Hyvä fillari istuu polkijalleen just eikä melkein.

1. Käyttötarkoitus

Mieti, kuinka pitkiä matkoja poljet ja millaisissa oloissa?

Satunnainen parin kilometrin pyörähtely kaupungilla ei vaadi pyörältä yhtä paljon kuin viikon pyörävaellus, saati säännöllinen kuntoilu pyörällä.

Muista periaate: mitä lyhyempiä matkoja poljet, sitä vähemmän vaihteita tarvitset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Älä osta halvinta

Tutustu rauhassa valikoimiin ja kysy apua ammattilaiselta. Kannattaa hankkia kerralla kunnollinen pyörä, sillä se kestää käytössä parisenkymmentä vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laatuajokkien hinnat alkavat 500 eurosta. Hanki menopeli, josta pystyt nauttimaan.

3. Mittauta itsesi

Naiset valitsevat helposti liian pienen pyörän. Polkupyörän hankinta vastaa suksipaketin ostoa; ihmisen strategiset mitat siirretään ajopeliin. Varmista, että rungon korkeus ja pituus vastaavat pituuttasi. Lopputulos on paras, jos runko valmistetaan mittojesi mukaan.

4. Suosi yksinkertaista tekniikkaa

Hanki ulkovaihteellinen ja käsijarrullinen pyörä. Se on paljon yksinkertaisempi huoltaa kuin jalkajarrullinen, sillä koko tekniikka on helposti nähtävissä ja siihen pääsee helposti käsiksi.

5. Arvosta itseäsi

Mieti, minkä takia kuntoilet ja kuinka se kannattaa tehdä. Kun hankit välineet, jotka täyttävät hyvin niille asetetut vaatimukset, vältyt vammoilta ja tuskastumisen tunteilta.

Asiantuntijana Vesa Rauttu, joka on suunnitellut ja piirtänyt polkupyöriä 25 vuotta omalla Chebici-merkillään. Merkki on tunnettu kilpailuareenoilla. Viime vuonna sillä voitettiin 12 Suomen mestaruutta. Tänä vuonna on koottu Chebici Women team.

Sisältö jatkuu mainoksen alla