia ja tarinoita rinnoista.

Kyse on tietenkin eilen alkaneesta ja sunnuntaihin asti jatkuvasta tissiviikosta, joka löytyy somesta hashtagilla #tissiviikko.

– Normalisoidaan tissit ja vapaudutaan häpeästä yhdessä, Elina Sorsa, Twitterissä @sorseli, twiittasi eilen kampanjan käynnistyessä. Hän on toinen kampanjan käyntiin panneista henkilöistä.

Tissiviikkoon voi osallistua jakamalla kuvan rinnoistaan tai kertomalla niihin liittyvistä kokemuksistaan.

– Kyse on rintojen normalisoimisesta. Esimerkiksi, mies saa kulkea rinta paljaana kadulla, mutta nainen ei. Ainoa ero on, että naisilla on maitorauhaset ja rinnassa on aika paljon rasvaa. Silti naisen rinnat on tosi seksualisoitu. Jos rintavako näkyy, heti kysytään miksi päällä on flirttaileva asu, Sanna-Mari Paakki (@pohjoistuulesta) sanoo Nytille. Paakki on se toinen kampanjan käyntiin polkaisijoista.

”Esimerkiksi, mies saa kulkea rinta paljaana kadulla, mutta nainen ei.”

Kampanjan tarkoituksena on myös kiinnittää huomiota rintojen yliseksualisointiin. Kampanjan mainoskuvassa kirjoitetaan: ”Muillakin kuin naisilla voi olla tissit. Tissit eivät myöskään ole sukuelimiä, joten emme vertaa niitä keskenään.”

Aiemmin naisten oikeutta neutraaliin yläosattomuuteen on ajanut nännien vapautusrintama, jonka käyttämä hashtag #freethenipple on ollut kansainvälisestikin supersuosittu.

Tissiviikon tarkoitus on voimauttaa, ei tarjota materiaalia tirkistelijöille tai huorittelijoille. Twitterissä äänessä ovatkin olleet enimmäkseen tissilliset itse.

Suvi Seikkulan (@seikkulansuvi) twiitti osoittaa, että jo lasten rintoja seksualisoidaan esimerkiksi velvoittamalla vielä rinnattomat lapset käyttämään uima-altaassa yläosaa. 

Myös Instagramissa on jo julkaistu joitakin kuvia tunnisteella #tissiviikko. Eniten vilinää on kuitenkin Twitterissä.

 

#tissiviikko

Kuva, jonka Aleksina (@cameraleks) julkaisi

Kerro kyselyssämme, millaisia kokemuksia sinulla on asenteista rintoja kohtaan! Julkaisemme myöhemmin vastauksista koostetun jutun.

Voit vastata kyselyyn alla olevalla lomakkeella nimettömänä. Kerrothan kuitenkin ikäsi ja sukupuolesi.

Juttua muokattu 23.11.2016 klo 10.26: tarkennettu kampanjan olevan kaikille tissillisille, ei vain naisille.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Arghhhhhhhhhhh!

Naiset jakavat tissiviikolla kuvia rinnoistaan – mistä on kyse?

Naurettaavaa ja lapsellista kouhkaamista. Kaikilla naisilla on tissit; eri naisilla erilaiset tissit. Mitä hemmetin tarkoitusta tämmöinen tissipäivä palvelee? Minusta tuntuu, että tissipäivä on joka päivä, kun kaikki paikat pursuaa tissikuvia. Varmin konsti päästä framille jollekin pyrkyrille, turhalla julkkikselle tai julkisuuteen epätoivoisesti pyrkivälle on julkaista tisseistään ja yleensäkin kuvia itsestään tissit ja vähän kaikki muutkin paikat paljaina tai mahd. vähissä vaatteissa. Mitä...
Lue kommentti

Veljeni vartija -leffassa nähdään kliseistä rapkuvastoa ja tahattoman koomisia rakkauskohtauksia. Elokuvassa on kaikki pielessä rakenteesta lähtien, kirjoittaa Me Naisten elokuvakriitikko Martta Kaukonen.

Cheekistä kertova uutuusdraama Veljeni vartija on vuoden huonoimpia elokuvia. Katsojan täytyy rakastaa Cheekiä todella antaumuksella pitääkseen elokuvasta.

Elokuvan kehnous yllättää. Ohjaaja JP Siili on nimittäin ohjannut yhden maamme parhaimmista nuorisodraamoista, Hymypojan. Toinen yllätys on se, miten Antti Holman kaltainen taituri voi hutaista näin onnettoman suorituksen. Holma tekee kaksoisroolin Cheekinä eli Jare Henrik Tiihosena ja hänen kaksoisveljenään Jere Tiihosena. Veljeksiä pikkupoikina ja yläasteikäisenä näyttelevät eri näyttelijät. Holma hyppää kaksosten rooleihin jo, kun he ovat teini-ikäisiä. 35-vuotias mies ei tosin vain väänny teiniksi.

Elokuvassa on kaikki pielessä rakenteesta lähtien. Cheek käy läpi elämäänsä puhuen itsekseen. Omituinen ratkaisu, joka ei toimi. Ja kun filosofointi on vielä yhtä latteaa kuin Facebookissa jaettavat aforismit, katsoja punastuu myötähäpeästä.

Cheek käy läpi elämäänsä puhuen itsekseen.

Holma tosiaan näyttelee kumpaakin veljeksistä. Maailmallahan näitä kaksoisrooleja on jo nähty. Viimeksi kohistiin Brian Helgelandin ohjaamasta rikoselokuvasta Legend, joka kertoi brittiläisistä Krayn gangsteriveljeksistä Ronniesta ja Reggiestä. Tom Hardy hoiti kaksoisroolin suvereenisti.

Nyt katsoja pääsee ihmettelemään, riittääkö meillä tekniikka kaksoisroolin toteuttamiseen. Parhaiten sitä pääsee arvioimaan kohtauksissa, joissa veljekset ottavat fyysisesti mittaa toisistaan. Ja onnistuuhan se.

Tahattoman koomiset rakkauskohtaukset

Rapskeneä kuvataan kliseisesti. Kuvasto on suoraan rapvideoista: bileitä, nopeita autoja ja veneitä, kauniita naisia ja samppanjaa. Aivan kuin kesällä ensi-iltansa saaneessa Benny Boomin ohjaamassa Tupac Shakurin elämäkerrassa All Eyez On Me. Vaikutelma on niin korni, että naurattaa. Tahattoman koomisia ovat myös elokuvan rakkauskohtaukset. Ne ovat tukehtua omaan pateettisuuteensa. Mitään oma tai ennen näkemätöntä elokuvasta on turha etsiä.

Kuvasto on suoraan rapvideoista.

Dialogi ei taivu teinien suuhun. Mukaan on toki siroteltu teinislangia ja rapsanastoa. Niitä lukuun ottamatta Cheek puhuu kuin keski-ikäinen mies.

Elokuva raastaa myös sisäinen ristiriita. Jare ja Jere kuvataan jo yläasteikäisistä väkivaltaisiksi. Väkivaltaa kuvataan ihannoiden, eikä leffan lopussa nähtävä väkivallan vastainen saarna tunnu kovin vakuuttavalta.

Kaiken kaikkiaan elokuva antaa Cheekistä vastenmielisen kuvan. Se tuskin on ollut elokuvantekijöiden tarkoitus.

Veljeni vartija * 1/2

Ensi-ilta 31.1.2018.

Katso elokuvan traileri:

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos