Donald Trumpin vaimon kohutun puheen on kirjoittanut puheenkirjoittaja Meredith McIver.

Melania Trumpin puheenkirjoittaja Meredith McIver on ottanut vastuun Michelle Obaman puheen plagioinnista, kertoo muun muassa Slate.

McIver julkaisi keskiviikkoiltana lehdistötiedotteen, jossa hän kertoo, että suorat lainaukset Michelle Obaman puheesta tulivat mukaan Melania Trumpin puheeseen väärinkäsityksen ja huolimattomuuden vuoksi.

– Nimeni on Meredith McIver ja olen puheenkirjoittaja Donald Trumpin vaalikampanjassa, aloitti ex-ballerina poikkeuksellisen lausuntonsa.

Lausuntonsa myötä McIveristä tuli ensimmäinen Trumpin vaalikampanjointiin osallistunut henkilö, joka on pyytänyt julkisesti anteeksi jotakin kampanjan aikana tapahtunutta, kertoo New York Times.

Naisen esiintulo oli kiinnostava myös siksi, että amerikkalaismedioissa on jopa ehdittu pohtia, onko koko puheenkirjoittajaa olemassakaan, vai onko hän trolli.

65-vuotias Mclver on kuitenkin hyvin vahvasti olemassa, ja hän on toiminut muun muassa useiden Donald Tumpin kirjojen haamukirjoittajana, kertoo New York Times.

McIverin mukaan Melania Trump luki hänelle puhelimessa katkelmia rouva Obaman puheesta. McIver oli kirjoittanut muistiin rouva Trumpin kertomia osuuksia ja kertoo jättäneensä tarkistamatta, miten paljon ne muistuttivat Obaman puhetta.

Lue kohun taustat tästä: Tiesitkö? Melania Trump olisi voinut pitää kohupuheensa viidellä eri kielellä.

Melania Trumpin ensimmäisessä puheessa oli paikkoin suoria lainauksia Michelle Obaman puheesta. Kuva: Reuters
Melania Trumpin ensimmäisessä puheessa oli paikkoin suoria lainauksia Michelle Obaman puheesta. Kuva: Reuters

McIver myös kertoi jättäneensä eroilmoituksensa Donald Trumpille, mutta tämä ei ollut hyväksynyt eroa. Sen sijaan Donald Trumpin vastaus oli ollut, että ihmiset tekevät virheitä ja niistä voi oppia.

Entinen ammattiballerina, joka seurasi intohimoaan

McIverin tausta on kiinnostava, sillä hän on entinen ammattiballerina, joka on tanssinut muun muassa Broadway-musikaaleissa.

Kolmekymppisenä tanssimisesta vammoja saanut nainen päätti kuitenkin palata intohimonsa kirjoittamisen pariin. Hän kirjoitti muun muassa novelleja ennen kuin löysi töitä mainosalalta.

Ex-poikaystävä Stephen Palitz on kehunut McIverin kirjoittajan taitoja toteamalla, että tämä on taitava kiteyttäjä, jolla on taito ilmaista asioita elegantin mutkattomasti.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

On se outoa

Nainen kohun takana astui esiin: 65-vuotias entinen ballerina otti vastuun Melania Trumpin puheesta

Niin, Melanie Trump on kertonut kirjoittaneensa pääsosin itse puheensa. Toiseksi hän on itse antanut ne lainaukset rva Obaman puheesta tälle haamukirjoittajalle. Kolmanneksi hän (Melania) on itse lukenut puheen, jossa on suoria lainauksia rva Omaban puheiden kohdista. Loppujen lopuksi haamukirjoittaja on (yrittänyt/)ottanut vastuun puheesta, jonka Melani Trump on hyväksynyt ja puhunut! Trumpit eivät ole hyväksyneet vastuunottoa kieltäytymällä erottamasta tätä haamukirjoittaa. Kysyn: Mitä rva...
Lue kommentti
Vapaa kirjailija Siilinjärveltä

Nainen kohun takana astui esiin: 65-vuotias entinen ballerina otti vastuun Melania Trumpin puheesta

Melanie Trump, huom. ei itse kirjoittanut esiintymäänsä puhetta. Sen todellakin kirjoitti joku aivan muu. Eikä, huom! Melanie Trumpilla ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia itse vaikuttaa puheeseen ja sen sisältöön. Hän oli vain estraadille asetettu ja hänelle sanat suuhun asetettu kaunis, eittämättä vetävän ja tyrmäävän näköinen edustusesine ja muotinukke, joka " pakotettiin" astumaan kaiken puolueen kokouksen esiintymislavan eteen. Ja edelleen pakotettiin lausumaan hänelle eteen asetetut...
Lue kommentti

Mielenosoituksissa Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa otettiin kantaa kylteillä.

Vuosi sitten Donald Trump aloitti Yhdysvaltain presidentin virassa. Trumpin virkaanastumista seuraavana päivänä 30 maassa järjestettiin Naisten marssiWomen's March, jolla osoitettiin mieltä Trumpin politiikkaa vastaan ja naisten oikeuksien sekä ylipäätään ihmisoikeuksien puolesta. 

Trumpin ensimmäinen vuosi presidenttinä ei ole ollut naisten eikä monen muunkaan ihmisryhmän kannalta mikään lottovoitto, päinvastoin. Niinpä eilen lauantaina marssittiin taas. 

Katso kuvat Naisten marsseilta eri puolilta Yhdysvaltoja ja maailmaa:

Donald Trump nimitti hiljattain joitakin Yhdysvaltoihin tulleiden siirtolaisten lähtömaita persläpimaiksi. Kaliforniassa marssinut nainen vastasi kyltillä, jossa kertoi olevansa persläpimaiden ruokkimiseen osallistuva kasvitutkija. 

Performanssiryhmä oli pukeutunut muuriksi.

”Kaikkein vaikutusvaltaisimmat ihmiset elämässäni ovat aina olleet naisia”, laulaja Adele kertoo Instagramissa.

 

Best Sign 2018 @womensmarch #womensmarch #nohate #nazi #notwelcome

Henkilön Angela (@angela_marshall_831) jakama julkaisu

”Huomaattehan, miten vähän natseja marsseillamme on”, Denverissä nähty kyltti huomautti. 

Oprah Winfreyn Golden Globe -gaalassa pitämä puhe oli tehnyt vaikutuksen marssijoihin.

Norjalainen Kvinnefronten-feministijärjestö jakoi tämän kuvan Instagramissaan. Myös Norjassa marssittiin.

Tulevaisuus on kuulemma naisten. 

Wonder Woman oli suosittu hahmo marssilla.

 

mother earth 💚 . . . #womensmarch #wome

nsmarch2018 #womensmarchsj #womensmarchsanjose

Henkilön Maria Deloso (@mariaofthebear) jakama julkaisu

Ympäristönsuojelu oli yksi marssin teemoista. 

 

#womensmarch @badgalriri

Henkilön rihanna fenty (@beautyrobz) jakama julkaisu

Rihannan hittibiisi sai kyltissä uudet sanat.

Viime vuoden marssilta tutut vaaleanpunaiset hatut olivat suosittu asuste tänäkin vuonna.

”Aseilla on enemmän oikeuksia kuin vaginallani.”

Aasian-reissulla kaupunkikohteeksi valikoituu helposti Bangkok, mutta mitä jos lähtisitkin Vietnamin Ho Chi Minhiin? Vietnamissa ruoka on varmasti vähintään yhtä hyvää kuin Thaimaassa, ja kaupungin historia tuo reissuun koskettavan toisen tason.

Suuressa ja monipuolisessa Bangkokissa saa kulutettua useamman lomapäivän pelkästään kaupungin vilinää ihastelemalla.

Oletko nähnyt jo Chatuchakin viikonloppumarkkinat sekä Bangkokin hulppeimmat temppelit? Yövytkö aina samassa hotellissa ja syötkö tutuissa ravintoloissa? Jos aiot suunnata tuttuun Bangkokiin, tsekkaa nämä vinkit:

  1. Avani Riverside Bangkok Hotelissa voi yöpyä romanttisesti Chao Phraya -joen rannassa. Tämä luksushotelli on alueen edullisimpia, mutta katon maisema-allas on yksi Bangkokin parhaimpia. 2hh alkaen 120 €/yö. 257 Charoennakorn Road, Thonburi, 10600 Bangkok.
  2. Sühring on kahden saksalaiskokin perustama ravintola, joka on juuri valittu kaupungin parhaaksi. Se tarjoilee modernia saksalaista ruokaa kauniissa puitteissa. No.10, Yen Akat Soi 3, Chongnonsi, Yannawa, 10120 Bangkok.

Jos Bangkok kyllästyttää, matkusta Vietnamiin. Kiehtova Ho Chi Minh eli entinen Saigon hurmaa monipuolisuudellaan.

Nauti metropolin vilskeestä, herkullisesta ruuasta sekä kulttuurista ja tutustu maan mielenkiintoiseen historiaan.

Ho Chi Minhin kadut ovat vilkkaat. Kuva: Shutterstock
Ho Chi Minhin kadut ovat vilkkaat. Kuva: Shutterstock
  1. Naked by V myy skandinaaviseen tyyliin sopivaa vietnamilaista muotia. 26 Ly Tu Trong, 3. kerros, District 1.
  2. Vietnamin sota on läsnä kaupungin suosituimmassa nähtävyydessä War Remnants Museumissa, jonne pääsylippu maksaa alle euron. 28 Võ Văn Tần Phường 6 Quận 3, Ho Chi Minh City.
  3. Propaganda on hauskasti sisustettu bistro ja kahvila, jonne voi pistäytyä syömään tai vain drinkeille. 21 Han Thuyen Bến Nghé.
  4. L’usine on suosittu eurooppalaistyylinen kahvila ja putiikki. Kaupasta voi ostaa myös vietnamilaista suklaata ja teetä sekä vaatteita ja asusteita. 151/1 Đồng Khởi, Bến Nghé ja 70A-70B-68 Lê Lợi, Bến Thành.