Teemu Selänne maitopoikana 22 vuotta sitten. Kuvakaappaus: Youtube/Valio
Teemu Selänne maitopoikana 22 vuotta sitten. Kuvakaappaus: Youtube/Valio

Teemu Selänteen maitomainoksesta tehtiin uusi versio.

Lasi puhtaan valkoista maitoa liukuu nuoren, siloposkisen suuren jääkiekkolupauksen jämerään kouraan samalla nopeudella kuin kiekko maaliin. Ja juuri ennen kuin tämä veijarimainen nuorimies kulauttaa kansallisjuoman kurkkuunsa, hän väläyttää baaritiskin päässä istuvalle nuorelle naiselle hymyn ja kohottaa maitolasia. Tästä Valion 1990-luvun alussa tehdystä maitomainoksesta on tullut parissakymmenessä vuodessa lähes klassikko.

Nyt Valio ja mainostoimisto Hasan & Partners ovat tehneet remaken eli uuden version vanhasta mainoksesta. Teemu palaa mainoksessa samaan baariin, mutta tyytyy tällä kertaa kippistelemään junioreiden kanssa. Heidät on – yllätys, yllätys – puettu valkoisiin.

Vaikkei uusi versio mainoksesta tavoitakaan alkuperäistä tunnelmaa, onneksi Teemu itse on vain komistunut. Ja ehkä tällä uudellakin mainoksella on jotain retroarvoa kymmenen vuoden päästä, kun jännitämme yhä joka syksy, jatkaako Teemu vielä uraansa vai ei.

Katso videot vanhasta ja uudesta mainoksesta!

Teemu Selänne maitopoikana 1990-luvun alussa.

Teemu maitopoikana 2014.

Lisää Teemusta:

Teemu ja Sirpa Selänne: "Suhteemme salaisuus on huumori ja hyvä seksi"

Tällainen on Selänteiden koti: katso video

Osaatko sanoa, mitä tarkoittavat infomania ja locavore?

Viime perjantaina pidettyä englannin ylioppilaskoetta moitittiin vaatimustasoltaan vaikeaksi lukion oppimäärään verrattuna. Ihmetystä herätti esimerkiksi kirjoituksissa kysytty sana fey, jota ei tunnu löytyvän edes sanakirjoista. 

Kieli kehittyy jatkuvasti, ja uudissanoja lisätään tiuhaan tahtiin sanakirjaankin. Mentalfloss listasi noin 600 000 sanaa käsittävään The Oxford Dictionary Online -sanakirjaan lisätyt uudissanat. Tiesitkö, että screenager tarkoittaa teini-ikäistä tai parikymppistä, joka hallitsee hyvin tietokoneen ja internetin salat? Entä käytätkö jo uusimpia ilmaisuja, kuten whatevs, eli whatever, ihan sama?

Testaa Me Naisten leikkimielisessä kielivisassa, miten hyvin sinä tunnet englannin uudissanat!

 

”Kyllä olen tiennyt, että tällainen ilmiö on olemassa”, Alina Tomnikov kommentoi Aku Louhimiehen metodeista noussutta kohua. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kyllä olen tiennyt, että tällainen ilmiö on olemassa”, Alina Tomnikov kommentoi Aku Louhimiehen metodeista noussutta kohua. Kuva: Jonna Öhrnberg

Alina Tomnikoville taiteen tekemisen lähtökohta on, että voi olla vilpittömästi auki.

Elokuva-alan ihmiset kokoontuivat eilen The Guardian Angel – Suojelusenkeli -elokuvan kutsuvierasensi-iltaan.

Perjantaina järjestettävään Jussi Gaalaan valmistautuvat näyttelijät kommentoivat hyvin varovasti Aku Louhimiehen käytöksestä noussutta kohua ja me too -keskustelua.

Putouksen myötä koko kansan tähdeksi noussut Alina Tomnikov sanoo, että on kuullut tapahtuneista alan sisäpiirissä.

– Kyllä olen tiennyt, että tällainen ilmiö on olemassa. Minusta oli todella tärkeää, että tämä tematiikka nousi nyt esille.

– Minulle itselleni taiteen tekemisen lähtökohta on, että voi olla vilpittömästi auki. Siihen tarvitaan turvallisuuden tunne. Jos pelottaa syntyy vain keskinkertaista kakkaa.

”Toivoisin, että kaikki voisivat tehdä töitä turvallisesti ilman minkäänlaista häirintää.”

Pamela Tola oli yksi näyttelijöistä, jotka kertoivat maanantaina Ylellä Louhimiehen ohjausmetodeista. Ensi-illassa hän ei halunnut kommentoida asiaa.

– Haluaisin keskittyä tänään juhlistamaan tätä elokuvaa, pienen roolin Arto Halosen ohjaamassa, kansainvälisessä elokuvassa tekevä Tola totesi ystävällisesti.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi puolestaan kertoi, että hänellä on tapahtuneista syytöksistä vain toisen käden tietoa.

– Olen yhtä lailla samojen tietojen varassa kuin moni muukin. Yleisesti toivon, että tämä tilanne johtaisi siihen, ettei tällaista enää tapahtuisi. Toivoisin, että koko elokuva-alalla ja yhteiskunnassa olisi sellainen tilanne, että kaikki voisivat tehdä töitä turvallisesti ilman minkäänlaista häirintää.