Me Naiset
|
Virpi Salmi
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Kyllä saa valittaa! Sehän pitää ihmisen järjissään.

First world problems eli länsimaisia ongelmia, sanotaan nykyään halveeraavasti, kun ihmiset kehtaavat valittaa jostakin arkisesta ja pienestä elämänharmista. Kun on Syyria ja ebolakin.

Vastareaktio on toisaalta ymmärrettävä, sillä jotkut saavat hillittömiä raivokohtauksia somessa siitä, että Hesburgerin myyjä oli laittanut vahingossa take away -pussiin väärän hampurilaisen eikä kaupassa ollut tarjoksessa mainostettuja, oikeankokoisia kenkiä. Ryhdytään boikotteihin ja Facebook-kostoihin.

Valittaminen on kuitenkin tärkeää jo henkisen tasapainon kannalta. Kun valitat Facebookissa, valita tyylikkäästi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin se käy

1. Hengitä ensin ja laske kymmeneen. Joo, oli epäreilu tilanne. Joo, oli tyhmä ihminen/pyöräilijä/autoilija/asiakaspalvelija. Enemmän aikaa = mietitympi, parempi ja tehokkaampi valitus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Kiroile harkitusti. V***u, saa***a -tyyppiset kirosanat vievät tehot koko pointista ja saavat sinut vaikuttamaan pelottavalta raivopäältä.

3. Käytä huutomerkkejä säästeliäästi. Yksi riittää. Niiden lisääminen on vähän kuin painaisi kaasua paikallaan seisovassa autossa.

4. Käytä huumoria runsaasti. Kun esittää valituksensa sarkastisesti tai itseironisesti, siitä on paljon enemmän sekä hyötyä että iloa.

5. Muista, että koko universumi ei ole tänään sinua vastaan. Ei ihan oikeasti ole.

Lue myös:

Voiko potilas valittaa, jos lääkäri kohtelee kaltoin?

Näin muutat puolisoasi

Tästä perheriidat johtuvat: hirveä nälkä

Sisältö jatkuu mainoksen alla