Microsoft, huonojen uutisten Tonava, on tulvinut taas.

Microsoftin tuore toimitusjohtaja Satya Nadella puhui torstaina naisten tietotekniikkakonferenssissa Yhdysvalloissa ja sanoi, ettei naisten pitäisi oikeastaan pyytää palkankorotuksia lainkaan vaan luottaa siihen, että järjestelmä kyllä aikanaan palkitsee, jos aihetta on. Palkankorotuksen pyytämättä jättäminen voi Nadellan mukaan olla naisille eräänlainen "supervoima".

Nadella siis vastasi kysymykseen, mitä neuvoja hän antaisi niille naisille, jotka arastelevat palkankorotuksen pyytämistä. Tällaisen typeryyden edessä tekee tietysti mieli lyödä nyrkki pöytään ja karjaista: "Ei jumalauta", mutta meidän naisten täytyy muistaa, ettei sellainenkaan käytös ole meille työelämässä sallittua.

Miehiltä reaktio edustaisi jämäkkyyttä ja määrätietoisuutta, naisilta taas ämmämäisyyttä ja hormonien aiheuttamaa tunnekuohua.

Toisaalta on vuosikausia väitetty, että naisten pienemmät palkat johtuvat siitä, etteivät naiset kehtaa pyytää lisää liksaa. Toisaalta taas Harvardin yliopistossa on tutkittu, ettei se siitäkään ole kiinni. Jos nainen vaatii lisää palkkaa, häntä pidetään ahneena, aggressiivisena – ja kauheana bitchinä.

Tee niin tai näin, teet aina väärin päin.

Nadella luonnollisesti joutui matelemaan Twitterissä ja muualla anteeksipyyntöjä. Voi, kiitos kovasti, sehän korjaakin kaiken. Varsinkin sen, että yhdellä maailman suurimmista teknologiayhtiöistä on toimitusjohtaja, jolla on tuollainen asenne.

Nadella sanoi myös, että naisten kannattaa luottaa palkka-­asioissa "karmaan". Koskeekohan se myös meitä luterilaisia tapakristittyjä?

Lue myös:

Näin selvität, paljonko työkaverisi tienaa

Tutkimus: tämän ikäisenä nainen ansaitsee eniten