Kaikki tämä, ilman yhtään self help -kirjaa! Kuva: Shutterstock
Kaikki tämä, ilman yhtään self help -kirjaa! Kuva: Shutterstock

Maailma on täynnä opuksia, joiden lukijoille luvataan menestystä, rikkauksia ja upeaa elämää. Kuka niitä jaksaa ja ehtii kahlata? Tässä nopeasti silmäiltävissä kootut parhaat neuvot.

1. Ympäröi itsesi positiivisilla ihmisillä äläkä käytä energiaasi negatiivisuuteen. Bumtsibum siis vaan sullekin, hunajahuuli.

2. Älä tuhlaa aikaasi valittamiseen. No enhän mä valittaisikaan, jos asiat olisivat hyvin ja olisin rikas.

3. Järkevä rahankäyttö on elämässäsi tärkeiden asioiden listalla ylimpänä. Kyllä, ennen perhettä, terveyttä ja mitä niitä muita tylsiä arvoja olikaan.

4. Älä syytä yhteiskuntaa tai huonoa taloustilannetta omasta tilanteestasi. En tietenkään, koska jokainen meistä on oman elämänsä sosiaali-, siivous- ja finanssialan yrittäjä.

5. Älä luule tietäväsi jo kaikkea. Moni ei esimerkiksi vielä tiedä Suomessa, miten How I met your mother -sarja päättyy. Vaí viitataaanko tällä johonkin sivistykselliseen?

6. Kaikista menestyneimmät ihmiset heräävät ennen kuutta. No kyllä kai, miten ne ehtivät muuten soitella kaikille sijoitusneuvojilleen ympäri maailman.

7. Lue iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Ei, Beverly Hillsin täydelliset kotirouvat ei ole sama asia.

8. Käy reippaalla iltakävelyllä. Tämän perusteella ainakin kaksi miljoonaa suomalaista on menestyviä miljonäärejä.

9. Suunnittele seuraava päiväsi. Ehei, me kaikki menemme aina maate vailla huolta huomisesta.

10. Verkostoidu. Ilmeisesti se, että käyt eri alalla työskentelevän naapurin Minnan kanssa jumpassa, ei riitä.

Lue lisää:

Kun elämä tuntuu tylsältä, onko vika parisuhteessa?

Viikon epäolennainen: Ota positiivinen asenne syksyyn, senkin mörökölli!

Vuosi sitten ihmiset alkoivat käyttää sosiaalisessa mediassa tunnusta #MeToo. Maailma järisi lupaavasti, mutta valmis se ei vielä ole. 

Mitä yhteistä on Ilkka Kanervalla, Tomi Metsäkedolla ja Tuntemattomalla sotilaalla? Oikein! Kaikkien kolmen asiat voisivat olla eri tolalla ilman näyttelijä Alyssa Milanoa. Jos hän ei olisi laittanut viime syksynä vetoomustaan...

Aikaisemmin Ruudussa nähty Keisari Aarnio alkaa Nelosella. Jokaisen jakson jälkeen nähdään myös sarjan teemoja luotaava Keisari Aarnio Talk Show.

IS TV-LEHTI: Rikossarja Keisari Aarnio perustuu Helsingin Sanomien toimittajien Susanna Reinbothin ja Minna Passin samannimiseen menestyskirjaan. Toimittajat ovat tarinan päähenkilöt, ja heitä näyttelevät Kirsi Ylijoki sekä Pilvi Hämäläinen.

Jo näyttelijöiden ulkonäkö on lähes identtinen toimittajien kanssa. Kummatkin ovat omaksuneet myös toimittajien puhetyylin. Tosin Passin hahmosta on tehty vähän kimittävä ja lapsenomainen, ja näitä ominaisuuksia en Passista tunnista.

Toimittajat itse ovat muistuttaneet, että tarina ei mukaile täysin todellisuutta. Esimerkiksi heidän tutustumisensa ei mennyt kuten sarjassa, eikä heidän välillään ollut kilpailuasetelmaa, kuten aloitusjaksossa annetaan ymmärtää.

Kolmannen päähenkilön eli Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rooliin valittiin Kari ”Hissu” Hietalahti, joka vakuuttaa vakavassa roolissaan. Hän opetteli ulkoa oikeudenpöytäkirjoja ja omaksui Aarnion puhetyylin.

Sarjan ohjaajat J-P Siili ja Taavi Vartia kävivät käsikirjoittajatiimin kanssa läpi kymmeniä tuhansia sivuja oikeudenpöytäkirjoja, jotta tarinasta tulisi mahdollisimman todenmukainen. Samalla se on tarinan ongelma: kaikki yritetään selittää ja selventää katsojille vähän turhankin tarkkaan.

Tarina on toki monisyinen, mutta olisin toivonut, että tarina olisi käynnistynyt heti alkuunsa dramaattisilla tapahtumilla – vaikka Aarnion ja alamaailman kohtaamisella. Dramaattisia kohtauksia saadaan odottaa aivan liian pitkään. Aloitusjakso on suorastaan puuduttava liian informaationsa vuoksi. Sarja onneksi paranee seuraavissa jaksoissa.

Jokaisen jakson jälkeen nähdään puolen tunnin mittainen Keisari Aarnio Talk Show, jota juontaa Riku Rantala. 10-osaisessa sarjassa poraudutaan Keisari Aarnio -draamasarjan teemoihin, esimerkiksi järjestäytyneeseen rikollisuuteen, huumeisiin, poliisin salaisiin pakkokeinoihin ja rikosjournalismiin.

Keisari Aarnio, Nelonen klo 21.00 

Keisari Aarnio Talk Show, Nelonen klo 22.00