Luovaksi voi myös oppia. Kuva: Shutterstock.
Luovaksi voi myös oppia. Kuva: Shutterstock.

On ihmisiä, jotka ovat luonnostaan luovia. Ja sitten on niitä, jotka noudattavat näitä vinkkejä ja ryhtyvät sellaisiksi.

Jotain uutta pitäisi keksiä, mutta pää jumittaa samoissa vanhoissa kuvioissa? Eipä hätää, Refinery29-sivusto on listannut keinoja, joilla luovat ajatukset saa virtaamaan nopeasti. Nämä ovat tarpeen, suunnittelitpa sitten työkuvioita tai vaikka kotihommien uudenlaista järjestelyä. 

1. Kuuntele musiikkia

Musiikin tahtiin jammailu aktivoi aivojen niitä osa-alueita, jotka säätelevät muun muassa luovuutta. Erityisesti klassinen musiikki antaa aivosoluille virikkeitä: esimerkiksi Mozartin kuunteleminen voi lisätä luovuutta ja keskittymiskykyä. 

2. Kirjoita käsin

Joskus jo pelkkä uuden muistikirjan tuoksu tai mustetahra sormessa saattaa saada uusia ajatuksia liikkeelle. 

3. Kysy kaverin mielipidettä

Joskus se oikeasti kannattaa. Toinen saattaa mainita uusia näkökulmia, joka lykkää ajatukset kokonaan uusille urille. Mitä enemmän eri mielipiteitä, sitä parempi.

4. Kuvittele olevasi jossain kaukana

Ihmisen kyky ratkaista ongelmia paranee, kun hän kuvittelee kauan sitten tapahtuneita tai tulevaisuuteen sijoittuvia tapahtumia jossain kaukaisessa ympäristössä. Ajattele siis tulevaisuuden itsesi unelmien biitsille hillumaan, ja johan alkaa luovuus virrata.

5. Naura

Aika loogista: ilo edistää luovuutta. Ilmiölle on tieteellisiäkin perusteita. Iloinen mieliala aktivoi muun muassa aivojen etuotsalohkon kuorta, joka säätelee monimutkaista päättelyä, päätöstentekokykyä ja tunteita. Ja vaikka ei naurattaisi sitten yhtään, kannattaa höröttää vaikka väkisin. Se nimittäin huijaa aivoja laukaisemaan myönteisen mielialan.

Lue myös: 

Pane tämä pöydällesi ja luovuutesi puhkeaa kukkaan

Yhdeksän askelta luovaksi

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio