Musta silmä ennen meikkiä. Katso kuva lopputuloksesta jutun lopusta.
Musta silmä ennen meikkiä. Katso kuva lopputuloksesta jutun lopusta.

Älä edes yritä peittää tummaa mustelmaa.

Lapsen kanssa touhutessa sattuu ja tapahtuu, kuten minulle kävi: sain mojovan mustan silmän. Ihmisten ilmoilla bussissa istuessa olo on kaikkea muuta kuin miellyttävä. Tuntuu, että jokainen kanssamatkustaja vilkuilee ja miettii, mistä mustelma on tullut, vaikka totuus on, että kaaduin ja löin silmäni terävään kulmaan.

Vetäisen aurinkolasit päähäni, mutta ne tuntuvat kaamoksessa herättävän yhtä paljon huomiota kuin musta silmäkin.

Minua vähän hävettää. Olen varma, että kaikki kuvittelevat minun olevan perheväkivallan uhri. Miten pahalta tuntuukaan niistä, jotka oikeasti joutuvat kantamaan kasvoillaan väkivallan merkkejä?

Jotta en tuntisi erottuvani ihan niin selkeästi väkijoukosta, saan kauneustoimittajaltamme Ia Luhtaselta meikkivinkit mustelman piilottamiseksi.

Musta silmä

1. Älä edes yritä peittää näin tummaa mustelmaa. Parempi on meikata toinenkin silmä tummaksi.

2. Käytä mustelmasta sojottaviin soiroihin peitepuikkoa, jossa on todella paljon pigmenttiä. Joe Blascolta ja Vichyn Dermablend -sarjasta löytyy sellaisia. Näin saat muotoiltua mustelmasta sen näköisen kuin olisit vetäissyt silmiin luomiväriä.

3. Sipaise mustelman reunoille samaa luomiväriä kuin toiseen silmään ja häivytä rajat, jotta mustelma näyttää meikatummalta.

4. Kun mustelma paranee ja sen väri muuttuu kelta-vihreäksi, ala peittää se kokonaan meikkivoiteella.

Terve silmä

1. Pohjusta koko luomi mustalla tai tummansinisellä kajalilla, toisen silmän tummuusasteesta riippuen.

2. Käytä vain voidemaista luomiväriä. Koska silmän iho rasvoittuu ja kiiltää, voideväri luo terveelle silmälle samanoloisen kiillon.

3. Suosi siniseen taittavaa lilaa luomiväriä.

4. Lisää lopuksi molempiin silmiin ripsiväriä.

Lopputulos

Meikin jälkeen mustelmaa tuskin huomaa (kuvassa oikealla oleva silmä).

Päiväkäytössä tumma meikki tuntuu rajulta, mutta oloni on silti miellyttävämpi kuin meikittömänä. Lähietäisyydeltä näyttää, etten ole kovin hyvä meikkaaja, mutta kauempaa katsottuna meikki menee täydestä. Pari työkaveria kommentoi vain, että onpas minulla tumma meikki.

Tämä meikkityyli ei kuitenkaan ole lopullinen ratkaisu niille, jotka ovat saaneet mustan silmän väkivallan seurauksena. Silloin on soitettava apua.

Lauantaina 25. tammikuuta käynnistyy Naisten Linjan suomenkielinen päivystys, joka palvelee lauantaisin kello 12–16. Tähän mennessä palvelu on ollut auki vain arki-iltaisin.

Puhelinpalvelun numero on 0800 02400. Naisten Linja on suunnattu väkivaltaa ja sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Kuuntele itseäsi. On tärkeää, että olet rehellinen peilikuvallesi tunne-elämääsi koskevissa kysymyksissä. Älä sulkeudu kuoreesi.

                

KAURIS

Anna muiden puuhata omiaan. Pidä huolta läheisistäsi ja kotiin liittyvistä asioista. Sinun on keskityttävä yhteen asiaan kerrallaan.

 

VESIMIES

Pysyttele totuudessa. Onnistut välttämään tunnerikkaan konfliktin, jos et vääristele tapahtumia. Älä sekaannu asioihin, jotka eivät kuulu sinulle.

 

KALAT

Tunteesi karkaavat herkästi käsistä, jos et ole tarkkana. Valitse sanasi tarkkaan. Oikea ajoitus voi säästää sinut monilta harmeilta.

 

OINAS

Pidä henkilökohtaiset asiat yleisöltä piilossa. Huhut lähtevät tänään leviämään pienestä sytykkeestä. Älä anna kenenkään jyrätä ylitsesi.

 

HÄRKÄ

Älä usko kaikkea, mitä sinulle kerrotaan. Terve ennakkoluuloisuus pelastaa sinut hankaluuksilta. Luota vaistoosi tiukan paikan tullen.

 

KAKSONEN

Vietä laatuaikaa rakkaan ihmisen seurassa. On hyvä hetki miettiä sitoutumista. Ihmissuhteissa puhaltavat uudet tuulet.

 

RAPU

Tarjoa apuasi sitä tarvitseville. Voit oppia päivän tapahtumista paljon. Panoksesi saa aikaan merkittäviä muutoksia.

 

LEIJONA

Suunnittele tulevia reissuja. On aika ottaa yhteyttä vanhoihin ystäviin ja muistella menneitä. Taaksepäin palaaminen tekee hyvää.

 

NEITSYT

Satsaa kaikkesi ihmissuhteisiin. Voit saada aikaan positiivisia muutoksia ympäristössäsi. Pelastat perheenjäsenen tai sukulaisen päivän.

 

VAAKA

On aika puhua suoraan. Jaa tuntemuksesi läheisesi kanssa. Perhe ja ystävät menevät tänään kaiken muun edelle.

 

SKORPIONI

Pieni muutos saa aikaan jotain merkittävää. Päivän tapahtumat auttavat sinua hahmottamaan asioiden tärkeysjärjestyksen. Raha-asioissa on luvassa yllätyksiä.

 

 

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?