Jotkut näkevät tässä ihanan metsäretken muistot, toiset helpon risoton. Kuva: Shutterstock
Jotkut näkevät tässä ihanan metsäretken muistot, toiset helpon risoton. Kuva: Shutterstock

Sieniherkut houkuttelevat, ajatus sieniretkestä ei? Ei ongelmaa. Aktivoidu Facebookissa ja hoida metsän antimet kotiovellesi.

Sienipäivitys, sienikuva, sienipäivitys... Somen perusteella ainakin joka toinen on kerännyt muhkean saaliin metsän ihania kausiherkkuja sillä aikaa, kun sinä olet maannut sohvalla niitä kadehtimassa. Kieli maistaa jo kermaisen tattipastan, mutta sen aineksia ei ole kotona. Sienten hakeminen kaupasta taas tuntuu melkein paheelliselta, kun niitä nyt ilmaiseksikin olisi.

Onneksi sienikateuden lähde, sosiaalinen media, on myös paras lääke siitä parantumiseen. Voit nimittäin tehosienestää siellä ilman, että sinun tarvitsee juuri poistua kotoasi. Toimi näin:

Ota tarkkaan seurantaan himosienestäjiksi tietämäsi somettajat. Pysy heidän statustensa kannoilla etenkin viikonloppuisin, jolloin on aikaa sienimetsälle. Seuraavan kerran, kun joku voivottelee ylisuurta saalistaan, ilmoittaudu salamana vastaanottamaan osa saaliista sopivaa korvausta vastaan. (Rahaakin voi tarjota, mutta kivempaa on viedä vaikka itseleivottua pullaa tai tarjoutua auttamaan ei-mieluisassa kotihommassa.) Toinen keino on tarkkailla Facesta oman kotiseudun kirpputori- ja kierrätysryhmiä, joissa joskus kaupataan liian isoa sienisaalista.

Sitten vain kuva sienisaaliista omaan Facebook-feediin ja sieniherkkuja kokkaamaan. Esimerkiksi näitä:

Tatti-fetajuustomunakas

Spelttirisotto ja sienipikkelssi

Kylmäsavulohta, avokadosalaattia ja basilikakantarelleja

Lue myös:

Miten runsas tattisato kannattaa hyödyntää, säilöön vai rahaksi?

Sienestykseen hurahtanut Mikko Rimminen: "Sienirunoni lipsuvat oodeiksi"

Jutun kirjoittajan pakastimessa on kilokaupalla sieniä paikoista, joissa hän ei ole koskaan käynyt.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Voit saada päivästä paljon irti. Odottamaton käänne saa sinut hetkeksi eksyksiin. On aika tutustua paremmin äskettäin tapaamaasi ihmiseen.


SKORPIONI
Tarjoa apuasi ihmiselle, joka on ollut tukenasi menneisyydessä. Ystävällisyytesi pelastaa hänen päivänsä. Ihmissuhteissa on kääntymässä uusi lehti.


JOUSIMIES
Rakkauselämäsi vie nyt valtaosan huomiostasi. Täytä päiväsi asioilla ja ihmisillä, jotka saavat sinut loistamaan. Hyvinvointisi on etusijalla.


KAURIS
Nyt ei ole aika lainata kaverille rahaa. Pidä omaisuudestasi huolta. Voit tarjota neuvoja ja kokemuksen ääntä hänen avukseen.


VESIMIES
Älä vain odottele, että muutokset tapahtuisivat itsestään. Ole valmis panostamaan asiaasi. Päivä tuo elämääsi romantiikkaa.


KALAT
Hoida sovitut asiat nopeasti. Päivällä on varallesi vielä yllätyksiä. Vanhentunut ja hankala puheenaihe nousee uudestaan pintaan.


OINAS
Sinulla on vaikeuksia pysyä paikoillasi. Liikunnallinen haaste tekee sinulle hyvää. Kanavoi energiasi hyödylliseen tai hauskaan tekemiseen.


HÄRKÄ
Yritä olla joustava ja hyväntuulinen. Pääset paljon helpommalla, jos onnistut tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Diplomatia on tänään paras aseesi.


KAKSONEN
Nyt ei ole hyvä hetki ihmissuhdesotkujen selvittämiselle. Anna pölyn laskeutua ensin. Keskitä kaikki energiasi välillä itseesi.


RAPU
On aika höristää korvia ja kiinnostua uusista asioista. Lähde liikkeelle, sillä aktiivisuus on avainsana. Seikkailu odottaa sinua.


LEIJONA
Älä kiirehdi väärällä hetkellä. Kärsivällisyys avaa eteesi enemmän mahdollisuuksia kuin osaat kuvitellakaan. Vielä ei ole aika toimia.


NEITSYT
Ole mukana koko sydämelläsi. Nyt ei ole aika tehdä mitään hutiloiden. Satsaa kaikkesi peliin ja katso, mihin se vie sinut.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Tilaajille
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen

Yli miljoona suomalaista tekee henkisesti raskasta työtä, jossa on vaara kyynistyä. Ensihoitaja Mika Länsisola kertoo, miten työ on muuttanut häntä.

Kutsumusammatti. Palkitseva ja mielenkiintoinen työ, jolla on merkitystä. Samalla kuitenkin duuni, jossa joutuu päivittäin kasvotusten esimerkiksi kurjuuden, sairauden, päihteiden ja syrjäytymisen kanssa.

Joka neljännellä suomalaisella on henkisesti raskas työ, kertoo Työterveyslaitoksen...