Kas, lasikattohan se siinä! Kuva: Shutterstock
Kas, lasikattohan se siinä! Kuva: Shutterstock

Naisten on miehiä vaikeampaa edetä urallaan. Tuoreen tutkimuksen mukaan vika ei ole naisten uskomuksissa itsestään, vaan muiden uskomuksissa naisista.

Viime vuonna Facebookin operatiivinen johtaja Sheryl Sandberg kehotti naisia nojaamaan rohkeasti eteenpäin, jotta nämä menestyisivät urallaan. Hänen kirjansa Lean In – naiset ja menestymisen tahto oli yksi vuoden puhutuimmista. Osa Sherylin sanomasta oli, että naiset itse ovat uralla etenemisensä ja menestyksensä tiellä – ja naisten itsensä on tehtävä asialle jotakin.

Sheryl Sandbergin mukaan naisia vaivaa itseluottamuksen puute, joka ilmenee esimerkiksi tiarasyndroomana. Harvard Business Review’ssä julkaistun tutkimuksen mukaan vika ei kuitenkaan ole naisten asenteissa. Tutkijat tekivät kyselyitä 25 000 Harvard Business Schoolista valmistuneelle kolmen sukupolven ajan.

Kyselyistä selvisi, että naiset ja miehet suhtautuivat työuriinsa yhtä kunnianhimoisesti. Siitä huolimatta miehet etenivät johtotehtäviin useammin kuin vastakkaisen sukupuolen edustajat. Tutkimuksissa ei kuitenkaan löydetty yhteyttä uramenestyksen ja perheeseen liittyvien päätösten, kuten matkustamisen vähentämisen ja joustavampien työaikojen, välillä.

– Naiset tekivät miehiä useammin sellaisia päätöksiä, mutta se ei selittänyt sukupuolten välistä kuilua ylemmässä johdossa, tutkimuksessa kirjoitetaan.

Itse asiassa sekä johtotehtävissä olevat miehet että naiset vaativat työltään joustavuutta perhesyiden vuoksi useammin kuin hierarkiassa alempana työskentelevät. Suuri osa perheellisistä naisista työskenteli täysipäiväisesti, mutta he eivät silti edenneet urallaan.

Kysy, älä oleta

Olisiko vika siis sittenkin naisten asenteiden sijaan työpaikoilla vallitsevissa asenteissa?

– Tapa, jolla naisten urista puhutaan, korostaa usein heidän halukkuuttaan himmata tai pidättäydyä mahdollisuuksista, projekteista ja töistä, kirjoitetaan myös Harvard Business Review’n artikkelissa.

Suomessakin kahden viimeisen vuoden aikana 30–40-vuotiaita, uralla etenemisen kannalta parhaassa iässä olevia naisia on valunut työelämän ulkopuolelle, Ylen uutiset kertoi syyskuun lopulla.

– Jos työnhaku ei tuota tulosta, naisille on ehkä sosiaalisesti vähän hyväksyttävämpää kuin miehille mennä jonkin ajan päästä lastenhoito- ja kotityöhön, työ- ja elinkeinoministeriön tutkimusjohtaja Heikki Räisänen sanoi Ylen haastattelussa.

Oletus on, että naisille ura ei ole yhtä tärkeä kuin miehille, ja että äidit eivät halua haastavia, korkean profiilin töitä. Mutta kysyikö kukaan naisilta itseltään? Ehkä olisi aika.

Lue myös:

Nainen, vaivaako sinuakin tiarasyndrooma?

Onko viehättävä ulkonäkö paras keino menestyä työelämässä?

Jäivätkö lapset tekemättä uran takia? Miespoliitikot vastaavat