Kohta 4, suunnittele viikonloppua, tsek. Kuva: Shutterstock
Kohta 4, suunnittele viikonloppua, tsek. Kuva: Shutterstock

Perjantai-iltapäivällä ei ehkä kannatakaan keskittyä ryntäämään työpaikalta vapaalle valon nopeudella.

Business Insiderin mukaan todelliset menestyjät käyttävät työviikkonsa viimeiset tunnit rutiineihin, jotka auttavat rentoutumaan viikonloppuna ja työskentelemään tehokkaasti taas seuraavalla viikolla.

Näillä vinkeillä saat työviikkosi päätökseen hyvällä mielellä:

1. Huomaa onnistumiset

Kaikkein parasta olisi muistella viikon onnistumiset porukalla, mutta jos työkaverisi eivät vielä ole löytäneet sisäistä menestyjäänsä, voit käydä viikkosi parhaat palat läpi yksinäänkin. Onnistumisen ei tarvitse olla maata mullistava keksintö, vaan hyvin hoidettu pienikin tehtävä riittää.

Vielä paremman mielen saat, kun muistat kiittää myös työkaveria avusta tai alaista hyvin tehdystä työstä.

2. Tiedä, mitä teet ensi viikolla

Merkitse ylös ja aikatauluta ensi viikon työtehtävät. Tuleva viikko sujuvoituu, ja pääset heti maanantaiaamuna työhön kiinni. Seuraavan viikon tehtäviä ei tarvitse hermoilla viikonloppuna, kun asiat on järjestellyt jo ennen töistä lähtöä.

3. Putsaa pöytä

Järjestä työvälineesi, siirrä turhat meilit ja tietokoneen työpöydällä roikkuvat tiedostot roskiin ja siisti työpisteesi sellaiseen kuntoon, ettei pelkkä sen näkeminen aiheuta ahdistusta maanantaina. Suursiivoukseen ei tarvitse ryhtyä – varsinkin jos sellainen odottaa kotona.

Pikkusiistintä paitsi tekee maanantaiaamusta kivemman ja vähentää tavaroiden hukkumisesta johtuvia minikatastrofeja myös luo mukavaa järjestyksen tunnetta viikon päätteeksi.

4. Suunnittele viikonloppua

Työviikon päättäminen tuntuu entistä paremmalta, jos viikonlopuksi tai jo samaksi illaksi on tiedossa jotakin kivaa. Tekemisen ei tarvitse vaatia erityisiä järjestelyjä, kunhan se on jotain, mitä odotat.

Sohvalla makaaminen kirjan kanssa, ryhmäliikuntatunti tai baarikierros käyvät siis aivan yhtä hyvin.

5. Sano heipat huolella

Tämä ei ehkä yllätä, mutta hyvillä käytöstavoilla on osuutensa menestyksessä. Kaikilla on mukavampaa, kun toivotetaan viikonloput sen sijaan, että vain hiippailtaisiin pois paikalta puolisalaa. Simppeli ”hyvää viikonloppua” ei paljon vaadi.

Rentoa perjantaita!

Lue myös:

Tänään ajoissa kotiin – tunnista työpäivän aikasyöpöt ja vältä ylipitkät päivät

Nainen, näin onnistut urallasi

Hei suorittaja: Perfektionismi on yhtä vaarallista kuin tupakointi tai ylipaino

Tuure Kilpeläisen, Manuela Boscon, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan illallisella olisi ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa.

Jotkut illallisseurueet vain näyttävät siltä, että niihin olisi ihana kuulua. Instagramin perusteella taiteilija ja näyttelijä Manuela Boscon, muusikko Tuure Kilpeläisen, dokumentaristi Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan seurue on juuri sellainen.

Voice uutisoi keskiviikkona, että Manuela Bosco, 35, ja Tuure Kilpeläinen, 47, seurustelevat. Sami Yaffa, 53, ja Meeri Koutaniemi, 29, puolestaan avioituivat Mallorcalla syyskuussa

Manuela julkaisi eilen Instagramissa kuvan taiteilijapariskunnista helsinkiläisessä BasBas-ravintolassa. 

”Love united”, kuvateksti kuului. 

Tunnelmallisessa kuvassa on niin hauska asetelma, että mieleen tulee, olisiko Meeri alan ammattilaisena olisi asetellut porukan kuvaa varten. 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Voit saada päivästä paljon irti. Odottamaton käänne saa sinut hetkeksi eksyksiin. On aika tutustua paremmin äskettäin tapaamaasi ihmiseen.


SKORPIONI
Tarjoa apuasi ihmiselle, joka on ollut tukenasi menneisyydessä. Ystävällisyytesi pelastaa hänen päivänsä. Ihmissuhteissa on kääntymässä uusi lehti.


JOUSIMIES
Rakkauselämäsi vie nyt valtaosan huomiostasi. Täytä päiväsi asioilla ja ihmisillä, jotka saavat sinut loistamaan. Hyvinvointisi on etusijalla.


KAURIS
Nyt ei ole aika lainata kaverille rahaa. Pidä omaisuudestasi huolta. Voit tarjota neuvoja ja kokemuksen ääntä hänen avukseen.


VESIMIES
Älä vain odottele, että muutokset tapahtuisivat itsestään. Ole valmis panostamaan asiaasi. Päivä tuo elämääsi romantiikkaa.


KALAT
Hoida sovitut asiat nopeasti. Päivällä on varallesi vielä yllätyksiä. Vanhentunut ja hankala puheenaihe nousee uudestaan pintaan.


OINAS
Sinulla on vaikeuksia pysyä paikoillasi. Liikunnallinen haaste tekee sinulle hyvää. Kanavoi energiasi hyödylliseen tai hauskaan tekemiseen.


HÄRKÄ
Yritä olla joustava ja hyväntuulinen. Pääset paljon helpommalla, jos onnistut tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Diplomatia on tänään paras aseesi.


KAKSONEN
Nyt ei ole hyvä hetki ihmissuhdesotkujen selvittämiselle. Anna pölyn laskeutua ensin. Keskitä kaikki energiasi välillä itseesi.


RAPU
On aika höristää korvia ja kiinnostua uusista asioista. Lähde liikkeelle, sillä aktiivisuus on avainsana. Seikkailu odottaa sinua.


LEIJONA
Älä kiirehdi väärällä hetkellä. Kärsivällisyys avaa eteesi enemmän mahdollisuuksia kuin osaat kuvitellakaan. Vielä ei ole aika toimia.


NEITSYT
Ole mukana koko sydämelläsi. Nyt ei ole aika tehdä mitään hutiloiden. Satsaa kaikkesi peliin ja katso, mihin se vie sinut.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!