Kuka kaipaa pahsminaa, kun itseruskettavan sävyvalinta on mennyt nappiin? Kuva: Shutterstock
Kuka kaipaa pahsminaa, kun itseruskettavan sävyvalinta on mennyt nappiin? Kuva: Shutterstock

Jos haluat olla kesäjuhlien viehkein vieras, huomioi seuraavat tyylikoodit.

Ah, kesä ja karkelot! Vihdoinkin talven aikana treenatun vartalon saa kuoria vaatekerroksista. Mutta hepeniin pukeutuminen ei ole helppo juttu. Mitä enemmän vaatetus paljastaa ihoa, sitä tärkeämmiksi muutamat seikat nousevat, jos tahtoo olla tyylilyyli.

1. Alusvaatteet

Suomalainen nainen ostaa vuosittain jopa nolon vähän alusvaatteita. Se tarkoittaa sitä, että niiden istuvuus ei yleensä ole parhaimmasta päästä – ja se näkyy. Pikkuhousuja ja rintsikoita on eri tarkoituksiin, eli kesämekolle omansa ja farkkujen alle toiset. Satsaa muotoileviin, ohuisiin alusvaatteisiin, joiden rajat eivät pullistele ohuen kankaan läpi.

2. Pashminat

Viileissä kesäilloissa ei yleensä juhlita naruolkaimisessa mekossa aamuun asti. Jossakin vaiheessa iltaa laukusta pitää kaivaa lämmikettä olkapäille. Jos se yksi ja ainoa ulkomaanreissulta ostettu pashmina kuuluu oleellisena osana juhla-asuusi, olisi ehkä kannattanut valita mieluummin hihallinen mekko. Näin loppu­tulos on tyylikäs eikä hartiahuivia tarvita kuin vasta yön pimeillä tunneilla.

3. Ihonsävy

Usein paljas iho näyttää paremmalta hieman päivettyneenä kuin vaalean punakkana. Jos kesämekkosi on hyvin avonainen, kevyt itserusketus on ehkä paikallaan.