Vaatimatonkin lahja näyttää kivalta, kun sen paketoi persoonallisesti. Kuva: Ulla-Maija Lähteenmäki
Vaatimatonkin lahja näyttää kivalta, kun sen paketoi persoonallisesti. Kuva: Ulla-Maija Lähteenmäki

Törsäätkö joka vuosi joululahjoihin omaisuuden, joka painaa luottokortilla vielä helmikuussakin? Ei kannata, sillä juhlan voi viettää myös edullisesti.

Näillä vinkeillä joulu ei aja sinua elämään yli varojen.

1. Sovi ystävien ja perheen kanssa, että ostatte tänä vuonna lahjat vain lapsille.

2. Mikäli haluat välttämättä muistaa aikuisia ystäviäsi, sopikaa lahjoille yhdessä hintayläraja. Jos käytät yhden henkilön lahjaan 15–20 euroa, loppusumma ei vielä päätä huimaa.

3. Hyödynnä netin tarjoukset. Jos tiedossasi on jo, minkä lahjan haluat ostaa, tee siitä netissä hintavertailu.

4. Muista hyödyntää tavaratalojen etukorttien bonukset, joita kertyy esimerkiksi ruokaostoksista vuoden mittaan huomaamatta.

5. Laske jo etukäteen, mihin sinulla on todella varaa, ja laadi joululahjabudjetti sen mukaan. Näin vältyt ikäviltä luottokorttiyllätyksiltä tammikuussa.

6. Sovi perheen kanssa, että annattekin lahjat toisillenne vasta tammikuussa. Alemyynneistä saat arvokkaita tuotteitakin helposti puoleen hintaan.

7. Osta lahjat kirpputorilta tai käytettyjä tavaroita myyvistä verkkokaupoista. Pienet lapset eivät edes huomaa, onko lelu kertaalleen käytetty. Aikuiset taas arvostavat kierrätystä.

8. Tee se itse. Käsistään taitava kutoo villasukat samassa ajassa kuin ryysii tavaratalon joulutungoksessa. Yhtä ihania lahjoja ovat itse tehdyt leivonnaiset ja kauniisti pakatut joulukarkit.

Lue myös:

Nämä ovat naisten toivotuimmat joululahjat

Ei krääsäjoululle! 10 parasta ideaa joululahjaksi