Musta Barbaari sai Facebook-päivityksellään aikaan somekohun. Kuva: Meeri Koutaniemi
Musta Barbaari sai Facebook-päivityksellään aikaan somekohun. Kuva: Meeri Koutaniemi

Räppäri Mustan Barbaarin Facebook-päivitys poliisin toiminnasta kiertää kiivaasti Facebookissa.

Räppäri James Nikanderin (taiteilijanimeltään Musta Barbaari) Facebook-päivitys on saanut niin suurta huomiota, että Helsingin poliisilaitos on julkaissut Poliisin sivuilla vastineensa tapahtumiin.

Päivityksessään Nikander kertoo äitinsä ja siskonsa olleen viime perjantaina viettämässä iltaa Helsingin keskustassa, kun poliisi on tullut kysymään heidän henkilöllisyystodistuksiaan.

– Mummotunnelin ulkopuolella ratikkapysäkkien vieressä siviilipoliisit olivat pysäyttäneet heidät vaatien passit nähtäviksi. Siskoni kieltäytyi ja kysyi, että miksi ihmeessä heidän pitäisi passit näyttää. Siviilipoliisit eivät kertoneet, mistä syystä he pysäyttivät siskoni ja äitini, vaan pistivät röyhkeästi heidät rautoihin ja äitini maahan. Siskoni kysyi vielä kertaalleen, että miksi heitä kohdellaan näin ja mitä he ovat muka tehneet, johon poliisit eivät vastanneet yhtään mitään! Nikander kirjoittaa.

– Myöhemmin selvisi, että toinen siviilipoliiseista oli kadottanut virkamerkkinsä ja syyttänyt siskoani ja äitiäni sen viemisestä.

Poliisi toteaa vastineessaan, että Nikanderin päivitys on aiheuttanut kuohuntaa. Tiedotteen mukaan partio oli suorittanut kyseisenä iltana ulkomaalaisvalvontaa, jonka tarkoituksena on tavoittaa laittomasti maahan tulevia ulkomaalaisia ja saada laiton maahantulo hallintaan.

– Tarkastettavat henkilöt valitaan satunnaisesti, eikä se saa perustua pelkästään tarkastettavan henkilön fyysisiin ominaisuuksiin ja piirteisiin. Valvonta kohdistuu myös henkilöihin, joiden toiminnassa ei ole mitään huomautettavaa, poliisi sanoo.

Nikanderin väitteeseen siitä, että tutkinnan yhteydessä olisi rikottu äidin tabletti, poliisi ei ota kantaa. Asiasta on tehty rikosilmoitus ja tutkinta on siirtynyt Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle.

Räppärin päivitys on kerännyt yli 13 tuhatta tykkäystä ja lähes 2 000 jakoa.

Voit lukea sen kokonaisuudessaan tästä:

 

 

Vierailija

Näin poliisi vastaa Mustan Barbaarin kohua aiheuttaneeseen Facebook-päivitykseen

Poliisi kysyy henkilöllisyyspapereita ja nämä eivät anna. Sen jälkeen poliisi tekee täysin poliisilain mukaisen operaation henkilön kiinniottamisesta ja asiasta mennään itkemään someen huutaen rasismi? Ilmeisesti MB:n levyt eivät enää myy ja pitää saada nimi esille. Kuka pelkää pimeet -kappaleen sanoja kun katsoo, niin en ihmettele miksi joku haluaisi maksaa tällaisesta. Kai niitäkin naisia on, joilla äly ei asu päässä ja kuntosaliöykkäri on just se must: "Oon sysimusta laku ulkokuorest ytimee...
Lue kommentti

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

KAURIS

Tunteet tekevät sinulle tänään temppuja. Älä tee mitään, mikä voisi vaarantaa maineesi. Harkitse sanojasi ennen kuin puhut.

 

VESIMIES

Viehätysvoimasi ja intuitiosi ovat lyömätön yhdistelmä. Pidä silmät auki, niin kukaan ei pääse käyttämään ystävällisyyttäsi hyväkseen.

 

KALAT

Varo, mitä lupaat. Sitoudu ainoastaan projekteihin, joissa pysyt mukana varmuudella loppuun asti. Selviät haasteista luovuudellasi.

 

OINAS

Saat muutoksia aikaan, jos suunnittelet siirtosi huolellisesti. Päivä sisältää muutaman yllätyskäänteen, jotka aiheuttavat sinulle harmaita hiuksia.

 

HÄRKÄ

Tarjoa apuasi harkitusti ja tyylillä. Lähelläsi on joku, jolla on vaikeuksia tuen vastaanottamisessa. Älä odottele vastapalveluksia.

 

KAKSONEN

Keskity tänään ennen kaikkea itseesi. On aika oppia uutta ja kehittää taitojasi. Juhlista hyviä uutisia rakkaan ihmisen seurassa.

 

RAPU

Kokeile jotain erilaista. Lähde käymään sinulle entuudestaan vieraassa paikassa tai testaa yhteistyötä uuden tuttavuuden kanssa.

 

LEIJONA

Kanavoi energiasi muutoksiin. On aika muuttaa jotain arjessasi ja tehdä elämästäsi tasapainoisempaa. Satsaa terveellisiin elintapoihin.

 

NEITSYT

Kiinnostu uusista asioista ja pidä hyviin tyyppeihin yhteyttä. Tapaat ihmisen, joka antaa sinulle ajattelemisen aihetta. On uusien alkujen aika.

 

VAAKA

Tuttu kasvo menneisyydestä tarjoaa sinulle neuvojaan. Pääset niiden siivittämänä oikealle polulle. Älä anna negatiivisten ajatusten sumentaa logiikkaasi.

 

SKORPIONI

Kotona on ilmassa jännitteitä, jotka mylläävät ajatuksiasi pitkin päivää. Älä menetä hermojasi harmillisen takaiskun vuoksi. Rauhallisuus on valttia.

 

JOUSIMIES

Maisemanvaihdos tekisi sinulle tänään hyvää. Jos et pääse liikkeelle, muuta jotain pientä arkirutiineissasi. Ilmassa on romantiikkaa.

 

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.