Me Naiset
|
Annaleena Jalava
Jotkut näkevät tässä ihanan metsäretken muistot, toiset helpon risoton. Kuva: Shutterstock
Jotkut näkevät tässä ihanan metsäretken muistot, toiset helpon risoton. Kuva: Shutterstock

Sieniherkut houkuttelevat, ajatus sieniretkestä ei? Ei ongelmaa. Aktivoidu Facebookissa ja hoida metsän antimet kotiovellesi.

Sienipäivitys, sienikuva, sienipäivitys... Somen perusteella ainakin joka toinen on kerännyt muhkean saaliin metsän ihania kausiherkkuja sillä aikaa, kun sinä olet maannut sohvalla niitä kadehtimassa. Kieli maistaa jo kermaisen tattipastan, mutta sen aineksia ei ole kotona. Sienten hakeminen kaupasta taas tuntuu melkein paheelliselta, kun niitä nyt ilmaiseksikin olisi.

Onneksi sienikateuden lähde, sosiaalinen media, on myös paras lääke siitä parantumiseen. Voit nimittäin tehosienestää siellä ilman, että sinun tarvitsee juuri poistua kotoasi. Toimi näin:

Ota tarkkaan seurantaan himosienestäjiksi tietämäsi somettajat. Pysy heidän statustensa kannoilla etenkin viikonloppuisin, jolloin on aikaa sienimetsälle. Seuraavan kerran, kun joku voivottelee ylisuurta saalistaan, ilmoittaudu salamana vastaanottamaan osa saaliista sopivaa korvausta vastaan. (Rahaakin voi tarjota, mutta kivempaa on viedä vaikka itseleivottua pullaa tai tarjoutua auttamaan ei-mieluisassa kotihommassa.) Toinen keino on tarkkailla Facesta oman kotiseudun kirpputori- ja kierrätysryhmiä, joissa joskus kaupataan liian isoa sienisaalista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sitten vain kuva sienisaaliista omaan Facebook-feediin ja sieniherkkuja kokkaamaan. Esimerkiksi näitä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tatti-fetajuustomunakas

Spelttirisotto ja sienipikkelssi

Kylmäsavulohta, avokadosalaattia ja basilikakantarelleja

Lue myös:

Miten runsas tattisato kannattaa hyödyntää, säilöön vai rahaksi?

Sienestykseen hurahtanut Mikko Rimminen: "Sienirunoni lipsuvat oodeiksi"

Jutun kirjoittajan pakastimessa on kilokaupalla sieniä paikoista, joissa hän ei ole koskaan käynyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla