Kukas se sinä oot, kippistelläänkö? Kuva: Shutterstock
Kukas se sinä oot, kippistelläänkö? Kuva: Shutterstock

Häissä voi olla ihan hauskaa, vaikka muu juhlaseurue olisi entuudestaan tuntematon.

Äh, helpompi jättää menemättä bileisiin, joissa morsian ja sulho ovat ainoita tuttuja kasvoja – ei heillä ole kuitenkaan aikaa pitää sinulle seuraa koko iltaa. Jos tämä on ainoa (teko)syy vastata hääkutsuun "ei kiitos", mieti uudelleen. Hääsuunnittelija Shawn Rabideau muistuttaa Womens Health Magazinesissa, että hääparilla on ollut syynsä kutsua sinut juhlimaan kanssaan.

– On iso virhe olla menemättä häihin vain siksi, ettei tunne niissä ketään. Hääpari on kutsunut sinut, koska he haluavat jakaa tärkeän päivänsä juuri sinun kanssasi. Todennäköisesti joku muu on jäänyt takiasi kutsumatta.

Ja usko tai älä: häissä voi olla hauskaa, vaikkei juhlakansa koostuisi omasta vakipoppoostasi.

– Esimerkiksi omissa häissäni monet keskenään entuudestaan tuntemattomat käyvät nykyään yhdessä ulkona, Rabideau kertoo.

8 vinkkiä: näin viihdyt häissä

1. Älä odota liikoja

Vaikka hääjuhlista piirtyisi mieleen kuinka stereotyyppinen kuva, kannattaa juhliin lähteä vailla sen kummempia odotuksia. Juhlat kuin juhlat -ajatuksen siivittämänä saatat yllättää itsesi ja jopa nauttia olostasi.

2. Kilistele

Lasillinen kuohuvaa voi rentouttaa ja virittää juhlatuulelle. Älä kuitenkaan kaveeraa vain baarin antimien kanssa – et varmaankaan halua päättää iltaa liian nopeasti (ja nolosti).

3. Keskity muuhun kuin itseesi

”Tulin yksin, olen yksin, jään yksin.” Pöh! Kukaan muu ei takuulla huomaa, että saavuit juhliin omassa hyvässä seurassasi. Älä siis hautaudu hölmöjen ajatustesi alle, vaan nauti ympäröivästä tunnelmasta ja anna kaikelle mahdollisuus.

4. Puhu hääparin sukulaisille

Morsiamen ja sulhasen sukulaisten seuraan kannattaa sukeltaa, koska he ovat todennäköisesti juhlien innokkaimmat ja hilpeimmät vieraat. Heidän kauttaan tutustut kätevästi muihin juhlijoihin ja saat nopeasti käsityksen siitä, keiden kanssa voisit viihtyä illan mittaan.

5. Nauti pöytäseurastasi

Jos hääpari tuntee sinut tarpeeksi hyvin, ovat he todennäköisesti plaseeranneet sinut kaltaiseesi seuraan. Samassa pöydässä istuvien kanssa kannattaa keskittyä jutustelemaan, eikä haikailla heti paremmille apajille. Vaikka se syötävänsuloinen sulhasen serkku istuisikin aivan salin toisella laidalla.

6. Bongaa yksinoleilijat

Todennäköisesti et ole ainoa vieras, joka on saapunut tuntemattomien sekaan ypöyksin. Kukaan ei kuitenkaan ehkä halua kailottaa ääneen uljasta yksin saapumisen urotekoaan, joten vieraiden joukosta kannattaa bongailla tyyppejä, jotka hengailevat omissa oloissaan ja ehkä hieman eksyneen näköisinä.

7. Valloita tanssilattia

Onhan se nyt vaan hauskaa pistää jalalla koreasti. Jos et rohkene reivaamaan yksin, odota letkajenkkaa tai muuta ryhmärevittelyä. Ties vaikka käsipuoleen – tai jenkkoihin – tarttuisi viihdyttävä seuralainen.

8. Etsi paenneiden poppoo

Jossain juhlasalin ulkopuolella, ladon takana tai parkkipaikan laidalla oleilee todennäköisesti pakolaisten leiri, jossa jaetaan hiljainen viesti: parhaat bileet ovat siellä, missä hääjuhla tuntuu vähän työläältä ajatukselta. Tästä joukosta voi hyvinkin löytyä hengenheimolainen, jonka kanssa jatkaa juhlintaa pikkutunneille.

Summa sumarum: Mene juhlimaan. Jos et tunne ketään, mitä voit menettääkään?

Hans Lankakerä

Näin viihdyt häissä, joissa et tunne ketään

Listalta unohtui kohta 9: Juo hillittömän humalat. Kohta 2 oli vähän siihen suuntaan, mutta sisälsi varoituksen jostain nopeasta ja nolosta illan päättämisestä. Totta, sellainen ei todellakaan kannata! Illan voi kuitenkin viettää myös alkoholin kanssa pidemmän kaavan mukaisesti, eikä sitä Suomessa tarvitse häpeillä yhteään millään tapaa. Kunnon kännissä kohdat 3, 4, 5, 7 ja 8 sujuvat kuin itsekseen.
Lue kommentti

Mielenosoituksissa Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa otettiin kantaa kylteillä.

Vuosi sitten Donald Trump aloitti Yhdysvaltain presidentin virassa. Trumpin virkaanastumista seuraavana päivänä 30 maassa järjestettiin Naisten marssiWomen's March, jolla osoitettiin mieltä Trumpin politiikkaa vastaan ja naisten oikeuksien sekä ylipäätään ihmisoikeuksien puolesta. 

Trumpin ensimmäinen vuosi presidenttinä ei ole ollut naisten eikä monen muunkaan ihmisryhmän kannalta mikään lottovoitto, päinvastoin. Niinpä eilen lauantaina marssittiin taas. 

Katso kuvat Naisten marsseilta eri puolilta Yhdysvaltoja ja maailmaa:

Donald Trump nimitti hiljattain joitakin Yhdysvaltoihin tulleiden siirtolaisten lähtömaita persläpimaiksi. Kaliforniassa marssinut nainen vastasi kyltillä, jossa kertoi olevansa persläpimaiden ruokkimiseen osallistuva kasvitutkija. 

Performanssiryhmä oli pukeutunut muuriksi.

”Kaikkein vaikutusvaltaisimmat ihmiset elämässäni ovat aina olleet naisia”, laulaja Adele kertoo Instagramissa.

 

Best Sign 2018 @womensmarch #womensmarch #nohate #nazi #notwelcome

Henkilön Angela (@angela_marshall_831) jakama julkaisu

”Huomaattehan, miten vähän natseja marsseillamme on”, Denverissä nähty kyltti huomautti. 

Oprah Winfreyn Golden Globe -gaalassa pitämä puhe oli tehnyt vaikutuksen marssijoihin.

Norjalainen Kvinnefronten-feministijärjestö jakoi tämän kuvan Instagramissaan. Myös Norjassa marssittiin.

Tulevaisuus on kuulemma naisten. 

Wonder Woman oli suosittu hahmo marssilla.

 

mother earth 💚 . . . #womensmarch #wome

nsmarch2018 #womensmarchsj #womensmarchsanjose

Henkilön Maria Deloso (@mariaofthebear) jakama julkaisu

Ympäristönsuojelu oli yksi marssin teemoista. 

 

#womensmarch @badgalriri

Henkilön rihanna fenty (@beautyrobz) jakama julkaisu

Rihannan hittibiisi sai kyltissä uudet sanat.

Viime vuoden marssilta tutut vaaleanpunaiset hatut olivat suosittu asuste tänäkin vuonna.

”Aseilla on enemmän oikeuksia kuin vaginallani.”

Aasian-reissulla kaupunkikohteeksi valikoituu helposti Bangkok, mutta mitä jos lähtisitkin Vietnamin Ho Chi Minhiin? Vietnamissa ruoka on varmasti vähintään yhtä hyvää kuin Thaimaassa, ja kaupungin historia tuo reissuun koskettavan toisen tason.

Suuressa ja monipuolisessa Bangkokissa saa kulutettua useamman lomapäivän pelkästään kaupungin vilinää ihastelemalla.

Oletko nähnyt jo Chatuchakin viikonloppumarkkinat sekä Bangkokin hulppeimmat temppelit? Yövytkö aina samassa hotellissa ja syötkö tutuissa ravintoloissa? Jos aiot suunnata tuttuun Bangkokiin, tsekkaa nämä vinkit:

  1. Avani Riverside Bangkok Hotelissa voi yöpyä romanttisesti Chao Phraya -joen rannassa. Tämä luksushotelli on alueen edullisimpia, mutta katon maisema-allas on yksi Bangkokin parhaimpia. 2hh alkaen 120 €/yö. 257 Charoennakorn Road, Thonburi, 10600 Bangkok.
  2. Sühring on kahden saksalaiskokin perustama ravintola, joka on juuri valittu kaupungin parhaaksi. Se tarjoilee modernia saksalaista ruokaa kauniissa puitteissa. No.10, Yen Akat Soi 3, Chongnonsi, Yannawa, 10120 Bangkok.

Jos Bangkok kyllästyttää, matkusta Vietnamiin. Kiehtova Ho Chi Minh eli entinen Saigon hurmaa monipuolisuudellaan.

Nauti metropolin vilskeestä, herkullisesta ruuasta sekä kulttuurista ja tutustu maan mielenkiintoiseen historiaan.

Ho Chi Minhin kadut ovat vilkkaat. Kuva: Shutterstock
Ho Chi Minhin kadut ovat vilkkaat. Kuva: Shutterstock
  1. Naked by V myy skandinaaviseen tyyliin sopivaa vietnamilaista muotia. 26 Ly Tu Trong, 3. kerros, District 1.
  2. Vietnamin sota on läsnä kaupungin suosituimmassa nähtävyydessä War Remnants Museumissa, jonne pääsylippu maksaa alle euron. 28 Võ Văn Tần Phường 6 Quận 3, Ho Chi Minh City.
  3. Propaganda on hauskasti sisustettu bistro ja kahvila, jonne voi pistäytyä syömään tai vain drinkeille. 21 Han Thuyen Bến Nghé.
  4. L’usine on suosittu eurooppalaistyylinen kahvila ja putiikki. Kaupasta voi ostaa myös vietnamilaista suklaata ja teetä sekä vaatteita ja asusteita. 151/1 Đồng Khởi, Bến Nghé ja 70A-70B-68 Lê Lợi, Bến Thành.