Joko tiesit, miltä miehen elin näyttää Donald Trumpiksi puettuna?

New Yorkissa asuva valokuvaaja Soraya Doolbaz kyllästyi peniskuviin, joita miehet lähettelivät hänelle ja hänen ystävilleen. Ärtymyksestä syntyi idea.

– Ajattelin, että olisi hauskaa kuvata peniksiä niin kuin ne olisivat muotikuvauksissa. Niinpä päätin pukea ne vaatteisiin, ja loppu on historiaa, Soraya kirjoittaa nettisivuillaan.

Vaikka hänen taideprojektinsa tarkoitus on lähinnä saada ihmiset nauramaan, hän toivoo sen myös vähentävän miesten ja naisten seksuaalisuuteen liittyvää epävarmuutta.

– Miesten tulisi olla ylpeitä elimestään riippumatta sen koosta tai muodosta.

Sorayan mukaan miehet ovat pitkään voineet määritellä sitä, millaisia sisältöjä ihmiset näkevät.

– Useimmat miehistä eivät halua nähdä toisten miesten peniksiä. Sen takia rinnat ja takapuolet ovat saaneet paistatella parrasvaloissa, Soraya väittää.

Sorayan Dicture Gallery -nettisivuilta löytyy kuvia niin Donald Trumpiksi, Napoleoniksi, Benito Mussoliniksi Fidel Castroksi ja muiksi merkkihenkilöiksi puettuja peniksiä kuin esimerkiksi pinkkiperuukkinen Niki (Dicki) Minajkin.

Sorayan töitä on esitelty muun muassa Miamin Art Basel -taidetapahtumassa. Peoplen mukaan hänen töitään on myyty peräti 10 000 dollarin eli noin 9000 euron hintaan. Soraya myy myös oheistuotteita, kuten ottamillaan kuvilla varustettuja kertakäyttölautasia.

Tuntemattomien miesten sosiaalisessa mediassa naisille lähettämistä peniskuvista on tullut monia naisia rasittava ilmiö.

Esimerkiksi australialaismalli Emily Sears kertoi muutama päivä sitten Buzzfeedissa saanensa tarpeekseen miesten lähettämistä kuvista ja ryhtyi ilmiantamaan kuvien lähettäjiä näiden tyttöystäville ja vaimoille.

– Saan tyypillisesti vähintään yksi tai kaksi peniskuvaa päivässä. Sitä on tapahtunut jo pitkään. Kyllästyin niihin ja häiritseviin sekä vastenmielisiin viesteihin ja kommentteihin totaalisesti, Sears sanoo.

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.