Kaikki tämä, ilman yhtään self help -kirjaa! Kuva: Shutterstock
Kaikki tämä, ilman yhtään self help -kirjaa! Kuva: Shutterstock

Maailma on täynnä opuksia, joiden lukijoille luvataan menestystä, rikkauksia ja upeaa elämää. Kuka niitä jaksaa ja ehtii kahlata? Tässä nopeasti silmäiltävissä kootut parhaat neuvot.

1. Ympäröi itsesi positiivisilla ihmisillä äläkä käytä energiaasi negatiivisuuteen. Bumtsibum siis vaan sullekin, hunajahuuli.

2. Älä tuhlaa aikaasi valittamiseen. No enhän mä valittaisikaan, jos asiat olisivat hyvin ja olisin rikas.

3. Järkevä rahankäyttö on elämässäsi tärkeiden asioiden listalla ylimpänä. Kyllä, ennen perhettä, terveyttä ja mitä niitä muita tylsiä arvoja olikaan.

4. Älä syytä yhteiskuntaa tai huonoa taloustilannetta omasta tilanteestasi. En tietenkään, koska jokainen meistä on oman elämänsä sosiaali-, siivous- ja finanssialan yrittäjä.

5. Älä luule tietäväsi jo kaikkea. Moni ei esimerkiksi vielä tiedä Suomessa, miten How I met your mother -sarja päättyy. Vaí viitataaanko tällä johonkin sivistykselliseen?

6. Kaikista menestyneimmät ihmiset heräävät ennen kuutta. No kyllä kai, miten ne ehtivät muuten soitella kaikille sijoitusneuvojilleen ympäri maailman.

7. Lue iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Ei, Beverly Hillsin täydelliset kotirouvat ei ole sama asia.

8. Käy reippaalla iltakävelyllä. Tämän perusteella ainakin kaksi miljoonaa suomalaista on menestyviä miljonäärejä.

9. Suunnittele seuraava päiväsi. Ehei, me kaikki menemme aina maate vailla huolta huomisesta.

10. Verkostoidu. Ilmeisesti se, että käyt eri alalla työskentelevän naapurin Minnan kanssa jumpassa, ei riitä.

Lue lisää:

Kun elämä tuntuu tylsältä, onko vika parisuhteessa?

Viikon epäolennainen: Ota positiivinen asenne syksyyn, senkin mörökölli!

The Telegraph -lehti pyysi asiantuntijoiden arviot siitä, millaisia ihmisiä käytävä- ja ikkunapaikoilla mieluiten istuvat ovat.

Aina istumapaikkaansa lentokoneessa ei pääse valitsemaan, mutta kun pääsee, minkä paikan otat? Brittiläinen The Telegraph pureutuu pitkässä artikkelissaan tähän dilemmaan. 

Lehden mukaan tilastot osoittavat siihen suuntaan, että aavistuksen yli puolet ihmisistä valitsee ikkunapaikan ilot, jos pääsee valitsemaan ikkuna- ja käytäväpaikan välillä. Loput ovat vannoutuneita käytäväpaikkaihmisiä. 

Jos penkkirivillä on kolme rinnakkaista paikkaa, aniharva valitsee keskimmäisen, sillä siinä saa huonot puolet niin ikkuna- kuin käytäväpaikastakin. Keskellä istuvalla ei ole omaa rauhaa eikä ylimääräistä tilaa, ei maisemia eikä mahdollisuutta jaloitella kanssamatkustajia häiritsemättä. 

Lue myös: Kuulutko tietämättäsi heihin? Nämä ovat vihatuimmat lentomatkustajatyypit

Persoonallisuustesti

The Telegraphin mukaan istumapaikan valinta lentokoneessa on pienimuotoinen persoonallosuustesti. Lehti haastatteli peräti kahta psykologia, Becky Spelmania ja Jo Hemmingsiä, siitä, mitä istumapaikan valinta kertoo ihmisestä. Selvisi, että vaikka mitä:

Valitsitko ikkunapaikan? Psykologien mukaan...

  • Olet muita itsekkäämpi – sinua ei haittaa olla muille häiriöksi. 
  • Olet ehkä kokenut matkustaja, jolla on itsevarmuutta pyytää muita väistämään, jotta pääset esimerkiksi vessaan.
  • Pidät siitä, että tilanne on hallinnassasi. 
  • Ärsyynnyt helposti, ja viihdyt siksi parhaiten omassa kuplassasi.

Valitsitko käytäväpaikan? Psykologien mukaan...

  • Olet muita seurallisempi ja sovinnollisempi tyyppi. 
  • Toisaalta saatat olla varautunut luonne. Ainakin olet huomaavainen muita kohtaan etkä ärsyynny helposti.
  • Olet levoton matkustaja, etkä todellakaan mikään lentokoneessa nukkumisen mestari.
  • Voi myös olla, että kärsit pienestä rakosta tai ahtaanpaikankammosta, ja siksi käytäväpaikka miellyttää sinua eniten. 

Kysely

Millä paikalla istut mieluiten lentokoneessa?

Haksi

Valitsetko lentokoneessa ikkuna- vai käytäväpaikan? Psykologit paljastavat, mitä se kertoo sinusta

No pyh! Valitsen plus ikkunapaikan siksi kun on jalkatilaa, sieltä näkee hienot maisemat, ja on seinä johon nojata, kun nukkuminen on muuten istualtaan lähes mahdotonta. Bussissa otan yleensä käytäväpaikan, ettei jalat räjähdä. Nämä ovat täysin fyysisiä syitä, eikä niillä ole mitään tekemistä luonteeni kanssa. Tai on sen verran, etten nauti itseni kiduttamisesta.
Lue kommentti

Uutuussarja Farang imaisee mukaansa Thaimaan synkkään kuumuuteen.

IS TV-LEHTI: Ola Rapace näyttelee Malin Lind Lagerlöfin ja Stefan Thunbergin uudessa trillerisarjassa ruotsalaista rikollista, joka pakenee kotimaastaan Thaimaan lämpöön.

Koukuttavassa sarjassa Rickard elää Phuketin saarella ja puuhailee laittomuuksia. Perheensä hylännyt, rikostoverinsa kavaltanut mies ei voi palata koskaan enää Ruotsiin. Lomaheilanakin elantoaan ansaitseva mies säikähtää, kun tajuaa, että hänen tyttärensä on saapunut etsintäreissulle.

15-vuotias Thyra (Louise Nyvall) ei ole nähnyt isäänsä kymmeneen vuoteen. Rickard seuraa varjoista Thyran käänteitä, ja kun tytär sotkeutuu huumehankaluuksiin, kuohahtaa isänvaisto.

Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Sarjassa katsotaan aurinkoisen lomasaaren pimeälle puolelle ja hämäräkujille. Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Näin tumman ei tarinan alun perin tosin pitänyt olla. Tuottaja Anna Wallmark Avelin on kertonut, että Rapacen piti näytellä poliisia, joka ratkoo turistien aurinkorantapulmia kepeään sävyyn ja romanttisessa hengessä.

Ei tullut kepeää sävyä – tuli Farang, jossa paratiisielämä on vain päälle liimattua kulissia. Kahdeksanosaisen sarjan aikana isä ja tytär joutuvat hengenvaaraan. Vangitsevuutta lisää jokaisen jakson lopun cliffhanger, joka usuttaa katsomaan äkkiä lisää.

Farang, MTV3 su klo 22.30