Puuvillakankaalla parempi maailma? Kuva: Shutterstock
Puuvillakankaalla parempi maailma? Kuva: Shutterstock

Ensin Tom of Finland -kuosi, sitten Jesus-lakanat, nyt alennus naisille. Kaikkea ne keksivät!

Finlayson käy taistoon naisten palkkojen puolesta. Toimitusjohtaja Jukka Kurttila kertoo firman tiedotteessa, että koskapa naisen euro on noin 0,83 euroa palkkavertailussa, syyskuun ajan naiset maksavat heidän myymälöissään euron ostoksesta 0,83 euroa. Nerokasta! Vai epäreilua? Vai ehkä jopa laitonta? 

– Tiedämme, että kampanja voi synnyttää myös närää, mutta velvollisuutemme on puhua tästä epäkohdasta välittämättä siitä, pahoittaako joku mielensä, Kurttila sanoo tiedotteessa.

On pahoittanut jo! Käy ilmi vaikka Twitteristä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lain mukaan tavaroiden ja palvelujen myyntiin liittyvä sukupuolisyrjintä on ei-ei, mutta kuitenkin sallittua, jos se on ”perusteltua oikeutetun tavoitteen saavuttamiseksi ja tähän tavoitteeseen pyritään asianmukaisin ja tarpeellisin keinoin”.

Onhan palkkatasa-arvo oikeutettu tavoite. Ja vaikka kampanja todettaisiin laittomaksi, ainakin mainetta tuli taas lisää. Moni pahastui myös Tom of Finland -tuotesarjasta sekä Jesus-lakanoista, joilla on viidenkymmenen vuoden takuu ja ihan melkein sama loimitus kuin Torinon käärinliinoissa. Toisaalta, moni on kiitellyt rohkeudesta.

Joten eteenpäin hyvällä asialla! Meillä olisi Jukka Kurttilalle vielä muitakin epäkohtia, jos ne eivät ala pian hoitua ilman, että Finlayson puuttuu asiaan. Perhevapaiden tasapuolinen jakautuminen, asevelvollisuus, ikäsyrjintä, homekoulut noin aluksi. Miten olisi Jukka?
 

Vierailija

Ketään ei kiinnosta miten palkat sukupuolittuvat finlaysonin tehtaalla?

Itse kampanjahan on tyhmintä mitä oon kuullut koko viikolla. Ja jenkeissä on kuitenkin presidentti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla