Kirjailija J.K. Rowling lahjoitti yli miljoona euroa yhdistymistä vastustavalle kampanjalle ja muotisuunnittelija Vivienne Westwood kehotti muotinäytöksellään äänestämään.

Skotlannissa äänestetään tänään itsenäistymisestä.

Yhä useampi skotti- ja brittijulkkis on ilmaissut oman kantansa siihen, tulisiko Skotlannin irtaantua Iso-Britanniasta.

Downton Abbey -sarjan luoja Julian Fellowes sanoo olevansa surullinen, jos unioni hajoaa, mutta on myös sitä mieltä, että päätös on täysin skotlantilaisten, kirjoittaa Daily Mail.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

EI-leiriin kuuluvat myös muun muassa Edinburghissa asuva Harry Potter -kirjailija J.K. Rowling ja brittiläinen rock-ikoni Mick Jagger, kuten myös muusikot Paul McCartney ja David Bowie.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rowling lahjoitti miljoonaa puntaa eli lähes 1,3 miljoonaa euroa Better Together -kampanjalle, joka vastustaa Skotlannin itsenäistymispyrkimyksiä. Jagger puolestaan allekirjoitti 200 brittijulkkiksen kanssa vetoomuksen, jotta skotit pysyisivät osana Iso-Britanniaa.

KYLLÄ-leirin yksi näkyvimipiä ja kuuluisimpia jäseniä on näyttelijä Sean Connery, jonka mielestä käsillä oleva tilaisuus on "liian hyvä menetettäväksi". Hän uskoo itsenäistymisen tukevan pohjoisen taiteellista luovuutta.

Muotisuunnittelija Vivienne Westwood on ottanut voimakkaasti kantaa itsenäistymisen puolesta. Westwood rohkaisee Skotlantia jättämään 307-vuotisen liiton, koska hänen mielestään Britanniassa ei ole enää jäljellä demokratiaa.

Westwood on tehnyt kantansa varsin näkyväksi. Lontoon muotiviikoilla suunnittelijan näytöksessä useiden mallien rintapielessä komeili KYLLÄ-pinssi.

Myös Emmy-palkittu näyttelijä Brian Cox ja skottinäyttelijä Alan Cumming kannattavat itsenäistymistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla