Kohta telkkarista tulee MM-lätkää. Kunhan löytää oikealle kanavalle.

Shutterstock

Tykkäsit tai et, taas pelataan ne kisat, joiden päätteeksi koko Suomi saattaa olla kännissä torilla. Matseja pelataan Suomessa ja Ruotsissa, ja nyt tarvitsee enää tietää, miten ihmeessä ne näkee televisiosta.

Urheilutiedottaja Simo Salmela MTV Mediasta, kerro!
Canal+ -kanava näyttää kaikki 64 peliä. Lisäksi kanavalta tulee kisauutisia, lähetyksiä Suomen treeneistä sekä sarja, jossa esitellään leijonalegendoja. Kisojen ajaksi avautuu lisäksi uusi Canal+ MM-kiekko 24/7 -kanava, joka seuraa kisoja ympäri vuorokauden. Avalla ja MTV3:lla näytetään kaikkiaan 12 peliä, muun muassa kaikki Suomen pelit sekä pronssiottelu ja finaali.

Kerrataan vielä. Mitkä matsit näkee suorana ja ilmaiseksi?
MTV3:lta ja Avalta tulee yhteensä 12 peliä suorina lähetyksinä. Näissä ovat mukana kaikki Suomen pelit alkusarjoissa, Suomen puolivälieräpeli, välierät, pronssiottelu ja finaali.

Tuleeko matsien keskellä mainoksia?
Avalla ja MTV3:lla on mainoksia erätauoilla sekä erien aikana mainoskatkoilla, kun peli on pysähdyksissä tai on aikalisä. Canal+:n puolella mainoskatkoja ei ole.

Missäs se Mertarannan Antsa selostaa?
Mertaranta selostaa Canal+:n puolella 21 ottelua, joissa mukana Suomen pelit ja kaikki muut tärkeät ottelut. Avan ja MTV3:n puolella Mertaranta selostaa kaksi peliä. Mertaranta on Canal+:n pääselostaja.

Kuka sitten selostaa Avalla ja Maikkarilla?
Juha Taivainen (5 ottelua), Mika Saukkonen (5 ottelua) ja Antero Mertaranta (2 ottelua).

Tyhmää, että kisojen katsominen on vaikeampaa kuin ennen!
Itse asiassa kisojen seuraaminen on helppoa. Kun tilaa Canal+:n kanavapaketin, ei tarvitse seurata muuta kuin MM-kiekko 24/7 -kanavaa.

Lätkää 24/7? Mä kuolen.

Jääkiekon MM-kisat, MTV3 ja AVA 4.–20.5. Kummien suuri kiekkokonsertti, MTV3 to klo 20.05

Johanna Koivu ei missään nimessä halua häistään pönötysjuhlia.

Muusikko, näyttelijä ja juontaja Johanna Koivu menee kesällä naimisiin.

– Tuntuu mukavalta, häät ovat iloinen asia. Se on tärkeä hyvän mielen juhla, mikä kokoaa koko suvun ja läheiset. Tykkään muutenkin juhlista, Johanna kertoi  Me Naisille A. Tillanderin Häälauantai -tapahtumassa.

– Haluan kirkkohäät ja kunnon juhlat. Häät ovat ainutkertainen tapahtuma, ja haluan panostaa siihen, että itsellä, sulhasella ja vierailla on hauskaa. En halua pönötysjuhlia. 

Johanna haluaa, että juhlissa on hyvä livebändi, paljon musiikkia ja perinteinen häävalssi. Myös tilaa tanssille pitää olla.

”Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen.”

Yksityiselämästään vaitonainen Johanna ei halunnut paljastaa, miten häntä kosittiin, saati sitä, kuka häntä kosi. Hääpuvustaan hän on kuitenkin valmis paljastamaan yksityiskohtia:

– Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen. Kävin lähes kymmenessä hääliikkeessä, kunnes löysin mieleisen häämekon. Lähdin etsimään mekkoa ummikkona, koska en ole perehtynyt hääteemaan aiemmin. En aluksi tiennyt, minkä tyylisen haluan, Johanna kertoo.

– Hääpukuni on samantyyppinen, mikä on nyt päälläni: yläosa on kapea ja olkaimellinen, ja alaosa on runsaampi.

Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg
Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg

Oma hyvinvointiohjelma

Moni muistaa Johannan Lauri Tähkän kanssa soittaneesta Elonkerjuu -bändistä. Nyt Johanna on vaihtanut kokonaan alaa.

– Kun soitin Elonkerjuussa viimeisen keikkani vuonna 2016, päätin pitää pitkän etsikkoajan. Olin tehnyt 16 vuotta keikkoja, ja minun oli pakko pysähtyä, ja miettiä, mitä haluan tehdä, Johanna kertoo.

Johanna suoritti tanssi- ja liiketerapiamenetelmien ohjaajan tutkinnon ja suuntasi sitä kautta hyvinvointialalle. Nyt Johanna käsikirjoittaa ja juontaa Alfa TV:llä kymmenosaista hyvinvointi- ja lifestyle -ohjelmaa nimeltä KoivuTV.

”Luovalla alalla täytyy uudistua välillä.”

– Luovalla alalla täytyy uudistua välillä. Ohjelmassa käsitellään sydäntäni lähellä olevia aiheita, kuten terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia. Haluan inspiroida, tuoda ajattelemisen aihetta ja viihdyttää ihmisiä.

Johanna on myös suorittanut Lontoossa teatteritaiteen maisterin tutkinnon, mutta hän ei tällä hetkellä tee töitä näyttelijänä.

– Opetin aikoinaan päivätyökseni näyttelijäntyötä, ilmaisutaitoa ja liikeimprovisaatiota. Vedän vieläkin improkursseja ja vapaatanssin kursseja. Musiikkiuran jatkamistakaan en ole suunnitellut, mutta palo esiintymiseen on edelleen.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen.