Freelancereista copywriter-työtä tekevät naiset ovat Ukon selvityksen mukaan melkoisessa palkkakuopassa. Kuva: Shutterstock
Freelancereista copywriter-työtä tekevät naiset ovat Ukon selvityksen mukaan melkoisessa palkkakuopassa. Kuva: Shutterstock

Ainakin kun puhutaan yhä yleistyvästä freelancer-työntekijöiden joukosta, Ukko.fi-laskutuspalvelun tiedote kertoo.

Naisen euro on 80 senttiä miehen eurosta. Tämähän on tuttu juttu jo kaikille! Paitsi että laskutuspalvelu Ukon mukaan tämä on puppua. Tänään lähetetyssä tiedotteessa Ukko kertoo naisen euron olevan oikeasti 64 senttiä. Tämä ei kuitenkaan koske kaikkia naisia, vaan freelance-työtä tekeviä. Siis toimittajia, kuvaajia, kuvittajia, kääntäjiä, taiteilijoita, näyttelijöitä, meikkaajia, copywritereita...

Tietonsa Ukko pohjaa tutkimukseen 8 000 käyttäjänsä laskutustiedoista. Laskutuspalvelun mukaan ero ei selity ulkoisilla tekijöillä, sillä Ukon käyttäjät määrittelevät itse palkkansa. Suurin ero on copywriter-työtä tekevillä. Naispuolisen copywritereiden euro on vain 24 senttiä miespuolisen eurosta.

– Etenkin aloittavat naisyrittäjät ovat varovaisia palveluidensa hinnoittelussa. Naisyrittäjät tarvitsevat täsmäkoulutusta palveluiden tuotteistamiseksi  ja erilaisten hinnoittelumallien omaksumiseksi, toteaa Naisyrittäjyyskeskuksen toimitusjohtaja Taru Päivike Ukon tiedotteessa.

Lue myös:

Nainen, et saa koskaan lisää palkkaa. Koskaan.

Mika ja Marketa Häkkinen pääsivät nauttimaan syntymäpäiväjuhlista ison vierasjoukon kanssa. Kuva: Sakari Majantie
Mika ja Marketa Häkkinen pääsivät nauttimaan syntymäpäiväjuhlista ison vierasjoukon kanssa. Kuva: Sakari Majantie

Mika Häkkisen syntymäpäivillä esiintyivät muun muassa Virve Rosti, Samuli Edelmann ja Danny.

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen juhli 50-vuotissyntymäpäiviä eilen Ravintola Sipulissa.

Hyväntuulinen sankari saapui paikalle vaimonsa Marketa Häkkisen, 40,  kanssa. Pariskunta vaihtoi punaisella matolla nopean suukon ja ihastuneita katseista.

Illan ohjelma ja vieraat olivat Mikalle yllätys.

– Näistä juhlista kuulin, mutta en osannut arvatakaan missä, milloin ja keitä henkilöitä tänne tulee, Häkkinen ehti kommentoida ottaessa vastaan kutsuvieraita.

Noin satapäisessä vierasjoukossa oli lukuisia Mikan ystäviä ja myös tuttuja kasvoja. Muun muassa ex-kiekkoilija Esa Tikkanen, ex-rallikuski Marcus Grönholm, Vanessa Kurri sekä Hanna-Maria Seppälä ja Anssi Hintsa saapuivat juhlimaan yhtä Suomen tunnetuinta urheilijaa.

Illan esityksistä vastasivat Samuli Edelmann, Virve Rosti ja Danny sekä Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen.

Mika Häkkisen oikea syntymäpäivä on 28. syyskuuta.

Uinnin huipulla uran tehnyt Hanna-Maria Seppälä haaveilee nyt lääketieteelliseen pääsystä.

Ex-uimari Hanna-Maria Seppälä ja liikemies Anssi Hintsa saapuivat eilen Mika Häkkisen 50-vuotisssyntymäpäiville yhdessä. Samalla tammikuussa avioituneesta parista saatiin ensimmäinen julkinen yhteiskuva. 

– Olemme päättäneet, että pidämme yksityiskohdat hääjuhlista privaattina, mutta pienimuotoiset juhlat meillä oli ja kävimme häämatkalla, Hanna-Maria kertoi.

– Maailman ihanimman miehen olen saanut.

Parin suhde on kohauttanut alusta asti, sillä kaksikolla on 23 vuotta ikäeroa ja Anssilla edellisestä liitosta viisi lasta.

”Päällimmäisenä haaveilen lääkärin ammatista.”

Yhteiset lapset eivät vielä tässä vaiheessa ole ajankohtaisia.

– Jossain vaiheessa totta kai, entinen huippu-uimari toteaa.

– Päällimmäisenä haaveilen lääkärin ammatista, että pääsisin sisään lääkikseen. Haen sinne keväällä ensimmäistä kertaa.

Hanna-Maria ei itse aikonut juhlia pitkän kaavan kautta, sillä hän osallistuu tänä aamuna uintikilpailuun.

– Anssi tuntee Mikan paremmin.

Anssi Hintsa on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.