Venäjä-tutkija Arto Luukkanen vinkkaa yhdistämään Sotshin olympialaisten päättäjäiset ja maslenitsan eli laskiaisen.

1. Kutsu

kylään koko suku mummoineen ja kaikkine polvineen.

2. Laita

kylmään snapsilasit sekä pullo Russian Standard Vodkaa (myös Zubrowka Vodka käy).

3. Kokoa

dippipöytä blineistä. Blinit säilyvät lämpöisenä kannellisessa lounas­vasussa.

4. Blienien päälle

kasataan ehdottomasti hunajaa, smetanaa ja pieneksi silputtua sipulia. Kirjolohenmäti on tähän ­aikaan vuodesta erittäin ­hyvää.

5. Sopikaa

kuka läsnä­olijoista toimittaa tamadan virkaa. Hän päättää, mille ja miten usein juodaan. Kun päättäjäiset alkavat, otetaan puteli kylmästä, kaadetaan ­laseihin 2 senttiä ja ­tamada ehdottaa maljaa esimerkiksi Suomen kisamenestykselle.

6. Ilta

pysyy hauskempana, kun viisas isäntä tarjoilee vodkan ohessa geor­gialaista valkoviiniä.

7. Aina kun televi­siossa

näkyy Sauli, juodaan vodkapaukku.

8. Jos ruudussa

näkyy pelkästään Jenni, juodaan kaksi ­lasia viiniä ja huudetaan täyttä kurkkua ’uraa’.

9. Kalervo Kummolan

osuessa kameraan juodaan lasi kirnupiimää.

10. Kun kamera

zuumaa Putiniin, ­kohotetaan malja kihlajaisparille ja toivotaan pikaisia häitä ja paljon lapsia.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Voit saada päivästä paljon irti. Odottamaton käänne saa sinut hetkeksi eksyksiin. On aika tutustua paremmin äskettäin tapaamaasi ihmiseen.


SKORPIONI
Tarjoa apuasi ihmiselle, joka on ollut tukenasi menneisyydessä. Ystävällisyytesi pelastaa hänen päivänsä. Ihmissuhteissa on kääntymässä uusi lehti.


JOUSIMIES
Rakkauselämäsi vie nyt valtaosan huomiostasi. Täytä päiväsi asioilla ja ihmisillä, jotka saavat sinut loistamaan. Hyvinvointisi on etusijalla.


KAURIS
Nyt ei ole aika lainata kaverille rahaa. Pidä omaisuudestasi huolta. Voit tarjota neuvoja ja kokemuksen ääntä hänen avukseen.


VESIMIES
Älä vain odottele, että muutokset tapahtuisivat itsestään. Ole valmis panostamaan asiaasi. Päivä tuo elämääsi romantiikkaa.


KALAT
Hoida sovitut asiat nopeasti. Päivällä on varallesi vielä yllätyksiä. Vanhentunut ja hankala puheenaihe nousee uudestaan pintaan.


OINAS
Sinulla on vaikeuksia pysyä paikoillasi. Liikunnallinen haaste tekee sinulle hyvää. Kanavoi energiasi hyödylliseen tai hauskaan tekemiseen.


HÄRKÄ
Yritä olla joustava ja hyväntuulinen. Pääset paljon helpommalla, jos onnistut tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Diplomatia on tänään paras aseesi.


KAKSONEN
Nyt ei ole hyvä hetki ihmissuhdesotkujen selvittämiselle. Anna pölyn laskeutua ensin. Keskitä kaikki energiasi välillä itseesi.


RAPU
On aika höristää korvia ja kiinnostua uusista asioista. Lähde liikkeelle, sillä aktiivisuus on avainsana. Seikkailu odottaa sinua.


LEIJONA
Älä kiirehdi väärällä hetkellä. Kärsivällisyys avaa eteesi enemmän mahdollisuuksia kuin osaat kuvitellakaan. Vielä ei ole aika toimia.


NEITSYT
Ole mukana koko sydämelläsi. Nyt ei ole aika tehdä mitään hutiloiden. Satsaa kaikkesi peliin ja katso, mihin se vie sinut.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Tilaajille
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen

Yli miljoona suomalaista tekee henkisesti raskasta työtä, jossa on vaara kyynistyä. Ensihoitaja Mika Länsisola kertoo, miten työ on muuttanut häntä.

Kutsumusammatti. Palkitseva ja mielenkiintoinen työ, jolla on merkitystä. Samalla kuitenkin duuni, jossa joutuu päivittäin kasvotusten esimerkiksi kurjuuden, sairauden, päihteiden ja syrjäytymisen kanssa.

Joka neljännellä suomalaisella on henkisesti raskas työ, kertoo Työterveyslaitoksen...