Me Naiset
|
Me Naiset
Luovaksi voi myös oppia. Kuva: Shutterstock.
Luovaksi voi myös oppia. Kuva: Shutterstock.

On ihmisiä, jotka ovat luonnostaan luovia. Ja sitten on niitä, jotka noudattavat näitä vinkkejä ja ryhtyvät sellaisiksi.

Jotain uutta pitäisi keksiä, mutta pää jumittaa samoissa vanhoissa kuvioissa? Eipä hätää, Refinery29-sivusto on listannut keinoja, joilla luovat ajatukset saa virtaamaan nopeasti. Nämä ovat tarpeen, suunnittelitpa sitten työkuvioita tai vaikka kotihommien uudenlaista järjestelyä. 

1. Kuuntele musiikkia

Musiikin tahtiin jammailu aktivoi aivojen niitä osa-alueita, jotka säätelevät muun muassa luovuutta. Erityisesti klassinen musiikki antaa aivosoluille virikkeitä: esimerkiksi Mozartin kuunteleminen voi lisätä luovuutta ja keskittymiskykyä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Kirjoita käsin

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joskus jo pelkkä uuden muistikirjan tuoksu tai mustetahra sormessa saattaa saada uusia ajatuksia liikkeelle. 

3. Kysy kaverin mielipidettä

Joskus se oikeasti kannattaa. Toinen saattaa mainita uusia näkökulmia, joka lykkää ajatukset kokonaan uusille urille. Mitä enemmän eri mielipiteitä, sitä parempi.

4. Kuvittele olevasi jossain kaukana

Ihmisen kyky ratkaista ongelmia paranee, kun hän kuvittelee kauan sitten tapahtuneita tai tulevaisuuteen sijoittuvia tapahtumia jossain kaukaisessa ympäristössä. Ajattele siis tulevaisuuden itsesi unelmien biitsille hillumaan, ja johan alkaa luovuus virrata.

5. Naura

Aika loogista: ilo edistää luovuutta. Ilmiölle on tieteellisiäkin perusteita. Iloinen mieliala aktivoi muun muassa aivojen etuotsalohkon kuorta, joka säätelee monimutkaista päättelyä, päätöstentekokykyä ja tunteita. Ja vaikka ei naurattaisi sitten yhtään, kannattaa höröttää vaikka väkisin. Se nimittäin huijaa aivoja laukaisemaan myönteisen mielialan.

Lue myös: 

Pane tämä pöydällesi ja luovuutesi puhkeaa kukkaan

Yhdeksän askelta luovaksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla