Mahtuisiko vielä kuva-albumi lapsuusvuosilta? Kuva: Shutterstock
Mahtuisiko vielä kuva-albumi lapsuusvuosilta? Kuva: Shutterstock

Kyllä ”aihe vapaa” -mamma tietää, mitä Norjan-evakkoreissuun otetaan mukaan.

Pelastuslaitoksella kehotetaan aina varautumiseen: tarkistamaan, onko palovaroittimessa patterit ja löytyykö kotoa toimiva taskulamppu. Mutta maailma on muuttunut! Nyt odotellaan kansainvälistä konfliktia. Siinä ei pelkällä palovaroittimella pärjää, vaikka olisi Paola Suhosen suunnittelema.

Onneksi vauva.fi:n keskustelupalstalta löytyy apua, esimerkiksi ketjusta "Jos sota yltäisi Suomeen ja olisi pakko lähteä vaikka Norjaan, niin kuinka paljon tavaraa pystyisit ottamaan mukaan?"

Tässä mallivastaus kaikille epätietoisille evakkopakkaajille:

Kamaa tulisi 2 matkalaukullista, urheilukassi ja olkalaukku. Mukaan:

– Kaikki käteiset & luottokortti. Koruja.

– Vaatteita ja kenkiä (merkkivaatteita, jos niistä vaikka saisi rahaa ja ovat muutenkin laadukkaampia). Päälle Canada Goose takki.

– Applen läppäri + iPhone latureineen (yhteydet ulkomaailmaan). Kuulokkeet musiikinkuunteluun.

– Hygienia + peruskosmetiikka (sampoo, suihkusaippua, hoitoaine, deodorantti, huulirasva, kokovartalovoide, meikkivoide, ripsiväri). Näitä koko perheelle, koska ei tietoa milloin saatavilla.

– Iso vesipullo.

– Kossupullo. Jos tulee haavoja, voi desinfioida, tai sitten vaihtaa esim. ruokaan.

– E-pillerit (en halua tehdä sotalasta), laastareita ja buranaa.

Mammat, selvittäkää seuraavaksi, ottaako Norja pakolaisia vastaan, kossu on jo olkalaukussa.

Lue myös:

Miten miehille saa sanoman perille, rauhantekijä?

Miten varautua katastrofiin? Martta neuvoo

Uutuussarja Farang imaisee mukaansa Thaimaan synkkään kuumuuteen.

IS TV-LEHTI: Ola Rapace näyttelee Malin Lind Lagerlöfin ja Stefan Thunbergin uudessa trillerisarjassa ruotsalaista rikollista, joka pakenee kotimaastaan Thaimaan lämpöön.

Koukuttavassa sarjassa Rickard elää Phuketin saarella ja puuhailee laittomuuksia. Perheensä hylännyt, rikostoverinsa kavaltanut mies ei voi palata koskaan enää Ruotsiin. Lomaheilanakin elantoaan ansaitseva mies säikähtää, kun tajuaa, että hänen tyttärensä on saapunut etsintäreissulle.

15-vuotias Thyra (Louise Nyvall) ei ole nähnyt isäänsä kymmeneen vuoteen. Rickard seuraa varjoista Thyran käänteitä, ja kun tytär sotkeutuu huumehankaluuksiin, kuohahtaa isänvaisto.

Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Sarjassa katsotaan aurinkoisen lomasaaren pimeälle puolelle ja hämäräkujille. Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Näin tumman ei tarinan alun perin tosin pitänyt olla. Tuottaja Anna Wallmark Avelin on kertonut, että Rapacen piti näytellä poliisia, joka ratkoo turistien aurinkorantapulmia kepeään sävyyn ja romanttisessa hengessä.

Ei tullut kepeää sävyä – tuli Farang, jossa paratiisielämä on vain päälle liimattua kulissia. Kahdeksanosaisen sarjan aikana isä ja tytär joutuvat hengenvaaraan. Vangitsevuutta lisää jokaisen jakson lopun cliffhanger, joka usuttaa katsomaan äkkiä lisää.

Farang, MTV3 su klo 22.30

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto